Hoe pompoensoep redden? Teveel rozemarijn gebruikt :-)

Discussie in 'De lounge' gestart door Miranda81, 2 nov 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Zoals de titel al zegt, heb ik teveel rozemarijn in de pompoensoep gedaan. Nou ja, ik was een beetje uitgeschoten :)

    Ik heb net de soep gepureerd en ik proef echt heel goed dat er teveel rozemarijn in zit. Blijft een nare nasmaak aan hangen.
    Wat kan ik doen om deze smaak te verminderen?
     
  2. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Wat pompoen blokjes erbij gooien die je eerst even kookt en dan mee pureert?
     
    Huismuisie vindt dit leuk.
  3. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Ik heb geen pompoen meer in huis. Alles is al tot soep gepureerd.

    Ik lees net op internet dat er dan iets zoets bij moet. Honing of suiker bijvoorbeeld.

    Misschien dat ik dat maar ga doen.
     
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Ik vraag me af of het dan nog echt te redden valt. Mijn eerste ingeving is meer pompoen. Die uit de diepvries dan is het snel nog gekookt. Heb je wel heel veel soep.

    Zelf hou ik helemaal niet van rozemarijn dus ben daar heel zuinig mee.
    (Doe ik op mijn hand en niet boven de pan)

    Ik lees zo gauw ook niks op google om het te verbeteren.
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Meer soep maken en mengen met de rozemarijnversie
     
  6. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Bij de supermarkt heb je zakjes pompoen blokjes..

    Eventueel sinasappelsap erbij? Maar dan zou ik dat eerst met een beetje proberen en niet in de hele pan gooien meteen.
     
  7. Miranda81

    Miranda81 Fanatiek lid

    22 jun 2012
    1.423
    125
    63
    Ik heb er inmiddels suiker doorgedaan. En de nare bijsmaak is al een stuk minder!
     
    wendy339 vindt dit leuk.
  8. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.148
    3.392
    113
    Vrouw
    Eventueel room door de soep?
     
  9. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.025
    5.138
    113
    Ik heb wel eens gelezen dat als je soep te zout is, je een hele geschilde aardappel even moet laten meekoken. Die zou wat van het zout opnemen en de smaak neutraliseren. Misschien werkt het ook met rozemarijn? Zelf geen ervaring of het werkt helaas.
     

Deel Deze Pagina