we hebben broodbakmachine gehad en was geen succes, nu hoorde ik dat er een nieuwe generatie broodbakmachines is en dat mislukken bijna niet mogelijk is. we willen toch weer eens overwegen. welke hebben jullie en bevalt goed? gr brenda3
Ik heb de silvercrest broodbakmachine van Lidl en hier best tevreden mee. meestal gebruik ik hem om het deeg te kneden en bak ik af in de oven. vanochtend heb ik toevallig een brood erin gebakken. Nog geen mislukte broden hier, wist niet dat dat überhaupt kon mislukken in een machine Erg tevreden mee.
fijn om te lezen dat er ook minder dure alternatieve zijn! bij jullie lukte brood altijd goed. Wij hadden er een, werden we gek van, we hadden meer mislukt brood dan goed, van alles geprobeerd, lekkere geur in huis en dan een mislukt brood grrrr
ik houd niet van die machines, die vind ik nooit zo lekker als gewoon in je eigen oven (veel luchtiger en lekkerder korstje) dus gewoon een goede kneedmachine (scheelt je wat spierballenwerk) en dan gewoon in de ochtend even een half uurtje afbakken...
Oh ja dat doe ik ook regelmatig. Gewoon zo'n homp deeg los op de bakplaat, heerlijk! Lekker met krentenbrood, ik doe dan door het deeg nog extra vanillesuiker of extract. Brengt me op een idee..
Deze hebben wij ook en ik gebruik deze al ruim anderhalf jaar met veel plezier. Wat mij betreft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik heb nog nooit een mislukt brood, cake of pizzadeeg gehad.
ik heb geen broodbakmachine (meer), Maar heb van de week wel een brood gebakken met de hand ( het kneden dan) Ik vond het een heerlijk werkje, even verstand op nul en kneden maar! Het nadeel van een broodbakmachine vond ik vooral dat je in verhouding tot het brood veel korst hebt. Tenminste ik had zo'n vierkant bakje... Nu met de hand gooi ik het zo op een bakplaat als een mooi ovaal en komt het keurig uit de oven...Wel lekker smaakt wat natuurlijker dan brood uit de winkel.....
Ik heb een hele simpele van volgens mij Princess. Er zit geen timer op, dat is het enige echte nadeel. Maar ik heb m ooit een keer gekregen en na 7 jaar doet ie het nog steeds heel goed. Het heeft wel even geduurd voor ik er goede broden mee kon bakken! In sommige boekjes geven ze aan dat je eerst water in de bak moet doen, en dan de rest van de ingredienten. Wat ik altijd doe, is eerst alle mix er in, dan aan de korte kanten alles wegscheppen (zodat je een soort berg in het midden krijgt) en dan het water aan de zijkanten doen. Op die manier krijg je dus niet dat er een hoop van het meel niet wordt meegenomen in het kneden. Met in elkaar gezakt brood wat klef is klinkt het als teveel water / te weinig gist trouwens. Heb je daar al mee gespeeld?
ja dat hebben we ook gedaan, maar nu ik jou verhaal lees, was het ook dat veel meel niet wat meegenomen. dus denk dat ik het zelfde probleem had als jou. ik heb het alleen weggegooid. gr brenda