WAT ipv wijn

Discussie in 'De lounge' gestart door -, 22 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    hoi,

    ik heb vele lekkere gerechten maar helaas moet daar vaak wijn in, wat kan je ipv wijn gebruiken?

    ik hoor graag van jullie!
     
  2. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Druivensap, aangezien wijn ook van druiven is gemaakt lijkt mij dat een logische vervanging.

    Groetjes Anita
     
  3. MarionM

    MarionM Bekend lid

    2 aug 2006
    761
    0
    0
    Breda
    Is het niet zo dat in gerechten de alcohol verdampt of zoiets?
     
  4. Niet meer actief


    ja dat heb ik ook gehoord maar is dat dan 100% zeker?

    ik mag namelijk geen alcahol!
     
  5. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    Als je wijn o.i.d. kookt verdampt de alcohol. In gerechten wordt wijn over het algemeen alleen voor de smaak gebruikt.
     
  6. missymona

    missymona Bekend lid

    25 aug 2006
    910
    0
    0
    Dordrecht
    Wijn in gerechten ku je gewoon gebruiken hoor net wat al eerder is gezegd de alcohol verdampt met het verwarmen van je gerecht.
     
  7. Niet meer actief

    alcohol verdampt dus je kan gerust wijn gebruiken in een gerecht ;)
     
  8. chiesa

    chiesa Fanatiek lid

    4 mrt 2006
    2.533
    0
    0
    Gewoon wijn gebruiken dus ;) Heerlijk hoor!
     
  9. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    helaas is dit niet helemaal waar meiden :)

    er blijft altijd wat achter

    note:
    Het is waar dat door verhitting een deel van de alcohol verdampt. Hoe langer deze verhitting duurt, hoe meer alcohol er verdampt. Als een gerecht een korte tijd kookt is dit ca. 15% van de toegevoegde alcohol, als het een uur kookt, is dit ca. 75% zijn. Sterke drank verdampt niet sneller dan bier of wijn. Bovendien verdampt alcohol nooit helemaal, er blijft altijd een deel van de alcohol in het gerecht achter.

    Voor mensen die geen alcohol mogen of willen drinken, is het raadzaam om niet met alcohol te koken, of voedingswaren te eten waarin alcohol is verwerkt. Dit vanwege het alcoholpercentage wat in het gerecht achterblijft

    bron: http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act ... vraag=2511
     
  10. Niet meer actief

    is azijn een plaatsvervanger dan voor wijn? :confused:
     
  11. mamavanHind

    mamavanHind Actief lid

    12 aug 2006
    380
    0
    0
    Diƫtist in opleiding
    Ik zou voor druivesap gaan. Ik gebruik het overigens gewoon nooit als het in een recept staat en ik mis het nooit. :)
     
  12. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    gaat ook vaak om de wijnsmaak ipv de alcohol :)

    gebruik het ook nooit in een recept en ik mis het ook niet
     
  13. Niet meer actief

    ooooh
     
  14. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
  15. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    Ik zag hier in de supermarkt alcoholvrije wijn!
    Vraag me niet wat het verschil is tussen dat en gewone druivensap, behalve dat het ook echt in een flas zat en niet in een kartonnen doos. Maar het bestaat wel.
     
  16. Ilja

    Ilja Bekend lid

    24 sep 2005
    516
    0
    0
    Hoi Ayyildzf,

    Alcohol mag dan wel of niet verdampen, maar je mag het niet gebruiken in een recept hoor. Het is niet Halal. (Ik neem aan dat je het daarom vroeg?)

    Liefs
    Ilja
     

Deel Deze Pagina