hoi ik ben opzoek naar kleine gerechten voor kerst en of oud en nieuw wegens de drukte heb ik geen tijd om hele gerechten in elkaar te zetten maar wil wel iets lekkers eten. wie heeft er ideeën ik heb het internet al helemaal af gezocht maar kon niks vinden.
www.receptenverzameling.nl hier kun je even kijken, En ik had zelf met sinterklaas dit gemaakt: Komkommerbootjes Ingrediënten: 1 komkommer 200 gram gerookte zalm wat verse bieslook peper, zout Werkwijze: Halveer de komkommer in de lengte, haal met een lepel de zaadjes eruit en snijd de komkommer vervolgens in stukken van ongeveer 5 cm. Leg de zalmstukken met wat bieslook op de komkommerstukken en maak deze op smaak met peper en zout. Een licht borrelhapje, net even iets anders dan de gebruikelijke zalm op toast. En van dit forum gehaald: Hamrolletje met monchou. Een uitje versnipperen en door de monchou mengen. Daarna de monchou oprollen in een plakje ham. Dit laatste vonden ze echt super lekker. Ik heb het niet gehad,
Rookvleesrolletjes met kaas Ingrediënten: 8 plakjes rookvlees (grote plakken) 1 pakje smeerkaas 2 theelepels Provençaalse kruiden Bereiding: Roer de kaas met de kruiden door elkaar. Leg de plakken rookvlees op een broodplank, spuit er toef kruidenkaas op. Rol het rookvlees om de kaas en leg deze rollen in de koelkast om op te laten stijven. Snijd van de vleesrolletjes schuine plakken met een dikte van 1 cm en serveer dit met een prikker. Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven ingrediënten 8 plakjes rauwe ham (niet te dun) ½ rijpe meloen 100 g feta 2 eetlepels olijven (groen, ontpit) 1 eetlepel witte wijnazijn 1 theelepel mosterd 3 eetlepels olie (walnoten) 16 sprieten bieslook (lang en dik) Bereiding Halveer de meloen, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schillen en snijd het in stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de feta in blokjes van ½ cm en de olijven in plakjes. Meng de azijn in een ruime schaal met de mosterd, de olie en voeg de meloen, de feta en de olijven toe. Schep in het midden van elke plak ham een lepel van de meloensalade. Vouw de einden van de ham naar binnen, naar elkaar toe en bind de ham als een buideltje dicht met 2 sprietjes bieslook. succes