hoi, ik heb vele lekkere gerechten maar helaas moet daar vaak wijn in, wat kan je ipv wijn gebruiken? ik hoor graag van jullie!
Druivensap, aangezien wijn ook van druiven is gemaakt lijkt mij dat een logische vervanging. Groetjes Anita
Als je wijn o.i.d. kookt verdampt de alcohol. In gerechten wordt wijn over het algemeen alleen voor de smaak gebruikt.
Wijn in gerechten ku je gewoon gebruiken hoor net wat al eerder is gezegd de alcohol verdampt met het verwarmen van je gerecht.
helaas is dit niet helemaal waar meiden er blijft altijd wat achter note: Het is waar dat door verhitting een deel van de alcohol verdampt. Hoe langer deze verhitting duurt, hoe meer alcohol er verdampt. Als een gerecht een korte tijd kookt is dit ca. 15% van de toegevoegde alcohol, als het een uur kookt, is dit ca. 75% zijn. Sterke drank verdampt niet sneller dan bier of wijn. Bovendien verdampt alcohol nooit helemaal, er blijft altijd een deel van de alcohol in het gerecht achter. Voor mensen die geen alcohol mogen of willen drinken, is het raadzaam om niet met alcohol te koken, of voedingswaren te eten waarin alcohol is verwerkt. Dit vanwege het alcoholpercentage wat in het gerecht achterblijft bron: http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act ... vraag=2511
Ik zou voor druivesap gaan. Ik gebruik het overigens gewoon nooit als het in een recept staat en ik mis het nooit.
gaat ook vaak om de wijnsmaak ipv de alcohol gebruik het ook nooit in een recept en ik mis het ook niet
Ik zag hier in de supermarkt alcoholvrije wijn! Vraag me niet wat het verschil is tussen dat en gewone druivensap, behalve dat het ook echt in een flas zat en niet in een kartonnen doos. Maar het bestaat wel.
Hoi Ayyildzf, Alcohol mag dan wel of niet verdampen, maar je mag het niet gebruiken in een recept hoor. Het is niet Halal. (Ik neem aan dat je het daarom vroeg?) Liefs Ilja