rode kool koken, hoe lang?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tralalala, 14 sep 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Jaja, dit wordt de eerste keer dat we verse rode kool gaan eten :D

    Hoe lang koken jullie de rode kool? De ene site zegt 10-15 minuten, de andere zegt 30 minuten... Nogal een verschil ;)
     
  2. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Uhh... 10 minuten doen, even testen of het gaar is, dan nog 5 erbij etc?
     
  3. Decca1980

    Decca1980 Fanatiek lid

    22 nov 2011
    1.068
    0
    0
  4. Silverwings

    Silverwings Fanatiek lid

    18 feb 2014
    2.751
    918
    113
    Tussen 15 en de 20 heb ik het.. Ik proef altijd even!
     
  5. Novy4

    Novy4 Actief lid

    21 mrt 2015
    405
    0
    0
    Vlaardingen
    ik heb het ooit eens in mijn slowcooker gemaakt en heb m toen 6,5 uur laten pruttelen en hij was nog niet lekker .... ik heb daarna alleen nog maar rode kool uit n potje die is ook veel lekkerder vinden wij :)
     
  6. Goldsword

    Goldsword Fanatiek lid

    14 dec 2013
    1.422
    0
    36
    NULL
    Rotterdam
    Ik zou hem iig 20 min laten pruttelen, maar liever wat langer, een uurtje kan makkelijk! Hoe langer de smaken de tijd hebben om te mengen, hoe lekkerder het wordt! Hmmmm krijg er weer helemaal zin in :) Lekker met appeltjes en kaneel erdoor :)
     
  7. Liedx

    Liedx Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    1.890
    404
    83
    Nederland
    Dat hebben wij ook net gegeten :) We hadden rode kool met appeltjes uit een zakje. Koken duurde ongeveer een half uur.
     
  8. femku

    femku Lid

    24 nov 2013
    78
    0
    6
    Ik maak altijd verse rode kool. Vind uit een pot zo vies.
    Kook het altijd 1,5 uur. Dan met het laatste half uur zet ik de aardappels op, en gooi ik appel stukjes door de kool.
     
  9. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    We hebben hem nu een minuut of 20 gekookt. Ml vond m heerlijk, ik vond er weinig aan moet ik zeggen. Misschien omdat ik t vergelijk met rode kool uit een potje wat natuurlijk veel zoeter is. Vond de appeltjes die we er doorheen hadden wel erg lekker ;)
     
  10. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Volgende keer maar wat langer koken, kijken of dat scheelt :)
     
  11. Soit

    Soit Niet meer actief

    Ik doe dat ook zeker een uur hoor. Met appel idd, kaneel kruidnagel, uitje, suiker, beetje azijn, zout...
     
  12. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Ik doe t elke week, mijn favoriet. 30 min koken ongeveer en met azijn en suiker. Heerlijk
     
  13. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Heerlijk! Ik kook het meestal een minuut of 20, controleer dan even een dik stuk of die gaar is.

    Hier doe ik er altijd suiker, kaneel en nootmuskaat in, en na het koken op smaak maken met azijn, suiker en nog wat meer kaneel en nootmuskaat.
     
  14. Hier staat het wel ruim 1.5 tot 2 uur op.
     
  15. Tralalala

    Tralalala Fanatiek lid

    29 dec 2012
    1.968
    1
    36
    Zuiden van NL
    Ja aan jullie reacties te lezen moet ik het binnenkort toch maar gewoon nog een keer proberen en dan wat langer laten koken, misschien helpt dat :)

    We hadden het nu met appeltjes en koekkruiden (bestaat grotendeels uit kaneel, had geen potje met pure kaneel meer haha). Suiker wil ik er niet doorheen doen omdat zoontje ook mee eet :)
     
  16. Dappertje Dik

    Dappertje Dik Niet meer actief

    Hier ongeveer net zo, alleen ipv suiker rozijnen.


    Maar ik lees her en der 10 minuten, maar dan is het nog lang niet gaar! Ik kook het ook niet, maar laat het stoven. Met een heel klein beetje water op het kleinste pitje. Minimaal een uur! (Kan mooi met sudderlappen, heb je zo'n pruttel-zondag!:D).
     
  17. Kellebel1987

    Kellebel1987 Fanatiek lid

    20 mrt 2013
    2.583
    16
    38
    NULL
    NULL
    wow ik laat rode kool een halve dag pruttelen!! :(
    Wij doen er op het laatst nog flink wat appelstroop doorheen en we binden het vocht met maïzena... jammie... ik wil ook weer rode kool maken :D Ik maak altijd een hele grote pan en vries dan in porties in!
     
  18. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    hier altijd een uurtje met suiker en kruidnagel.
    soms een appeltje er door.
    vind azijn in groente persoonlijk niet lekker
     
  19. Goldsword

    Goldsword Fanatiek lid

    14 dec 2013
    1.422
    0
    36
    NULL
    Rotterdam
    Je moet het lekker kruiden idd, anders smaakt het een stuk minder lekker. Dus lekker met kruidnagels, laurierblad, nootmuskaat, kaneel, azijn, evt. klein beetje suiker, appels (lekker veel!), ui, peper, zout ... en inderdaad lekker lang laten pruttelen, wordt het alleen maar lekkerder van :)
     

Deel Deze Pagina