Wat kan je daar allemaal mee? Heb er ineens trek in haha dat heb ik nou echt al heeel lang niet gegeten!
Ik eet ze nooit koud en zeker niet die zure krengen uit een potje. Netjes verse geraspte bieten met kruidnagel, laurier en gefruite uitjes erdoor. Gewoon met gekookte aardappelen en het liefst een gehaktbal.
Ik koop altijd vacuum verpakte, voorgekookte bietjes. Die rasp ik dan en zet het op laag vuur op. In een andere pan fruit ik een uitje en bak ik wat spekblokjes helemaal uit tot ze knapperig zijn. Als de bietjes goed zijn doe ik er wat (balsamico)azijn door met wat suiker en een heel klein snufje zout. Dan de gefruitte uitjes en de uitgebakken spekjes erbij.... OOO heerlijk!!! Weet je wat ik lekker vind om erbij te eten?!?! Een bamischijf (iedereen verklaart me voor gek, maar mijn man vindt het na het eerst heel raar gevonden te hebben nu ook heel lekker) en dan gebakken aardappeltjes! (ben trouwens net mijn boodschappenlijstje aan het maken en weet gelijk wat ik er op moet zetten!....)
Die haal ik ook altyd de voorgekookte. Dit klinkt wel lekker, moet ook nog boodschappen doen. Ff een lijstje maken! Nu heb ik ook zin in een bamischijf
Probeer het maar eens.... Enne...niets aantrekken wat anderen er van vinden hoor Hahaha! (ik neem er trouwens altijd 2...)
rode bietjes heerlijk, koud met een rauw uitje erdoor. Je kan er ook stukjes zoute haring bij door doen, schijnt ook heel lekker te zijn, ik heb het nog nooit geprobeerd trouwens.
Ik maak er meestal een salade van. Voorgekookte bietjes in blokjes snijden, uitje snipperen, groene appel in blokjes en 2 gekookte eieren in blokjes, alles door elkaar roeren met een klein beetje mayonaise/slasaus. Hmmm!
Een super lekkere salade maken Rauwe spinazie Voorgekookte, koude rode bietjes (in blokjes of plakjes) Uitgebakken spekjes Dressing maken van honing, olie, azijn, mosterd en een beetje zout Alles mengen en evt nog wat gehakte walnoten of pijnboompitjes oid erover strooien.
Haha heb de spullen nog niet in huis! Heb wel het zuurkoolrecept van de andere topic gemaakt en dat was echt lekker!
Rode bieten ( vind die " zure" van de HAK het lekkerst) uitjes bakken, en dan met aardappelpuree en een speklap!