Rijst!

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovely83, 17 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    oh ja ze noemen dat dan ook geen fufu maar funge.. (foensj) haha

    en dat met die aardappelen en kippenbouten is calderade..
     
  2. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Nee ik kan geen fufu maken helaas!

    Wij eten ook wel met de hand, maar als er visite is zetten we wel borden en bestek neer voor mensen die liever met bestek eten. Maar als gezin zijnde eten we gewoon uit 1 schaal ;).

    Echt hoor vind het heerlijk eten! Zeg altijd tegen m'n man "Dat breekt zo lekker de week" :D
     
  3. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    whahhaa ja precies ik vind het ook heerlijk ja..
    en er is niks zo lekker als met de vingers eten toch;)
     
  4. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    lekkerrrr mag ik eens bij jullie komen eten hahaha?
     
  5. babyhope

    babyhope VIP lid

    23 jun 2009
    16.199
    1.082
    113
    Vrouw
    Mama
    somewhere
    youre welcome ahhahaha..:)
     
  6. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Ik maak het of met bouillon, of ik maak het met 'Marokkaanse' kip en giet de saus over de rijst heen met de kip (ontleed en in stukken of kippepootjes) in het midden met saus zooo lekker.

    Dingen als nasi goreng maak ik ook ermee, maar dat kennen we allemaal wel.
     
  7. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Klinkt lekker allemaal. Hier gewoon saaie witte rijst meestal.
     
  8. Mimuutje

    Mimuutje Actief lid

    9 nov 2010
    437
    0
    16
    Roosendaal
    zo doe ik het ook, alleen dan zonder de vinger, ik doe het op gevoel omdat ik niet altijd even veel rijst kook.
     
  9. Minny

    Minny Fanatiek lid

    26 sep 2007
    4.647
    2
    0
    Rijst in de pan
    water erbij, moet ongeveer een vingertopje boven de rijst uitkomen
    laten koken tot het water op is en je het hoort knetteren.
    direct gas uitzetten en met de pan erop 10 minuten laten staan

    Resultaat, heerlijk droge rijst!!
     
  10. Bammetjebam

    Bammetjebam Niet meer actief

    Zo maak ik risotto, op de Italiaanse manier ;)

    De oosterse rijstsoorten zijn doodsimpel, water koken, rijst erin, wachttijd volgens de verpakking aanhouden, en afgieten.
     

Deel Deze Pagina