tja het is inderdaad niet netjes, maar zou ze eerst maar gewoon eens opbellen om het uit te leggen. Wellicht is er gewoon een fout gemaakt zoals helaas wel vaker gebeurt bij zo'n grote instantie.
jij hebt misschien niets op papier laten zetten, maar zie hier een klein stukje van je eigen tekst. Hij heeft jou daar aangemeld, hij heeft klaarblijkelijk een en ander doorgegeven (waardoor men dus een dossier heeft aangemaakt) en aan de hand van wat hij heeft doorgegeven zijn er dus die 2 dossiers opgemaakt voor jou en je man. (neem ik aan, maar nogmaals, even contact opnemen met hen)
Misschien suffe vraag hoor en weet er het fijne ook niet van, maar riagg enz valt toch onder de basisverzekering? Waarom zou je daar 109 euro voor moeten betalen? En je man al helemaal, dat slaat echt nergens op.
Nou ja. lijkt me nogal logisch. Ik hoef toch ook geen rekening te betalen van een willekeurige psycholoog waar ik nooit naartoe ben geweest..
een rechtsbijstandsverzekering kent ook een eigen risico. Daarbij doen ze niets als het bedrag waar het over gaat onder de 250 euro is. Ze geven je wel advies, maar daar blijft het bij. als je nog geen gebruik hebt gemaakt van je eigen risico (is tot 150 euro) moet je eerst datgene betalen wat onder je eigen risico valt. en zodra die 150 euro betaald is van je eigen risico betaal je al naar hetgeen er vergoed wordt uit je ziektekostenverzekering en of aanvullende verzekering. dus zeg dat er 75% vergoed wordt, betaal je 25% zelf, maar vaak kun je voor die 25% weer een x bedrag per jaar declareren vanuit je aanvullende verzekering. Hoe dan ook, zou ik ten eerste contact opnemen met de huisarts, wat hij doorgegeven heeft, ten 2e contact opnemen met het riagg vanuit welke reden er een dossier is aangemaakt. waarom er voor je man een dossier is aangemaakt, daar hij zich zowel bij je ha als bij hun niet gemeld heeft, niet telefonisch,schriftelijk of what so ever. Als ik bel voor mijn man voor bijv. medicijnen moet hij zelf de ha bellen voor zij ze voorschrijft, jouw man heeft de ha niet gesproken dus dat vindt ik wel vreemd. gewoon even bellen en navragen aan de hand van welke gegevens zij een dossier hebben opgemaakt, en daarbij de vraag dat dossier in te mogen zien (dat recht heb je) dan zie of hoor je gauw genoeg hoe en wat. spook rekeningen kunnen ze allemaal wel sturen enne wat dat telefonische betreft, ja zelfs telefonisch kan men dergelijke dossiers openen maar dat gaat wel in samenspraak met. net zo goed als een telefoontje naar de ha voor een receptje, wat is dat nou? 5 sec. maar levert de ha wel bijna 45 euro op alleen maar om een receptje uit te schrijven, heb wat dat betreft mijn beroep wel gemist, had ik dat vroeger geweten was ik ha geworden.
mamatje24 schreef: een rechtsbijstandsverzekering kent ook een eigen risico. Daarbij doen ze niets als het bedrag waar het over gaat onder de 250 euro is. Ze geven je wel advies, maar daar blijft het bij. Niet helemaal waar, onze rechtsbijstandsverzekering heeft geen eigen risico!
ff de voorwaarden daaromtrent checken, of even bellen om te horen hoe en wat, want de meeste hebben dat dus wel. degene die geen eigen risico hebben, hebben vaak een clausule franchise. wat inhoud dat het belang minimaal een x bedrag is.
dan hebben wij een goede verzekering Al 2 keer een beroep op gedaan en totaal geen eigen bijdrage. Maar inderdaad dat kun je zo bij je eigen verzekeraar navragen!
ligt er natuurlijk ook aan welk bedrag ermee gemoeid is. Ik heb er nog nooit aanspraak op hoeven te maken, ik heb wel enkele malen advies ingewonnen, en elke keer te horen gekregen dat mocht het op niets uitdraaien (ondanks hun adviezen en tips) ik het door moest sturen en zij het dan uit handen zouden nemen, dat zou mij ook niets kosten,maar ik weet van andere dat het wel nagenoeg bijna altijd ligt aan het bedrag waar het om gaat, en dat zij vaak een eigen risico hebben, vandaar, en wat ik al zei, sommige hebben geen eigen risico maar een franchise clausule. en de kosten die je daarvan zelf moet betalen schelen vaak niet zo veel met het eigen risico. maar goed, net als jij hebben wij ook een goede rechtsbijstandsverzekering
Sorry Wat betreft die "suffe vraag", Het valt inderdaad onder de basisverzekering, maar daar moet je nu een eigen bijdrage voor betalen van 150,-. Dus dat valt dan onder de eigen bijdrage.
Hoe bedoel je, sorry? Ik dacht dat psychische hulp (ggz/riagg) sowieso vergoed werd en dat je daar geen eigen bijdrage over hoefde te betalen.
w.b.t. sorry. dat was een grapje. jawel, sinds kort is dat zo. Vorig jaar ben ik bij een psycholoog geweest. Die zei tegen mij dat ik niets hoefde te betalen. Moest ik na 3 maanden opeens 150,- betalen. Ikke gebeld, maar toen zei hij dat dit onder de eigen bijdrage van de zorgverz. viel. had ie even vergeten te vertellen.
Ah jemig, dat is balen :S. Vorig jaar was dat nog dubbel he. Ik heb toen met mijn vriend samen een paar gesprekken gehad bij een therapeut, en voor elk gesprek moest je dan 16 euro zelf betalen. En ik kreeg laatst nog een rekening voor mijn vriend dat hij ook zijn 150 euro eigen bijdrage nog even moest betalen :S.
Toen ik bij een psychotherapeut liep vorig jaar, moest ik ook iets van 15 euro per keer zelf betalen. Dat is inderdaad sinds vorig jaar ofzo, dat je een eigen bijdrage moet betalen. Nu ben ik in behandeling in het ziekenhuis, ik volg cursussen en ga 2 keer per week naar de deeltijd, en daar hoef ik niets voor te betalen.
Het is wel dit jaar weer afgeschaft, die 15 euro per keer. Want ze zagen toch wel in dat het heel dubbel was dat mensen dan 2 keer eigen bijdrage moesten betalen..
Vind het niet meer dan logisch dat het dan weer afgeschaft is, dat wist ik helemaal niet. Je betaald al zoveel aan die zorgverzekering en dan nog moet je een hoop zelf betalen, belachelijk gewoon.
Ja klopt, het was ook een hele kromme regel.. Aan de andere kant, ik zei ook altijd dat je in de maand zoveel moest betalen enzo en dat dat belachelijk was...ik hoorde laatst wat een simpel ritje van de ambulance naar het ziekenhuis kostte (als je bijv moet bevallen). Als je dat zelf moet ophoesten, dat is geen leuk grapje!
nou dames heb dus met het riagg gebeld en gevraagd wat de bedoeling was van het hele gebeuren, zegt ze dat ze kosten hebben gemaakt om het dossier te openen hulpverleners hebben zich over het probleem gebogen blablabla. ik zeg hoe kunnen ze zich over een probleem buigen en een dossier openen als ze me nog niet eens gezien laat staan gesproken hebben?ja daar had mevrouw ook geen antwoord op ik heb haar dus gezegd om ons dossier op te sturen en dat ik daar vervolgens mee naar de advocaat stap,omdat ik dus niet inzie om ff 218 te betalen voor iets waar ik geen aanspraak op heb gemaakt! (laat staan mijn man). ja maar zegt ze, ik ga even met de hulpverleners om de tafel zitten en even overleggen waar het is fout gegaan,dan krijgt u tzt bericht. nou dus wacht ik maar even af en betaal in ieder geval niks
Toen ik 1,5 jaar geleden nog in de ggz werkte was het tarief voor het openen van een diagnose behandel combinatie (dbc) E18,-. Dat is dus puur de administratieve handeling van het invoeren van je n.a.w. gegevens. Voor een intake (anamnese, diagnose, behandelplan opstellen) stond 160,-, voor een vervolggesprek E79,-, een huisbezoek E120,- en een telefonisch consult E40,- Als mensen niet op hun afspraken kwamen kreeg je daar als instelling niets voor, dan moest je dus of de cliënt daar de rekening voor presenteren, of je moest nog meer productie draaien om dat weer in te halen (dat laatste was bij ons het geval...) Toen werd de ggz nog deels vanuit de awbz gefinancierd, en alleen de psychotherapie uit de ziektekostenverzekering. Inmiddels gaat alles vanuit de verzekering en heb je te maken met eigen bijdragen. En toen werden alle tarieven centraal vastgesteld, het kan zijn dat er intussen concurrentie mogelijk is, net als in de lichamelijke gezondheidszorg. Dan kan de zorgverzekeraar onderhandelen met de aanbieders over prijzen voor producten. Maar hoe je het ook wendt of keert, het administratief openen van een dbc kan in 1,5 jaar tijd toch nooit van E18,- naar E108,- zijn gestegen? Misschien hebben ze de 2 telefoontjes als consulten gerekend, dat zou dan 2x 40- zijn plus het administratief openen van 18,- maar dan kom je nog niet op het door jou genoemde bedrag. En het "buigen van hupverleners over jouw problemen" hoort bij de intake en daar staat een hoger tarief voor En de telefonische consulten mag je alleen declareren als het echt inhoudelijke gesprekken zijn, dus niet als het alleen gaat om het maken van een afspraak. Mijn advies: bel het Riagg voor uitleg, en je ziektekostenverzekering. Je verzekering weet precies welke tarieven waar voor gelden en die weet wellicht hoe de afspraken in jouw regio zijn gemaakt.