gaat dure rijst worden als ik eerst al die kruiden in huis moet halen. heb kerrie. maar koriander niet, munt, gemberwortel, kardemom(?)
Welliswaar geen tip voor kruiden, of je moet teentje knoflook en kerriepoeder voldoende vinden. Wat ik lekkere saus vind. Pakje gezeefde tomaten, wat azijn, suiker, en evt. Knoflook en peper en zout erdoor.
Uitje snijden en dan in de pan met een beetje olie bakken, 2 teentjes knoflook erbij dit even meebakken en dan de rijst erdoor ( ik doe voor 4pers. 2 plastic Ikea bekers rijst en 4 bekers water) eerst de rijst een beetje meebakken voordat je water erbij doet. Wanneer je het water erbij hebt gedaan een blokje kippenbouillon erbij en de rijst laten droog koken. Gebruik trouwens het liefste basmati rijst.
klinkt goed! hubby had overigens geen zin erin dus net maar chinees besteld maar kga t van de week zeker ff proberen!
Je kan ook gewoon gele rijst of notenrijst o.i.d. kopen. Is gewoon kant en klaar in een pakje. Of risotto rijst kopen. En dan bijv kip marineren en bakken en wat groente, dan de risotto er door heen gooien en bouillon, en dan even laten koken. Is ook erg lekker!
Zo vind ik rijst heerlijk: Rijst met roomboter, vermicelli en bouillon recept Of ik kook pandan rijst, mmmmm. 'Gewone rijst' eet ik eigenlijk nooit.
Als ik 'niks' in huis heb maak ik met rijst vaak het volgende; Ik heb standaard pandanrijst in huis. Valt goed te koken en heeft zonder kruiden op zich al een lekkere smaak. Kook de rijst tot het gaar is. Giet het af en laat het even na stomen in de pan. Fruit een uitje (prei is lekkerder als je het hebt) en een rode paprika ( heb ik vaak in stukjes gesneden al in de vriezer) op het laatst wat gesneden champignons toevoegen. Voeg dan de rijst toe en breng het op smaak met een klein scheutje vissaus. Soms doe ik er een beetje (pikante) kipkruiden doorheen als ik geen kip heb, maar als ik wel kip heb doe ik een stukje kipfilet in kleine stukjes snijden en met kipkruiden kruiden en dat er ook doorheen.. Je kan zelf naar smaak bijv ook erwtjes (uit de vriezer) toevoegen. Die smaken heerlijk zoet.
Heeeerlijk. Fruit een ui met knoflook en gehakt Diepvries spinazie erdoor. Blikje tomatenpuree erdoor yummie En serveer je rijst erbij
Ik doe altijd boter in de pan en kook alvast water in de waterkoker. Dan doe ik er een halve kop vermicelli in de pan met boter, dat roerbak is zachtjes 2 min. Dan doe ik daar een pak rijst bij en dat roerbak ik met de vermicelli nog eens 2 min. Vervolgens doe ik het gekookte water erbij ongeveer een centimeter boven de rijs, daar doe ik een boullionblokje bij in, meestal groenten, maar kip of rund kan ook. Zachtjes laten koken, regelmatig doorroeren, na ongeveer 10-15 min is de rijst drooggekookt, eet smakelijk.
Je kunt er zo'n blikje tomatenpuree doorheen doen, of gewoon gepelde tomaten(stukjes). Ook alle andere sausjes kunnen er overheen/doorheen. Wat ik zelf lekker vind, is rijst gekookt in kokosmelk.
Ik maak de rijst voor 4 personen altijd als volgt; Handje vermicelli 1 grote mok rijst, liefst turkse tosya rijst anders basmati 1 half blokje kippenbouillon Scheutje Citroensap 1 Suikerklontje 1 theelepel zout 2 grote mokken kokend water (Olijf)olie Boter, geen margarine Op halfhoog vuur een Handje vermicelli lichtbruin bakken in olijfolie daarna 1 grote mok (gewassen!!) rijst toevoegen half blokje kippenbouillon, suikerklontje, zout en citroensap erbij al roerende ong 3 minuten de smaak in laten trekken 2 grote mokken kokend water en een klontje boter erdoor Goed roeren tot alle rijst los is Dan de deksel erop en vuur helemaal zacht Niet meer roeren! Na ong 15 min is de rijst droog dan zet je het vuur uit en laat je de rijst nog 10 min staan daarna even goed doorroeren en serveren Is hier een groot succes, iedereen, kinderen, nl en tr familie zijn er dol op
Maar eerst hoe kook jij je rijst? Giet je het af of laat je het water verdampen! Bijvoorbeeld mijn ouders gieten de rijst af en die is altijd zo droog haha. Ik kook water gooi een knoflook teentje in het water met wat zout, de ene keer snijd ik een ui en doe ik al door het water. Ik laat het water helemaal verdampen dan is de rijst klaar. En micchan spinazie bij de rijst is heel gezond hoor en ook heel lekker Om de rijst nog wat meer smaak te geven doe je beetje olie in de pan, knoflook teentje fijn persen gember beetje raspen in de pan. Klein beetje bakken dan de rijst er bij gooien en wat zout. Goed door roeren en dan water er bij. Het water moet een vinger top boven de rijst uit komen, en dat laat je zachtjes aan gaar worden. In een andere pan olie een ui tomaat champignon wat voor groenten dan ook, dan een klein maggi blokje (die per twee verpakt zitten) en dat bak je dan op het laatst doe je er altijd wat water bij en dan heb je je groenten en saus. Je vlees kan altijd bij de rijst maakt niet uit wat.
Je kan ook je kruiden van de markt halen, is een stuk goedkoper en je hebt ook veel meer dan in de supermarkt
Wat een eigenaardige manieren om rijst te eten lees ik hier.... zo zie je maar dat smaken verschillen. Ik eet mijn rijst graag 'naturel' met vlees en groente erbij. Vlees is dan geen hollandse braadworst, maar iets als babi ketjap, of een lekker kipgerecht (kip kerrie bijvoorbeeld), of rendang (rundvlees). Ik hou van de Indische keuken, daar ben ik mee opgegroeid. Je kunt bij de toko ook losse droge dingetjes voor bij de rijst kopen, zoals seroendeng (gebakken kokos met pinda's), ikan terie (gebakken minivisjes, wel erg zout), ketan (soort minifrietjes). Dat maakt rijst ook héél lekker. Groente: ik vind sperziebonen er het lekkerst bij, maar broccoli gaat ook uitstekend. Spinazie kan ook, maar dan liever roergebakken bladspinazie. Sowieso zijn de meeste roergebakken (geroerbakte?) groentes er lekker bij. Mijn vriend doet altijd een scheut ketjap door zijn rijst. Ik vind dat hélemaal niks, maar ja, smaken verschillen...
ik gooi altijd rijst zo int water, wat kerrie, zout en paprika poeder int water en idd afgieten niet goed? haha heb net ff geprobeert. ehh sjit wat was het nou. uitje en wat kruiden in een pannetje en dan rijst er ff bij. en daarna pas water erbij. maar dat werd 1 grote pap-zooi kon je zo 1 grote bal van kneden haha. wat doe ik fout? staat dus niet op t pak hoeveel rijst en hoeveel water. ik doe altijd maar wat water en als rijst gaar is giet ik rest van t water af hier ook opgegroeid met indische keuken(mijn oma kwam uit indonesie) maak hier vaak lekker indo achtige dingen. maar wilde ook is wat anders, zoals gewoon een braadworstje en wat groente. niet door elkaar dus. gewoon wat proberen
Ik zou eerst de rijst koken, eventueel met wat zout in het water. Daarna afgieten (of droog laten stomen als je het droogkookt), en daarna pas andere dingen erbij doen zoals kerrie of paprikapoeder, of een uitje dat je even gefruit hebt in een ander pannetje. Van alles meekoken wordt het niet lekkerder.