Riblappen stoven met hachee kruiden en uien erbij, dat onder in de ingevette ovenschaal. Dan een laagje voorgekookte rode kool erover, daarna een laagje appelmoes als je dat lekker vind. Dan een laag aardappelpuree (mag vers,mag uit pakje) en dan een half uurtje in de oven zodat de aardappelpuree krokant word. Mm,, ik breng mezelf op ideeën!
Oh heerlijk! Je hele keuken en je handen zijn alleen paars na het snijden, maar ach, dat weegt niet op tegen het geluk van zelfgekookte rode kool! Fijn snijden, witte stukken eruit halen. Opzetten met een bodempje water, rode wijnazijn of appelcider, twee zoete appeltjes in stukjes, twee handen rozijnen, kruidnagels en een kaneelstokje en eventueel peper en zout. Geen suiker, maar wel een zoetje, anders smaakt hij bitter. Die pakjes uit de winkel zit suiker in. Dan rustig twee uur laten stoven! Even checken of hij niet droog kookt, maar je moet hem niet onder water zetten! Ik maak het dan samen met sudderlappen op de lazy zondagmiddag als je toch nergens naartoe moet! En dan verse aardappuree erbij! Met melk en boter, mjammie! Echt ouderwets comfortfood!