Wat zet je op tafel bij verjaardag met warm weer

Discussion in 'De lounge' started by San987, Aug 8, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. San987

    San987 Fanatiek lid

    Oct 21, 2012
    1,516
    98
    48
    Wat zetten jullie op tafel bij een verjaardag als het warm wordt.
    De voorspellingen zijn nu dat het zondag 30 graden wordt. Normaal heb ik chips, zout stengels, verschillende kaasjes en worsten en komkommer op tafel staan.
    Maar met warm weer blijft die kaas en worst niet goed op tafel en vind het zonde om de helft weg te kunnen gooien..
    Nu zat ik al te denken aan komkommer, druiven en paprika en chips.

    Iemand nog andere ideeën wat ik op tafel kan zetten??
     
  2. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

    Chips
    Tomaat/mozzarella/basilicum op prikkertjes
    Komkommer
    Wortel
    Dip voor de groenten
    Fruit spiesjes
    Water met munt, limoen en ijs
     
  3. Panter

    Panter VIP lid

    Mar 14, 2011
    13,710
    4,559
    113
    Je kunt prima kaas en worst doen hoor. Maar gewoon een beetje op tafel en de rest vanuit de koelkast aanvullen als het bijna op is.

    Ik maak vaak ook nachos met uitje, paprika chorizo en kaas uit de oven. Doet het ook altijd goed.
     
  4. suus02

    suus02 Fanatiek lid

    Jan 30, 2009
    3,385
    858
    113
    home sweet home
    Meloen
     
    DastyQueen and Zonnestralen like this.
  5. consider

    consider VIP lid

    Jan 24, 2008
    14,024
    1,850
    113
    Provincie Groningen
    Wij vieren zondag de verjaardag van onze jongste dochter.
    Wij gaan bbqen.
    Salades, vers fruit, stokbroodjes met lekkere smeersels en uiteraard vlees.
     
  6. consider

    consider VIP lid

    Jan 24, 2008
    14,024
    1,850
    113
    Provincie Groningen
    Ohja...je hebt trouwens ook hapjes schalen met een koel element eronder.
     
  7. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    Apr 15, 2011
    54,920
    15,586
    113
    Nabij Utrecht
    Ik had afgelopen weekend een verjaardag te vieren.
    Ik had veel komkommer, snoeptomaatjes, diverse meloen, chips/zoure sticks gewoon op tafel staan.
    De kaas/worst etc ging ik mee rond en bewaarde ik in de koelkast (telkens rondjes lopen dus).
     
    DastyQueen likes this.
  8. sweetL

    sweetL Fanatiek lid

    Jul 8, 2014
    2,089
    2,095
    113
    Female
    Brabant
    Wij hadden watermeloen, druiven, komkommer "frietjes" worteltjes en tomaatjes met wat aioli, tzaziki enz
     
  9. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik vier volgende week mn verjaardag en door ons nieuwe huis heb ik eindelijk de ruimte om het buiten te vieren.

    Ik doe bij de koffie gebak.
    Tussendoor zet ik meloen, aardbeien, druiven, komkommer, tomaatjes en chipjes op tafel.
    En vanaf 17.00 staat de bbq aan. Ik doe hamburgers (met broodjes) speklappen en worstjes op de bbq (dus niet knetterduur vlees) verder stokbrood met smeersels en wat salades.

    Dan vind ik t wel heilig.
     
    DastyQueen likes this.
  10. jessy77

    jessy77 VIP lid

    Aug 9, 2007
    8,640
    5,947
    113
    Ik kwam laatst op een verjaardag en diegene had er echt werk van gemaakt, nl een bakje chips.
     
    Mamavanvier95 and Mop81 like this.
  11. tuc

    tuc Niet meer actief

    Hier afgelopen zaterdag toen het slechts 35 graden was;)
    Chips en zoutjes.
    Grote schaal rauwkost met dip.
    Schalen watermeloen en verse ananas.
    Waterijsjes voor de kinderen en voor de volwassenen radler ijsjes en moijto ijsjes:D
    Daarna met zn allen gebbqd.

    Ik vind kaas en worst ook geen doen met die warmte.
     
    DastyQueen likes this.
  12. Anna009

    Anna009 VIP lid

    May 30, 2008
    9,866
    5,139
    113
    Home
    watermeloen taart
    fruitspiesjes
    stokbrood
    kaasstengels
     
  13. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,778
    3,907
    113
    Ik heb met de BBQ het niet-vlees buffet binnen gezet. Vlakbij de koelkast dus iedereen kon ook gelijk zelf drinken meenemen als ze voor fruit, brood en salades gingen :thumup:.
     
  14. Tuttebella

    Tuttebella Niet meer actief

    Brood met tapenades en smeersels
     
  15. sillies

    sillies Fanatiek lid

    Aug 15, 2013
    3,182
    1,393
    113
    Ik zou ook zo min mogelijk hapjes doen en lekker bbq'en! Hoeft ook niet super uitgebreid, lekkere hamburgers bakken, broodjes en salade. Kunnen ze zelf een broodje hamburger maken.
     
  16. Zomaariemand

    Zomaariemand Niet meer actief

    Hier afgelopen weekend wel kaas en worst maar dan een beetje en steeds aangevuld. Met gehaktballetjes en kleine sateetjes rond gegaan. Ook kleine saucijzenbroodjes en worstenbroodjes gebakken. Verder chips en tijgerprintjes en komkommer neergezet. Ook snoepjes!
     
    Jo79 likes this.
  17. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Niks, hier gaat de bbq altijd aan :D hapjes hou je niet lekker buiten met zulke temperaturen.

    Hier laatste 2x verse runderhamburgers van de bbq en werk zelf bij een bedrijf waar ze oa vers gerookte knakworsten maken. Die neem ik ook mee. Bolletjes erbij, allerlei denkbaar beleg voor een broodje hamburger en hotdog, 2 salades en stokbrood met eigen gemaakte kruidenboter. En als toetje een ijsje
     
  18. Jo79

    Jo79 VIP lid

    May 6, 2007
    25,064
    3,859
    113
    Wij hadden onlangs in de bloedhitte hetzelfde. We hebben sowieso voor genoeg schaduw gezorgd en zo’n vliegending voor over de kaasplank.
    Olijven, stokbrood met brie, tapenade, kruidenroomkaas etc. Komkommerstukjes, watermeloen (was heel snel op) en verder satestokjes.
    Waar ook veel van gedronken werd was zo’n karaf water met munt en citroenschijfjes en ijs. En een bak water neergezet met blikjes en flessen en koelelementen, hoef je niet steeds op en neer naar de koelkast.
    Op zich ging het wel. Gewoon rustig aan doen.
     
  19. Jo79

    Jo79 VIP lid

    May 6, 2007
    25,064
    3,859
    113
    Leuk, die autocorrectie :D.
     
    Marchella likes this.
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,952
    33,622
    113
    Zet iemand serieus nog worst en kaas op tafel? En dan bedoel ik als in ouderwets gekookte- en leverworst en blokjes jong :roflmao:
    Val me aan, maar ik ben echt in geen jaren op zo’n verjaardag geweest.
    Mocht je het toch echt willen dan zou ik voor hardere worst en kaas gaan zoals chorizo en parmezaanse kaas.
    Verder zou ik lekker fruit op tafel zetten en nacho’s met kaas uit de oven. Wat pittige gehaktballetjes. Gamba’s met dik knoflook. Champignons in peterselieboter. Plukbrood.
    Ik zou allemaal hapjes maken met een grote groene sla erbij en een zelfgemaakte aardappelsla van krieltjes, rode ui, mayo, augurk en radijs. Er heeft toch niemand heel veel trek met dit weer.
     

Share This Page