hahaha klinkt heel bekend.. Na 15 maanden vraag ik me ook af wat mensen precies bedoelen met doorslapen. Wij hebben tot nu toe misschien 3 nachten in die 15 maanden gehad dat we helemaal niet eruit moesten. Maar ik vind nog steeds dat mijn kinderen goed slapen (doorslapen gebruik ik uit principe niet ). Ze melden zich, wij staan op, even troosten en 9/10 keer slapen ze verder. Als ze niet verder slapen krijgen ze melk (ja, nu nog steeds). En als dat ook niet helpt... dan hebben we een gebroken nacht. Overigens sliepen mijn kinderen veel beter toen ze nog standaard nachtvoedingen kregen. Ze kwamen toen nooit tussen de voedingen door.
Goed verwoordt en gedeeltelijk mee eens Verder wil ik er nog even aan toevoegen dat ik mezelf als vrouw ook nog wel belangrijk vind nadat ik moeder ben geworden. En nee ik wordt er niet gelukkig van om 24 uur pd een baby aan de borst te hebben of om er 10 keer op een nacht uit te moeten of om niet te kunnen slapen als mij meisje naast mij in bed ligt omdat ik veelste bang ben om boven op haar te liggen. Ik bedoel ik houd ziels veel van mijn meiden, maar ik heb ook mijn grenzen. Daarnaast heb ik zelf ook een marokkaanse man en het is niet altijd cultuur gebonden, want een aantal van zijn zussen kan ik vergelijken met hoe ik zelf ben. Ik denk dat het gewoon voornamelijk te maken heeft met hoe je zelf als mens in elkaar zit.
Ik denk ook dat we hier veel mazzel hebben en ik denk dat we daar optimaal van benutten door onze routine / schema. Een aantal van mijn vriendinnen hanteert dezelfde methode en ook zijn hebben veel baat al hoor ik daar wel verhalen van af en toe nachtelijke escapades etc. Die zijn hier zeer zeldzaam.
ik kreeg dat soort 'regeltjes steeds te horen van het cb en kraamzorg. dit moet zo, dat mag niet, dat moet je zo doen etc. wij hadden bv in het begin de kleine overdag lekker beneden bij ons, dat vonden we fijn, en dan s'avonds en s'nachts in bedje. maar dat mocht niet. en we moesten om de 3 uur voeden ( borstvoeding ) en we moesten hem niet uit zn bedje halen als hij heel erg huilde, mocht best een half uur huilen. nou ons zoontje huilt alleen maar als er wat aan de hand is, dus ik haal hem er gewoon uit. daar word hij rustig van.
Wow... wat een kraamzorg en CB... Daar zou ik waarschijnlijk ruzie mee gekregen hebben. MOETEN? We moeten niets en mijn kind al helemaal niet. Ja zacht en klein zijn! Een half uur huilen in de kraamweek? (ook na de kraamweek discutabel!). Over de BV valt wel wat te zeggen maar dat is meer een minimum wat je in het begin wel kunt hanteren om te zorgen dat je productie op gang komt. Voor alle 1e keer zwangeren die dit lezen: JIJ bepaalt wat er met JOUW kind gebeurd. Tips en adviezen zijn handig en makkelijk maar de kraamzorg, CB of verloskundige zijn geen politie!
Ik snap je wel, maar ik vind je ook wel een beetje naief ja. Ik denk namelijk wél dat er heel veel ouders zijn die maar al te graag willen dat het de baby minder drinkt, sneller doorslaapt etc. Om het maar niet te hebben over de ontwikkeling van een kind. Alles moet snel snel snel. Laatst zaten we in de pauze over onze kinderen te praten, we hadden het over een jongetje van bijn 1 dat zijn eerste stapjes aan het zetten was. Toen zei ik dat ik dat Boaz voorlopig niet zie doen, antwoordde 1 vrouw; 'Oh, mijn zoon was ook heel laat hoor, 14 maanden..'. Als je tegenwoordig nog niet loopt met 1 jaar, dan vinden mensen dat eigenlijk al laat. En papa en mama moet een kind zéker kunnen zeggen met 10 maanden. Ik erger me dood aan mensen op het forum die als antwoord geven op de vraag; 'Mijn zoontje van 18 maanden loopt nog niet, moet ik me zorgen maken?' 'Neee, natuurlijk niet. Mijn zoontje liep met 11 maanden, maar iedereen is anders.' Moeders willen zó graag laten weten dat hun kind snel is, vragen zich af hóe ze het kunnen stimuleren. Geven potjes met 4 maanden, gaan met 5 maanden op de fiets enz. Anyway, ik denk dat mijn standpunt duidelijk is haha.
ja idd...ik kwam laatst bij mn vriendin...haar dochtertje was toen bijna 4 mnd of net 4 mnd....en ze begon zelf..."ja omdraaien kan ze nog niet hoor"...ze was dr kind al aan het verdedigen, zonder dat ik het had gevraagd of dat het uberhaupt onderwerp van gesprek was.... Ik vond het zo raar overkomen, zei gelijk "...nou dat is toch normaal, geeft toch niets, komt wel"....vond het bijna zielig dat zij zich bijna schaamde ervoor... Zo zie je maar wat voor druk er ligt "in de maatschappij"....of onder ouders...
Dat komt omdat iedereen er zoveel naar vraagt. Hier met 8 maanden vroegen ze al staat ze al? En bovendien wil niemand dat zijn 'achterloopt' zogezegd, of iets mankeert.
ja maar k vind het wel super irritant....moet ik me ook zo schamen dat mijn kindje's maagklepje/spiertje zo wijd staat en nog niet goed genoeg ontwikkelt is...pff...zo blijf je aan de gang... Daarom denk ik echt dat het met onzekerheid te maken heeft...dit onderwerp
Ik vraag me af of, wanneer mensens ergens heel blij mee zijn (bijvoorbeeld dat je kindje al met 10 maanden loopt), dat altijd te maken heeft met iets waar ze dus niet onzeker over hoeven te zijn. Het is zo makkelijk om alle vragen etc. op onzekerheid af te schuiven. Misschien is het zo hoor, maar soms heb ik ook het idee dat mensen er nu eenmaal een genot uit halen om iets beter te hebben dan de ander, puur omdat het walgelijke personen zijn.
FV op verzoek? Geef je dan al niet snel te veel? Of ga je dan ook het aantal cc aanpassen. Mijn dochter drinkt namelijk gerust alles op elke keer. En te veel is ook niet goed he. Hier is het niet nodig, ze komt vanzelf na 3,5-4 uur weer voor de fles. Dat ritme had ze van zichzelf al. Sommige vrouwen (en mannen) slapen liever niet met hun baby in bed. Het is natuurlijk niet geheel zonder risico's. Elke nacht een baby tussen de ouders in is ook niet echt ideaal. Tenminste in mijn ogen niet. En ik lees hier niet vaak dat vrouwen hun kindje laten huilen wanneer ze weten dat hij/zij honger heeft. Of ik mis die topics elke keer.. Lijkt mij ook nutteloos.. een baby met honger zal echt niet stoppen met huilen. Overigens vind ik het wel meevallen.. het aantal vrouwen in mijn omgeving die willen dat hun baby zo snel mogelijk alles zonder hun kan.
Als ik mijn baby bij mij in bed neemt is dat mijn keus. Als iemand dat liever niet heeft is dat zijn keus. Hier zijn er ook twee culturen. Bij de surinaamseschoonfamillie gaan de kinderen over het al gemeen naar bed als de ouders ook naar bed gaan. Dat is hun keus. Onze keus is dat ze rond 8 uur op bed ligt. Hun vinden het vreemd ik vind het normaal. Ik vind het ook bij hun raar maar hun keuzes dus kortom iedereen moet lekker doen wat hij of zij wil. Wil mijn dochter eerder eten of slapen overdag geen probleem. Alleen bed tijd in de avond is rond de zelfde tijd. Maanden dacht ik we maken een schema haha. Laat me niet lachen dat schema bepaald toch zij niet wij. Maar haar te laten gaan in haar schema hebben wij een schema snappen jullie het nog. haha. Iedereen moet doen waar hij of zij achterstaat, Ik zelf hou ook niet van huilende babys dus de kans is groot dat ze lekker verwerend word ach beter verwent dan miskent toch. Een kennis van mij wel eens. Misschien krijgen ze niet genoeg vitamine maar wel de belangrijkste vitamine l van liefde
Ik ben wel blij dat Lisa zo snel is, ik zou het ook prima vinden als ze minder snel zou zijn hoor, maar ik vind het geweldig om zo'n klein humpie al van alles te zien doen. Heeft helemaal niets met onzekerheid te maken of me beter voelen dan een ander, omdat mijn kind meer kan. Ik ben gewoon trots op m'n meisje! Daarbij heeft ze erg zware eerste 3 maanden gehad, maar het dubbel en dwars ingehaald. En ze eet en drinkt dus niet, ik ben erg blij dat ze andere dingen wel gewoon doet. En soms vind ik het wel handig om te weten hoe ik bepaalde dingen kan stimuleren, niet omdat Lisa het van mij zo snel mogelijk moet kunnen, maar omdat dat prettiger is voor haar, omdat het haar dan frustreert dat het niet (goed) lukt.
natuurlijk en iedereen is super trots op zn kind...alleen het valt wel op..hoe vaak mensen dingen vragen wat overkomt met een bepaalde druk...zo van "kan je kind dit en dat nog nietttt???" maar denk wel dat onzekerheid te maken heeft met schema's....zoals sommige hier ook al zeiden...eerste kindje...niet weten wat zoiets nieuws teweeg brengt...het aanpakken met regels en schema's geeft dan zekerheid of een houvast voor sommige... Al geloof ik ook dat de meeste na een tijdje alsnog op hun gevoel verder gaan/vertrouwen..nadat ze zien dat schema's niet echt werken of dat het niet nodig is oid
Om even aan te sluiten bij snoopy, hier ook zo'n gefrustreerde baby af en toe! Noem hem al "meneertje frustreertje" haha! Ik doe overigens wel aan schema's. Kan ik ook aan mn man, mn moeder, de opvang enz vertellen wanneer hij moet eten en wanneer hij moet slapen. Ik dring mijn tijden niet op, maar ik probeer wel steeds de tijd tussen de flessen iets te rekken tot er 3,5 uur tussen zit. Dat geeft ook meer slaaptijd en een blijere baby. Maar das mijn baby, iedere baby is weer anders. Daarbij vind ik regelmaat wel belangrijk voor kinderen, ook voor baby's. Dat maakt het allemaal een beetje te behappen. Er is in de wereld al zoveel wat ze niet begrijpen... En ga mij nou vertellen dat ik het fout doe dat mijn kids 's middags tegelijk naar bed gaan. Daar stuur ik echt wel op aan, ik ben er namelijk zelf ook nog. Wat is daar nou mis mee? (ik stuur aan he, ik dring niet op. Het lukt gewoon heel makkelijk)
Ik vind het "verplichte" MOETEN ook verschrikkelijk. Een vriendin van me vroeg laatst: "En....ze slaapt zeker al door s nachts?" Mn dochtertje is nog geen 7 weken!!!! Waarom MOET een kind zo snel mogelijk doorslapen? Ze komt er vanzelf wel een keertje mee denk ik dan. Tuurlijk is het lekker dat je zelf meer nachtrust krijgt, maar je weet van tevoren dat het hebben/krijgen van een kind minder slaap als gevolg heeft. Wat betreft de schema's: Ik ben niet echt strak van de schema's, maar er zit wel een soort van regelmaat in de dag. Gelukkig komt mn dochter zelf netjes om de 4 uur, dus ik heb geen klok nodig. Als ze een keer eerder komt, krijgt ze eerder... Ik vind echt dat iedere moeder moet doen wat haar gevoel zegt. In het begin was ik overal zo onzeker over (is het wel goed dat ze overdags zoveel in de box slaapt enz), maar toen dacht ik ineens: Als IK dat zo fijn vind en het werkt, waarom zou ik dat dan veranderen? Omdat iemand anders zegt dat ze in bed moet slapen? Kortom, gewoon lekker je gevoel en je kind volgen!
Dat snap ik heel goed, ik weet nog wel dat ik het ook erg fijn vond als ze allebei tegelijk op bed lagen. Aan de andere kant, als ze om en om slapen heb je weer tijd voor de ander. Eigenlijk maakte het mij niet zoveel uit, maar dat is persoonlijk. Eva is met 2,5 jaar vergeten dat mama er ook nog is (oftewel, toen wilde ze echt niet meer gaan slapen 's middags ).
Tja maar daar trek ik me ook nooit iets van aan. Mijne kan dit al en de mijne kan ook dat al.. bla bla bla. Oh oh wat ben ik trots want hij/zij is nog zo jong. Zal ook vast echt alleen trots zijn, maar soms komt het ook over als showen Mijn dochter doet alles wel wanneer ze dat wilt en ik ga haar niet pushen. Maar als ik het vergelijk met andere baby's van haar leeftijd en de verhalen die ik erover hoor.. dan loopt ze achter. Nou ja een strak schema of gewoon rust en regelmaat? Heeft bij ons niets met onzekerheid te maken. Ik ken mijn dochter nu wel goed genoeg om haar gedrag omtrent slapen e.d. te begrijpen. En ik merk dat regelmaat en rust het beste zijn. Dus ik pas dit ook toe en dan is ze enorm tevreden. Niets onzekerheid, het is gewoon het beste voor haar. Je kunt het namelijk ook toepassen en je moedergevoel volgen Er zijn altijd uitzonderingen waardoor het bij een baby/kind niet werkt, maar daar heb ik het dan nu niet over.
nee rust®elmaat is een duidelijk verhaal..maar eerder in dit topic was dat dus even de discussie/verwarring tegenover schema's....TS bedoelde namelijk dat sommige mensen zo snel mogelijk willen dat een piepjonge baby maar alleen moet leren te slapen enz enz..bang dat een kindje verwent wordt.. DAT is in mijn ogen onzekerheid..want als je eenmaal in je mamarol zit en er op vertrouwt...zie je dat je je baby heus niet zal VERwennen...dat het gewoon mamahonger heeft...oid en dat diezelfde jonge babies per se moeten eten om een bepaalde tijd, niet eerder f later, of per se moeten doorslapen... En natuurlijk zal je baby dat op den duur doen, maar als het amper een maand is ofzo...nee vind ik niet Voor de rest ben ik het ook eens, iederen moet het zelf doen zoals zij denken dat het het beste is.