De enige die ik ken is aardappelen, rode kool en een gehaktbal erbij. Dus aan mij heb je niet zoveel. Op smulweb kun je zelf je ingrediënten invullen, komen de meest gekke dingen uit dan. Is ook wel leuk om te bekijken.
Ja ik houd er zelf ook het meest van met aardappelen en verse worst. Maar hoe kook je de rode kool? En hoe lang, welke kruiden etc. En evt andere recepten. Zal ook eens op smulweb kijken.
Rauw eten! Veel lekkerder dan gekookt. Rode kool heel dun snijden (of nog beter, schaven, ik doe het met de kaasschaaf, gaat heel goed maar het 'hoort' eigenlijk met een mandoline) en een lekkere salade van maken. Bijvoorbeeld met witte kool. Of met mais en peterselie. Of een maaltijdsalade met tonijn en dille en wat andere rauwkost en dan een dressing van yoghurt. Yumm.
Hier een lekker zoete variant van gekookte rode kool door veel kruiden, appel, rozijnen en cranberry er door te doen. 1 rode kool, 1 vanillestokje (door de helft), 3-4 kaneelstokjes, 3-4 steranijs, 8 kruidnagels, 5-6 jeneverbessen, theelepel venkelzaad, theelepel peperkorrels, 4 laurierbladeren, flinke hand rozijnen, flinke hand cranberry's, 2 appels geschild en in kleine stukjes, suiker naar smaak. Alles in 1 pan gooien en koken tot de kool gaar is.
Ik snij er vaak een beetje vanaf en doe dat door mn salade (rauw) vind dat zo lekker! Of een appel er door heen doen en die mee koken, inclusief suiker..en dan inderdaad aardappelen of puree met een bal gehakt en salade, jammie
Oooh klinkt allemaal heel superlekker!! Zo word ik op ideeën gebracht! Op rauwe rode kool zou ik nooit gekomen zijn, ga ik zeker van de week ook eens doen. Bedankt alvast voor de reacties!
Bedankt voor de tip van de kaasschaaf dan wordt het inderdaad een stuk fijner.. Ik moest eerst op Google kijken wat een mandoline was had er nog nooit van gehoord
Haha, ja een soort martelapparaat, hoor altijd van mensen die stukjes vinger ermee afschaven dus dan maar een de kaasschaaf. Ideaal. Ik heb vaak een rode en witte kool liggen en dan heb ik binnen een paar minuten een superlekkere salade.
rode kool gesneden 1 appel in blokjes kaneel naar smaak stuk friese kruidkoek 2 kruidnagels basterdsuiker naar smaak appelazijn naar smaak 2 laurierblaadjes Alles samen koken tot het gaar is
Salade van knapperige noodles en kool 240 gr fijngesneden witte kool 240 gr fijngesneden rode kool 300 gr knapperige noodles (gedroogde eiernoodles frituren) 8 lente uitjes 1/2 kop fijngesneden bladpeterselie 2 el geroosterde sesamzaadjes Dressing: 1 el sesamolie 1 el arachideolie 2 el blanke azijn 2 el sojasaus 1,25 dl milde chilisaus Meng de ingrediënten voor de dressing, meng alle overige ingrediënten in een kom. Voeg de knapperige noodles pas op het laatste toe, anders worden ze slap. Voeg de dressing toe en eet smakelijk Super simpel en super lekker! (en dat komt van iemand die niet dol is op rode kool)
Rode kool koken met stukjes appel, laurier, kruidnagel en bruine suiker en eten met gekookte aardappels en hachee, heerlijk!
Nou...inmiddels twee lekkere pannen gemaakt van 2 kolen. Maar wat een snijwerk zeg! Ik was dus blij met de tip van de kaasschaaf want dat werkt super! Ik heb qua kruiden vanalles wat gedaan en hij was overheerlijk haha. Dus rode kool gesneden, gemalen kruidnagel, rietsuiker, een ui en een kaneelstokje meegekookt en op het laatst eruit gehaald. Per pan 2 appels en een plak peperkoek, peper en zout erbij...En hij was echt lekker. We hebben met zijn zessen bijna twee kolen op. Ik heb nog 1 portie over en dat heb ik in de diepvries gedaan. Nu wil ik volgende week ofzo nog de rauwe variant maken want dat lijkt me ook heerlijk! Bekijk bijlage 442932