Rijst met...

Discussie in 'De lounge' gestart door Ligero, 15 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. snoes79

    snoes79 Fanatiek lid

    9 jun 2014
    1.312
    1.192
    113
    Soja saus is dun en zout, ketjap manis is dikker en zoetig!
     
    mamabri vindt dit leuk.
  2. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Wij eten de rijst regelmatig droog, vaak kook ik de rijst dan met een bouillon blokje en bak het daarna in een pan met een beetje olie, knoflook en gesnipperd uitje. Lekker met een salade en saté bijvoorbeeld.
     
    mamabri en Noorie vinden dit leuk.
  3. Meral

    Meral Fanatiek lid

    1 mrt 2014
    1.105
    606
    113
    Rijst geleerd van Israëlische oma. Water koken, rijst goed wassen, dan in kookwater, eetlepel zout erbij, grote scheut olie, erg lekkere rijst. Dat maak ik dan met kip uit de oven en een salade van komkommer, tomaat, uitje, avocado, olie en citroensap.

    Ook lekker: Uitje fruiten en bakken, ongekookte rijst erbij en even paar minuutjes omscheppen, kippenbouillon erbij gooien, 3 steranijsjes erbij gooien, 2 kaneelstokjes en 8 kardemonpeulen en dan lekker laten koken minuut of 25, Dan de steranijs, kaneelstokjes en kademon er uit vissen, dan maak ik daar lekker citroenkip bij en salade.
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Ik doe het altijd erg simpel. Kip bakken. Dan kruiden met kipkruiden in de pan.

    Rijst koken ( zilvervlies met linzen) en na 10 minuten broccoli, tomaat en kidneybonen erbij blancheren.

    Dit in de pan met kip doen.

    Dan met een flinke scheut goede olijfolie erbij en klaar. Moet wel echt lekkere olie zijn.
     
  5. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Die laatste ga ik ook eens proberen, lijkt mij heerlijk!
     
  6. Ligero

    Ligero VIP lid

    1 aug 2011
    6.823
    1.533
    113
    Bedankt voor alle recepten, alles wat genoemd Is is voor mij nog onbekend (met rijst weet ik alleen nasi te maken zeg maar) dus We gaan eens wat dingen uit proberen@
     
  7. ButterflyPassion

    ButterflyPassion Fanatiek lid

    13 jul 2015
    2.278
    2.523
    113
    Vrouw
    O ik heb ook wel een paar lekkere recepten voor je!

    Kip cashew:
    1. Kipfilet, ui en paprika in reepjes roerbakken/wokken . Kipfilet trouwens een beetje kruiden met paprikapoeder / peper en knoflook.
    2. Sausje maken van : 3 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels oestersaus, 1 eetlepel sojasaus en 1 eetlepel vissaus.
    3. Sausje bij het wokmengsel doen, en tot de gewenste hoeveelheid saus maken met water (smaak blijft écht prima). Voor een wat romerigere smaak kun je ook nog een flinke scheut kookroom toevoegen. Of gister had ik dat niet, een schep crème fraiche werkt ook prima ;) .
    De saus daarna indikken met bloem of allesbinder.
    4. Als laatste een Zakje ongezouten cashewnoten en een gesneden bosje bosui door de saus doen.

    Kip hawai :
    1.Kipfilet kruiden zoals hierboven.
    2. Kipfilet, puntpaprika, ui en champignons roerbakken / wokken.
    3. Voor de saus:
    -Sap van blikje perzikken en blikje ananas.
    - 5 eetlepels ketchup
    -blikje tomatenpuree
    - 2 eetlepels natuurazijn
    - optioneel nog een beetje chilisaus toevoegen.
    tevens weer indikken met bloem of allesbinder.
    4. ten slotte de perzikken en ananas uit blik snijden , en een bosje bosui snijden en toevoegen

    Kip kokos :
    1. Kipfilet kruiden zoals hierboven.
    2. Kipfilet / rode paprika / champignons roerbakken wokken.
    3. wat Sperziebonen koken (de gare sperziebonen voeg je als laatste toe aan de saus)
    4. Blikje kokosmelk bij het wokmengsel. Dit kruiden met kerrie. (Misschien ook nog wat andere kruiden, dat weet ik niet meer.. maar ik zou zeggen: gewoon proberen met wat je in je kast hebt staan! Het kan hooguit een keer mislukken ;) ) saus eventueel weer wat indikken.
    5. Gekookte sperziebonen toevoegen.


    Bij alle recepten eten we pandanrijst. Maar kan ook gewoon witte rijst zijn. O en chili con carne met rijst is ook lekker :)
     
  8. SYRV

    SYRV Fanatiek lid

    29 nov 2009
    3.133
    453
    83
    Precies wat @Hilly79 zegt. Soja saus is zoutig en ketjap manis zoetig. Maar volgens mij bestaat er ook een zoute variant van ketjap manis, in dit geval bedoel ik de zoete ;)

    En het is een erg makkelijke lekkere saus. Alleen smaakt ie bij mij helaas nooit zo lekker als bij mijn schoonmoeder :(
     
    mamabri vindt dit leuk.
  9. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
  10. Diaantje88

    Diaantje88 Bekend lid

    10 feb 2013
    612
    86
    28
    Hier eten ze ook graag rijst maar ook gewoon heel simpel rijst koken in zout kip met kruiden bakken en brocolli alleen een aanmaak jus erover en thats it hoor ze nooit klagen dochters eten altijd 2 borden.. en zo doe ik het ook met allerlei andere groentes
     

Deel Deze Pagina