Ik vind het echt heel knap van je! Ik was zelf ook net vanavond bezig met mijn boodschappenlijst voor de bezorging van komende week en ook al hoeven wij zelf niet om een budget te denken, ik vind het een mooie uitdaging. Ik kwam voor onderstaande lijst op een totaal van 36,- bij AH, dan zou je dus nog wat ruimte hebben voor brood, broodbeleg, vla, koekjes oid. Dus bij dezen wat inspiratie. Wij zijn zelf geen grote vleeseters, dus voor ons zou onderstaande (halve porties) prima zijn en doordat de grootverpakking aardappels in de aanbieding zijn zijn het dit keer veel aardappelgerechten, wat wij normaal veel minder eten. avondeten: Hutspot met 1/2 zakje spekreepjes bloemkool, aardappels en 1/2 verse worst macaroni met courgette, champignons en 1/2 verse worst (geruld), passata en it. kruiden bloemkoolovenschotel met spekreepjes (https://www.lekkerensimpel.com/bloemkool-ovenschotel-met-aardappel-en-spekjes/) spruitjesstamppot met appel, kerrie en rookworst (aangenomen dat je de kerrie in huis hebt...) rode kool, karbonade, aardappels pasta of aardappels met spinazie, champignons en stukjes ei Lunch: brood met ei banaan-ei pannenkoekjes bloemkool-aardappelsoep (als je bloemkool overhoudt van de ovenschotel) ontbijt: havermout gekookt eitje 2x 2L melk tussendoortjes/fruit: 2 komkommers maiswafel appels bananen Trouwens, pompoenen zijn nu ook erg voordelig (1,50 - 2,- per stuk), kan je verwerken in soep, curry, traybake etc. en dus meerdere keren van eten.
Vind het wel interessant om te volgen. Wij zijn altijd best veel kwijt, mede doordat man en zoon weinig lusten. Deze nasi is lekker en niet duur om te maken : https://ashleywillems.nl/nasi-goreng-zoals-bij-de-chinees/ Volgens ah €6,- incl een net sjalotjes en een doos eieren. Maar als je een ui in huis hebt kan dat ook prima ipv sjalotje. Wij eten er meestal saté en kroepoek bij.
Hier ga ik morgen goedkope bruine bonensoep maken. Zak gedroogde bruine bonen ongeveer 1 euro 1 ui, 1 winterwortel en 1 prei. Ongeveer 1 euro bij elkaar 1 rookworst 1,5 euro 1 a 2 bouillonblokjes uit de voorraad. Bonen avond van tevoren in water zetten om te weken. Bonen opzetten met ongeveer een liter water (ze moeten net onder water staan). Aan de kook brengen en bouillonblokjes erbij. 1,5 uur laten koken. In stukken gesneden groenten en rookworst erbij en nog een uurtje laten koken. Heel veel eiwitten en voedzaam. Kan een gezin vaak 2 dagen van eten. Eventueel een stukje brood erbij.
In dat gerecht kan je echt alle groenten die je eventueel over hebt gebruiken. Net als bijvoorbeeld kikkererwten of linzen ofzo. Ideaal om producten niet te laten bederven! Edit: Stukjes ananas erin is ook lekker als je dat in huis hebt en het moet op.
Oh kikkererwten ga ik erin doen, vind de jongste lekker. Linzen staan ook al op het menu, maar ga ik onthouden voor een volgende keer. Ananas houden we helaas niet van.
Poe, ik vind het echt triest om te lezen dat ze niet een iets ruimer budget kan krijgen. Het is niet voor niks dat er een soort van vrije voet is wat betreft het innen van schulden. Als ze 100 euro per maand mee zou hebben dan kan ze in elk geval gezond eten. Het is echt triest dat dit in Nederland bestaat. Zelfs als ze in de schuldsanering zou zitten heeft ze meer te besteden. Ik heb het niet allemaal gelezen. Maar hoe lang zou ze nog in deze shit moeten zitten?
Ik begrijp dat ze niet wil aannemen zomaar. Maar ik had het laten bezorgen als cadeautje of een envelop met geld in bus met brieven gedaan.
-met die ene 300 gram gehakt, kun je wellicht een zuurkool-ovenschotel maken? Aardappelpuree maken (misschien heb je nog aardappelen en wat melk en een klontje boter?) Gehakt rul bakken met 2 uitjes en lekker kruiden 500 gram zuurkool uit het vat meebakken (is nu spotgoedkoop, anders zo'n zak van 70 cent ofzo) - helft van de aardappelpuree in een ingevette ovenschaal -daarna het gehakt/zuurkoolmengsel -andere helft van de aardappelpuree er bovenop -eventueel een korstje van beschuitkruim/paneermeel/of wat je maar in huis hebt er boven op. -ongeveer 45 minuten bij 180 graden bakken
Ik weet niet of je nog bezig bent maar ik heb misschien nog een budget recept Rode kool schotel. Rode kool in pot 0,61 cent (aldi) 300 gr hoh gehakt 1,99 ah Aardappelpuree 0,32 cent (4 pakjes aldi 1,29) Nasikruiden 0,65 (ah) Geraspte kaas 1,69 (aldi) Totaal 5,26 = 1,31 pp Gehakt bakken met nasikruiden. Ondertussen Aardappelpuree bereiden Gehakt in de ovenschaal Hier op rodekool Hier boven op de Aardappelpuree en daarna geraspte kaas. 20/30 minuten op 175-200 graden in de oven. Tot de kaas gesmolten is en er een krokant laagje op zit.
Ik denk dat als je bv iedere dag naar de winkel kan voor kortingsstickers je best gevarieerd kan eten. Wat wij vaak doen is naar de ah voor de 35% op vlees en groenten en daar het avondeten van maken. Vaak met aardappelen, puree of gebakken of stamppot. Aldi had nu 5kg voor onder de 2 euro. Vandaag ff makkelijk gedaan. Shoarma voor 2.75 (afgeprijsd) met pitabroodje en komkommer. Zelfgemaakte groentesoep en klaar. Soepgroenten koop ik ook altijd met sticker. Grote pan en dan heb je voor 2 dagen. Wat de kinderen lekker vinden: pasta met brie en diepvriesspinazie en champignons. Ook niet duur.