gevulde pistoletjes benodigdheden: afbakpistoletjes ( wij doen altijd 8 ) gehakt paprika's ui champignons blikje tomatenpuree Bak het gehakt rul. Snij de ui en paprika's en champignons en doe dat door het gehakt en bak het gaar. Doe er een blikje tomaten puree doorheen. Snij de pistoletjes doormidden en hol ze uit. Hoeft niet heel netjes Het brood dat je er uit hebt gehaald doe je bij de gehaktprut. Goed doorroeren. Verwarm de oven zoals vermeld staat op de verpakking van de pistoletjes. Vul de pistoletjes met het gehaktprut. Pistoletjes beetje vochtig maken en dan 10 minuten in de oven en klaar is Clara De ingredienten kun je natuurlijk ook veranderen of er andere dingen aan toevoegen Eet smakelijk!
Tagliatelle met tonijnsaus. Voor de saus: 1 blikje tonijnmoot op olijfoliebasis 2 teentjes knoflook 1 ui 125 ml creme fraiche zout, basilicum, tijm, oregano Kook de tagliatelle gaar. Ondertussen maak je de saus zo: Snij de ui fijn, en pers de teentjes knoflook. Laat het in de pan even glazig worden. Doe dan de tonijn erbij en de kruiden. Laat dit een paar minuutjes op het vuur. Doe dan de creme fraiche erbij, verwarm dit, niet laten koken. Ik doe zelf al de saus bij de tagliatelle, maar je kan het natuurlijk ook apart serveren. Een makkelijk en snel recept.
Voor de mensen die zin en tijd hebben. Mijn eigen recept voor Turkse Pizza's: Nodig: Pizzapan of oven Voor het deeg: 1 kg bloem 25 gr verse gist ongeveer 1 liter melk 1 theelepel zout Voor wat je er op doet: 500 gram rundergehakt 2 rode paprika 2 groene paprika 5 a 6 uien ( middelgroot ) 1 bosje verse peterselie 3 a 4 eetlepels tomatenpuree 1 glas zonnebloemolie Zout, peper, en rode peper. Doe een beetje bloem in een grote kom en kruimel daarover het gist. Dan een beetje melk en begin te mixen met de mixer ( deeghaken ). Dan weer bloem, dan weer melk, ga zo door totdat je een grote bonk deeg heb die niet plakt! Als het deeg klaar doe je plastic over de kom en laat je het ongeveer een half uur rijzen. De paprika's de uien en de peterselie moet allemaal door de keukenmachine, doe dit een voor een, want je moet namelijk het water eruit knijpen, zodat het niet zo vochtig is. Doe dit bij het gehakt en kneed/roer dit tot een geheel, doe ondertussen de kruiden erbij( moeten jullie maar zelf even kijken ). Doe dan de olie en de tomatenpuree erbij en roer nog eens goed door. Het moet niet te dik zijn, vandaar dat er olie bij gaat. Als het deeg gerezen is kun je beginnen. Je maakt kleine bolletjes van het deeg, laten we zeggen tussen een pingpongbal en tennisbal in. Met de deegroller rol je het tot een ronde plaat, smeer ongeveer een eetlepel saus erover ( goed uitsmeren ) en doe het dan in de pizzapan of oven, de onderkant moet mooi bruin worden. Uit 1 kg bloem komen ongeveer 25 turkse pizza's. Eet smakelijk! Als jullie vragen hebben hoor ik het graag.