Ik wil voor mijn kraamfeest slagroomsoesje in chocolade en muisjes dopen. Maar nu vroeg ik me af wat voor chocolade ik daarvoor eigenlijk moet gebruiken. Heeft iemand enig idee?
Je kunt gewoon alle repen chocolade van de winkel smelten. Makkerlijkste in een kom die in een pan water staat. dan soppen en dopen in de muisjes. denk ook dat witte het mooiste is....
Heb het net zelf gedaan en dan nog muisjes erop gestrooid idd. Heb gewoon de eerste de beste chocoladreep gebruikt uit de winkel want mn vriend had het gehaald Maar als je natuurlijk supergoede chocolade wilt hebben kan dat ook. Idd in een pannetje in kokend water gesmolten en dan dippen, ging prima! Ik heb het wel met bevroren soesjes gedaan en dan snel weer terug de vriezer in, daar staan ze nu te wachten Heb wel de muisjes gestrooid en dus niet er in gedoopt, dat wordt een zooi.. dus wel even zorgen dat je een groot dienblad ofzo hebt zodat je lekker kan strooien
Wel opletten als je witte chocola neemt want dat smelt vaak wat lastiger dan melk of puur. @Lief, wel een goed idee om ze nu al te maken en terug in de vriezer te zetten inderdaad....maar zouden de muisjes niet gaan afgeven op de chocola als ze ontdooien? nog geen ramp natuurlijk...Of slap worden door het invriezen?
Heb bruine chocolade (vond ik zelf leuker staan) dus afgeven lijkt me geen probleem en las hier her en der op de site dat het ontdooien prima zou gaan dus ik vertrouwde daar maar op! En als ze ietsjes slap worden vind ik het niet zo erg.. je breekt je tanden altijd op de dingen
oh ik weet niet hoe je het het beste kan doen maar ik zit hier te watertanden en ben op een idee gebracht
Ik heb van de week ook even om alvast uit te proberen soesjes met muisjes versierd, alleen heb het met glazuur gedaan Dus gewoon het allersimpelst veel poedersuiker en een beetje water, dat ging ook best goed! Chocola lijkt mij ook mooier , maar mocht het je niet lukken dan is dat ook nog een optie ...
hmmm, dit is geen goed topic om te lezen Maar, mijn tip, met een sateprikker in de soesjes prikken en dan in de chocolade dopen. (gewoon melk of puur chocolade in een pan smelten, wit kan natuurlijk ook),dan krijg je het nl helemaal mooi rond. De sateprikkers kan je dan in een glas ofzo zetten, dan droogt het ook mooi op.