Rijstepap :(. Wat doe ik verkeerd?

Discussie in 'De lounge' gestart door Arian, 18 nov 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pipa1982

    pipa1982 Actief lid

    20 okt 2014
    183
    0
    0
    Ik gebruik altijd surinaamse rijst. Voorheen had ik een rijstkoker en dat ging altijd perfect tot die kapot ging.... In de pan krijg ik het ook niet voor elkaar altijd plakkerig en nooit echt gaar.. bah

    Tegenwoordig heb ik gewoon een plastic tupperware bak daar gooi ik dan 3 kopjes rijst in (voor 4 personen) en 4,5 kopjes water.
    Daarna ongeveer 15 tot 20 minuten in de magnetron op 750 watt.
    Gegarandeerd dat je een droge en gare korrel hebt.
    Na het koken even omscheppen en uit laten dampen.

    Ik doe het echt niet anders meer werkt helemaal perfect voor mij.
     
  2. Katja77

    Katja77 Fanatiek lid

    8 jan 2011
    1.998
    885
    113
    Groningen
    Huh, ik gebruik paprijst gekook in melk (niet water).

    En dan boter, kaneel en bruine suiker.

    Dat is hoe ik 'rijstepap' ken.
     
  3. Toeteke

    Toeteke Fanatiek lid

    15 jan 2014
    1.613
    685
    113
    Vrouw
    Ik ook, melk en suiker. Maar er schijnt dus ook een hartige variant te zijn. Heb ik met dit topic ook pas geleerd :p
     
  4. LCLL

    LCLL Bekend lid

    14 jan 2010
    845
    0
    0
    NULL
    Rijstbuiltjes gebruiken, nooit last van plakrijst :-D
     
  5. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Ze bedoelt hier dat de rijst altijd tot pap gekookt is :p
     
  6. Ikdus

    Ikdus VIP lid

    1 aug 2008
    10.695
    15
    38
    Lekker een rice cooker aanschaffen
     

Deel Deze Pagina