Dat maak ik ook als we weinig tijd hebben Spekjes bakken Kipfiletreepjes erbij Spinazie met Boursin toevoegen (diepvries) En dan pasta erbij. Wij hebben altijd mini fusilli, die vinden we het lekkerst, maar het werkt met allerlei pasta's.
Ja je hebt ook spinazie met boursin hoef je niet nog een bakje boursin te kopen. En lekker dat het is!!
Pasta koken. In de tijd dat de pasta kookt (ca. 10 minuten): twee grote courgettes halveren en in dunne plakjes snijden. Bakken tot ze gaar zijn met wat zout en peper en een klein handje (verse) salieblaadjes. Als pasta klaar is: afgieten en daarna terug in de pan. Bekertje crème fraîche (125 ml) erdoor roeren en zeker 4 grote theelepels citroensap of een halve citroen uitgeperst toevoegen. 200 gr gerookte zalm in stukjes snijden en ook erdoor roeren. Dan dit alles bij de courgette in de pan en husselen: klaar! (Is voor 3 of hooguit 4 kleine eters, dus wellicht hoeveelheden nog wat aanpassen. Wij eten er ook altijd een salade en/of komkommer bij.)
Ik maak vanavond: Tagliatelle koken Courgette snijden en 2 tenen knoflook snijden Courgette en knoflook bakken in een hapjespan Kookroom erbij, even laten koken Bakje Boursin erbij Zalmsnippers/garnalen/rivierkreeftjes (net wat je lekker vind) erbij en dan laten inkoken tot de gewenste dikte. Tagliatelle met de saus op een bord en klaar.
Zelfgemaakte pesto van basilicum en peterselie. Mini pasta koken, afgieten en cherrytomaatjes in kwarten erbij en de verse pesto erdoor. Parmezaan en mozzarella erbij en klaar.
Supersnelle "Indiase" curry: Currypasta fruiten in olie Blik tomatenblokjes, zak bloemkoolroosjes uit de vriezer, blik linzen en een pak mangoblokjes uit de vriezer toevoegen. Eventueel een blik kokosmelk erbij, maar ik doe meestal als de bloemkool gaar is een paar eetlepels Griekse yoghurt erbij. Dan moet je het daarna alleen niet meer verhitten, want dan gaat het schiften. Intussen een paar naanbroodjes afbakken in de oven. Dit is echt supermakkelijk, want je hoeft er niks voor te snijden en je hebt alleen een pan en een pollepel en eventueel een lepel vies. Geïnspireerd op een 15 minute meal ofzo van Jamie Oliver, maar dan heb ik het zelf nog wat extra versimpeld.
Ik probeer er toch een beetje een sport van te maken om jou voor te zijn, zelfs als het niet helemaal mijn soort topic is
[welke currypasta gebruik jij? QUOTE="Aries, post: 23618691, member: 87441"]Supersnelle "Indiase" curry: Currypasta fruiten in olie Blik tomatenblokjes, zak bloemkoolroosjes uit de vriezer, blik linzen en een pak mangoblokjes uit de vriezer toevoegen. Eventueel een blik kokosmelk erbij, maar ik doe meestal als de bloemkool gaar is een paar eetlepels Griekse yoghurt erbij. Dan moet je het daarna alleen niet meer verhitten, want dan gaat het schiften. Intussen een paar naanbroodjes afbakken in de oven. Dit is echt supermakkelijk, want je hoeft er niks voor te snijden en je hebt alleen een pan en een pollepel en eventueel een lepel vies. Geïnspireerd op een 15 minute meal ofzo van Jamie Oliver, maar dan heb ik het zelf nog wat extra versimpeld. [/QUOTE]
10 minuten red ik niet, maar 20 minuten wel met dit recept. Ik maak m voor 4 personen met extra kip en een extra paprika. https://www.ah.nl/kookschrift/recept/603328
gewokte spinazie, met rode ui, paar tenen knoflook, wat pijnboonpitjes en dan rijst erbij of gebakken krieltjes. Wil je t echt makkelijk, neem een slowcooker. FAN-TAS-TISCH ik heb nu ook een 6.5 liter sinds kort. Hele maaltijden in dat ding. Kieper het er in, schep op in de avond. Die had ik zooooo veel eerder moeten hebben. Kipkerrie soep, poormanstew, pulled chicken Etc etc
Wij eten op drukke dagen ook af en toe. Kant en klaar nasi (zo een groot pak) Extra zak groente erdoor wokken. Gebakken of roerei erbij Saté kant en klaar of een kipfiletje met saté saus. Evt nog gebakken uitjes, kroepoek en komkommer erbij. Echt zo klaar.
Nou idd een slowcooker is echt fijn! Vandaag hebben we roti uit de slow gegeten, ben 10 minuten bezig geweest met snijden, de rest doet dat ding. We hebben net heerlijk gegeten, hoefde alleen nog maar eieren te koken en de vellen op te warmen.
Pasta met champignon, lenteui , kerstomaatjes met boursin(rode deksel) en gerookte zalm. Bloemkool rijst met spek, geitenkaas kruimels en pecan noot.
Niet in 10 min (15-20min), maar hiervan hebben we altijd alle ingredienten in huis en is koud ook lekker als leftover lunch! Spinaziepannenkoek! 400gr Rösti (van die losse, geraspte aardappel) een paar minuten voorgaren in grote koekenpan. In een grote beslagkom 4 losgeklopte eieren, flinke scheut melk, pakje ontdooide en uitgelekte bladspinazie (diepvries), pakje hamreepjes en peper/zout/kruiden naar smaak (ik kies vaak cajun kruiden) mengen. Rösti erbij en terug in de koekenpan. 10 min op laag vuur bakken, met behulp van een bord of deksel keren en dan nog paar minuutjes de andere kant garen.. We eten er vaak een tomatensoepje bij of een schaaltje rauwkost uit t vuistje (wortel, paprika, komkommer, tomaat)
Pasta opzetten Chorizo en witlof snijden Chorizo aanbakken, witlof erbij roerbakken Indien gewenst afblussen met wat kookroom Serveren maar Bonen schotel met tortilla chips doet het hier ook goed. Dat is echt een kwestie van maïs, kidneybonen, chilibonen en doperwtjes opwarmen en dan eten met salsasaus, creme fraiche en kaas De eerder genoemde curry pasta eten wij ook vaak met pompoen of paksoi of kool ipv kip. Dan ben je ook niet lang bezig als je gesneden groenten koopt.
Heel snel en makkelijk eten is voor ons bijvoorbeeld: vissticks bakken in de pan, aardappelkroketjes in de airfryer en een pot doperwten opwarmen....maar dat zal je vast niet bedoelen