Hoi allemaal, Ons zoontje krijgt tussen de middag anderhalf broodje en een fles. Hij lust alles, ook van groente en fruit e.d. dus wat dat betreft een makkelijke eter. Ik vins het zelfbelangrijk dat hij niet te veel suikers binnenkrijgt, en dus wil ik graagdat hij zijn ene boterham met hartig beleg eet. Nu kom ik niet veel verder dan 20+.smeerkaas en smeerleverworst, waarvan ik laatst las dat ze dat eigenlijk niet zo vaak mogen. Wat geven jullie voor hartig beleg?! Misschien wat inspiratie . Merk ook aan mezelf dat ik eigenlijk altijd smeerbaar beleg kies, hoe doen jullie dat?!
Lekker een laagje roomboter met een avocadoprutje. Daar smult mijn zoon van! Soms helemaal niets behalve roomboter. Gewone normale kaas, vrij weinig alleen vd smaak en af en toe lekker een gekookt eitje.
Hier eet ze boterhamworst van de boterham en laat ze het brood staan en als we brood met alleen halvarine geven met een plakje worst in haar handje eet ze het wel.
Hier appelstroop, roomboter, kaas, smeerpate, kipfilet, banaan, appelmoes, fruitpotje of gewoon een droog broodje
Waarom 20+smeerkaas?? Baby's moeten niet lijnen! Anyway: waarom moet het smeerbaar beleg zijn? Hoe eet hij zijn brood? Smeerkaas en smeerworst zijn nou net niet de meest verantwoorde keuzes. Je zou kunnen kiezen voor: roomboter, amandelpasta, jonge kaas, hutenkase, plakje kipfilet. En het is wel zoet, maar heel gezond: appelstroop.
Inderdaad: geen 20+ pakken voor je kindje! Hier heb ik vaak de smeerkaas van la vache qui rit, daar zit minder zout in. Verder gaf ik onder het jaar meestal alleen (room)boter op brood, zonnatura jam of stroop, fruithap, tosti(!). Vanaf het jaar krijgt ze ook regelmatig pindakaas op brood. Maar ze vindt het nog steeds lekker om een boterham met alleen (room)boter te eten...
hier ook graag een meisje wat graag alleen roomboter op het brood eet. Maar ter afwisseling doe ik qua hartig beleg oa: kip-/kalkoenfilet, gekookte worst, pindakaas, smeerbare la vache qui rit, philadelphia, smeerbare geitenkaas, ei en kaas. Sinds een week vindt ze cervelaat ook erg lekker. Ook tosti's vallen goed in de smaak.
Ja hier ook regelmatig een tosti of wentelteefje ter afwisseling. Ook vindt ze krentenbolletjes erg lekker!
Wentelteefjes zijn hier ook een succes en soms maak ik ook nog wel eens american pancakes. Krentenbollen zijn ook erg lekker en ook makkelijk mee te nemen onderweg.
Hartig beleg: monchou, Hüttenkäse, plakje kaas, plakje vlees, avocado, komkommer (plak of geraspt), tomaat, geraspte rauwe wortel Vaak vonden ze hier een boterham zonder beleg of met alleen wat boter of olijfolie er op nog het lekkerste (nu nog steeds, brooddozen voor school zijn hier heel makkelijk). Ben niet zo'n fan van 20+ smeerkaas, er zit veel zout in, en ook smeltzouten, en veel te weinig vet.
Hartig beleg: monchou, Hüttenkäse, plakje kaas, plakje vlees, avocado, komkommer (plak of geraspt), tomaat, geraspte rauwe wortel Vaak vonden ze hier een boterham zonder beleg of met alleen wat boter of olijfolie er op nog het lekkerste (nu nog steeds, brooddozen voor school zijn hier heel makkelijk). Ben niet zo'n fan van 20+ smeerkaas, er zit veel zout in, en ook smeltzouten, en veel te weinig vet.
Kip of kalkoen filet Jonge kaas (tosti, broodje uit oven) Hüttenkäse Pindakaas ( op den duur, denk met 10/11 mnd) Ei ( roer gebakken of gekookt of omelet)
Verschillende soorten sandwich spread, verschillende soorten philadelphia, kipfilet, plakje kaas, vegetarische smeer"worst".
Zonnatura heeft fijne vega paté van tomaat of champignon. Verder geef ik roomkaas, geitenkaas (ook smeerbaar), jonge kaas, komijnenkaas, roomboter, huttkase, creme fraiche (hier ene lastige zuiveleter vandaar) ei, avocado (met beetje peper), tahin. Als zoet geef ik amandelpasta (natuurwinkel) of fruitbeleg (jam zonder toegevoegde suikers, ik haal het bij de natuurwinkel maar van Zonnatura is volgens mij ook zo), geprakt banaantje.