rood vlees?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door miffy11, 10 dec 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miffy11

    miffy11 Niet meer actief

    hoe zit dat met dat gedoe over geen rood vlees eten tijdens de zwangerschap? wat valt daar precies onder?
    ook dingen als kangoeroe en hert? of alleen biefstuk?

    (misschien een rare vraag van iemand die al bijna aan het einde van de zwangerschap zit, maar eet normaal gesproken heel veel kip, en kreeg nu deze vraag ivm het kerstdiner..)
     
  2. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    al het vlees wat rauw is!Je kan het wel goed doorbakken maar dan is het niet meer te eten!...
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Inderdaad al het vlees wat rauw is, is verboden, dus ook een lekker rose biefstukje...het moet echt doorgebakken zijn
     
  4. Bright

    Bright Fanatiek lid

    11 okt 2008
    2.967
    1
    0
    Werkzaam in de Jeugdzorg
    In het zuidelijkste puntje van Grunn ;)
    Tip: varkenshaas is nog goed te eten als het doorbakken is ;)
     
  5. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    sja balen he. Ik kan me niet echt verlekkeren op het kerstdiner...
     
  6. joycje

    joycje Fanatiek lid

    21 aug 2009
    1.079
    0
    0
    Als je biefstuk even in de oven laat nagaren zodat ie doorgebakken is word ie niet zo taai.. Misschien is dat een tip voor je!. Dan is biefstuk nog wel te doen!
     
  7. YenD

    YenD VIP lid

    31 aug 2009
    6.343
    2
    0
    gelukkige huisvrouw
    ergens tussen hier en daar
    wat ik me afvroeg, misschien heeft iemand daar antwoord op:
    als je bv biefstuk bakt, dan wordt het vlees toch zo heet gemaakt dat alle bacterien dood gaan?
    En roze vlees is toch ook niet echt rauw meer?
    Of klopt dat niet?
    Lijkt mij filet american of carpaccio dat dat echt rauw is, en met bacterien omdat het niet verhit word.
    Of zie ik dat nu helemaal verkeerd?
     
  8. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    Ik vraag mijn biefstuk altijd zowiezo doorgebakken :) (vleesbarbaar ben ik he :p)
     
  9. guppie81

    guppie81 VIP lid

    13 sep 2006
    12.334
    1
    0
    toxoplasmose gaat niet dood, maar dat ik voor volwassenen niet gevaarlijk. Het is voor de beeb wel gevaarlijk.
    Kleine kindjes mogen ook geen rauw vlees eten.
     
  10. YenD

    YenD VIP lid

    31 aug 2009
    6.343
    2
    0
    gelukkige huisvrouw
    ergens tussen hier en daar
    Okay dan snap ik dat ook eindelijk!!

    Babe, zonde zonde ;)
     
  11. flip

    flip Actief lid

    10 jun 2009
    174
    0
    16
    NULL
    NULL
    Nee, helaas, dat zie je verkeerd (tot mijn grote verdriet). Hieronder de temperaturen van 'groot vlees' in diverse stadia van rauwheid:
    Rosbief en Rollade vrij rauw: 44-48 graden
    Rosbief en Rollade rose: 50-52 graden
    Ossehaas en Runderlende: 52-55 graden
    Filetrollade en Fricandeau: 68 graden
    Kip en Kalkoen: 78 graden


    Op de website van de Voedsel en Warenautoriteit kun je vinden dat je de toxoplasmoseparasiet boven 66 graden moet verhitten om hem onschadelijk te maken.
    Zelfs geen rose rundvlees dus (en eigenlijk vind ik dat al niet te eten...)
     
  12. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Mijn tante gaat met kerst iets van biefstuk maken, voor mijn oma maakt ze draadjesvlees. Ik ga dus voor de draadjesvlees, heerlijk! :)
    Biefstuk doorbakken vind ik trouwens juist wel lekker, ik vind het als het nog zo goed als helemaal rood is echt niet lekker... Maar ik vind het wel lastig als het straks op mijn bord ligt en het toch niet goed doorbakken is. Daarbij vind ik draadjesvlees véél lekkerder! ;) (ik ben sowieso niet zo'n vleeseter)
     
  13. YenD

    YenD VIP lid

    31 aug 2009
    6.343
    2
    0
    gelukkige huisvrouw
    ergens tussen hier en daar
    Dank je Flip, daar heb ik wel wat aan!
     

Deel Deze Pagina