recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door dianne, 13 apr 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mamzie

    Mamzie VIP lid

    29 jun 2006
    7.318
    0
    0
    prov. Groningen
    gevulde pistoletjes

    benodigdheden:

    afbakpistoletjes ( wij doen altijd 8 )
    gehakt
    paprika's
    ui
    champignons
    blikje tomatenpuree


    Bak het gehakt rul. Snij de ui en paprika's en champignons en doe dat door het gehakt en bak het gaar.
    Doe er een blikje tomaten puree doorheen.
    Snij de pistoletjes doormidden en hol ze uit. Hoeft niet heel netjes ;)
    Het brood dat je er uit hebt gehaald doe je bij de gehaktprut. Goed doorroeren.
    Verwarm de oven zoals vermeld staat op de verpakking van de pistoletjes.
    Vul de pistoletjes met het gehaktprut.
    Pistoletjes beetje vochtig maken en dan 10 minuten in de oven en klaar is Clara :D

    De ingredienten kun je natuurlijk ook veranderen of er andere dingen aan toevoegen ;)

    Eet smakelijk!
     
  2. Cynthia85

    Cynthia85 Bekend lid

    4 aug 2006
    799
    0
    0
    Gezondheidzorg
    Schiedam
    Tagliatelle met tonijnsaus.

    Voor de saus:

    1 blikje tonijnmoot op olijfoliebasis
    2 teentjes knoflook
    1 ui
    125 ml creme fraiche
    zout, basilicum, tijm, oregano


    Kook de tagliatelle gaar. Ondertussen maak je de saus zo:

    Snij de ui fijn, en pers de teentjes knoflook.
    Laat het in de pan even glazig worden.
    Doe dan de tonijn erbij en de kruiden. Laat dit
    een paar minuutjes op het vuur. Doe dan de creme
    fraiche erbij, verwarm dit, niet laten koken.
    Ik doe zelf al de saus bij de tagliatelle, maar je kan
    het natuurlijk ook apart serveren.

    Een makkelijk en snel recept.
     
  3. Cynthia85

    Cynthia85 Bekend lid

    4 aug 2006
    799
    0
    0
    Gezondheidzorg
    Schiedam
    Voor de mensen die zin en tijd hebben.
    Mijn eigen recept voor Turkse Pizza's:

    Nodig:

    Pizzapan of oven

    Voor het deeg:

    1 kg bloem
    25 gr verse gist
    ongeveer 1 liter melk
    1 theelepel zout

    Voor wat je er op doet:

    500 gram rundergehakt
    2 rode paprika
    2 groene paprika
    5 a 6 uien ( middelgroot )
    1 bosje verse peterselie
    3 a 4 eetlepels tomatenpuree
    1 glas zonnebloemolie
    Zout, peper, en rode peper.

    Doe een beetje bloem in een grote kom en
    kruimel daarover het gist. Dan een beetje melk
    en begin te mixen met de mixer ( deeghaken ).
    Dan weer bloem, dan weer melk, ga zo door totdat
    je een grote bonk deeg heb die niet plakt! Als het
    deeg klaar doe je plastic over de kom en laat
    je het ongeveer een half uur rijzen.

    De paprika's de uien en de peterselie moet allemaal
    door de keukenmachine, doe dit een voor een, want
    je moet namelijk het water eruit knijpen, zodat het
    niet zo vochtig is. Doe dit bij het gehakt en
    kneed/roer dit tot een geheel, doe ondertussen de kruiden erbij( moeten jullie maar zelf even kijken ).
    Doe dan de olie en de tomatenpuree erbij en roer
    nog eens goed door. Het moet niet te dik zijn, vandaar
    dat er olie bij gaat.

    Als het deeg gerezen is kun je beginnen.
    Je maakt kleine bolletjes van het deeg, laten we zeggen tussen een pingpongbal en tennisbal in.
    Met de deegroller rol je het tot een ronde plaat,
    smeer ongeveer een eetlepel saus erover (
    goed uitsmeren ) en doe het dan in de pizzapan of
    oven, de onderkant moet mooi bruin worden.
    Uit 1 kg bloem komen ongeveer 25 turkse pizza's.

    Eet smakelijk!

    Als jullie vragen hebben hoor ik het graag.
     

Deel Deze Pagina