RS?

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door QueenBee, 24 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. QueenBee

  QueenBee VIP lid

  9 dec 2005
  11.098
  0
  0
  Momenteel in between jobs..
  Er gaat niets boven
  Hallo,

  Het kleine neefje (2jr) van mn hubby heeft RS. Dit is pas ontdekt en het is een soort van longaandoening/luchtwegaandoeningen wat erg besmettelijk is voor kinderen onderling tot 5jr. Volwassenen kunnen er alleen maar wat verkouden cq grieperig van worden, en na 10dgn is het dan weer over.

  Nu is er gevraagd aan de arts in het zkh of het ook besmettelijk is voor ongeboren kindjes. Dit was volgens hem nog niet bekend. Wel is bekend dat het overdraagbaar is door druppeltjes vocht, bv hoesten, niezen, zoenen etc.

  Aangezien er een aantal familieleden in het zkh op bezoek komen bij de kleine, willen deze liever eerst niet met mij in contact komen ivm evt besmettingsgevaar. Is dit overtrokken??

  Ik weet niet of dit wel een vraag voor jullie is.. maar ik waag het erop!

  Groetjes!
   
 2. Mirjam

  Mirjam Verloskundige

  2 dec 2005
  11.590
  2
  0
  verloskundige en lactatiekundige IBCLC
  Hoi Queenbee,

  Het RS virus kan geen kwaad voor volwassenen. Als jij besmet zou zijn levert het hooguit een verkoudheid op. Er zijn geen aanwijzingen dat het schade kan toebrengen aan het ongeboren kindje.
  Als jij het al zou krijgen, die kans is overigens niet zo groot, dan is er dus geen gevaar voor jouw baby.
  Als je meer wilt weten over het RS virus bij baby's kun je kijken op http://www.borstvoeding.com/martienvand ... virus.html

  Mirjam
   

Deel Deze Pagina