Warme karamelsaus zoals die van de MacDonald

Discussie in 'De lounge' gestart door juf Mariska, 25 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juf Mariska

    juf Mariska Fanatiek lid

    15 dec 2008
    1.200
    0
    36
    Iemand een recept voor warme karamelsaus?
    Gisteren met gecondenseerde melk aan de slag gegaan, maar die vind ik toch iets te dik voor over het ijs.
    Dus nog even verder zoeken ....

    Ik ben helemaal fan van de caramel sundae van de MacDonalds. Hoe kan ik die saus namaken? En als je een soortgelijk recept voor me hebt, kan ik die dan 's middags al maken en dan na het diner weer opwarmen of moet de saus ter plekke worden gemaakt?

    Kom maar weer op met die lekkere suggesties ...
     
  2. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
  3. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Die saus kan je gewoon in plastic fles kopen bij de Makro. Is een standaard product.
     
  4. juf Mariska

    juf Mariska Fanatiek lid

    15 dec 2008
    1.200
    0
    36
    Oh! En ik maar denken dat zij een geheim recept hebben ;)
    Enig idee welk merk het is of hoe de fles eruit ziet?
    Ga in ieder geval zo proberen zelf karamelsaus te maken.
     
  5. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk
    Het is een gezouten karamelsaus. Daarom is hij zo lekker.
     
  6. wendy339

    wendy339 VIP lid

    27 okt 2010
    9.739
    1.060
    113
    Ik zou gewoon naar de mac gaan en vragen of je een beker saus mag overnemen haha.
     
  7. JacQie1985

    JacQie1985 Actief lid

    20 aug 2012
    429
    0
    0
    Ik heb toevallig gister karamel saus gemaakt!

    Ik heb 100 gram suiker genomen en 30 ml water in een steelpan gedaan. Suiker er eerst in en water erbij zodat de suiker onderstaat. Op een laag vuurtje gezet en vooral niet roeren tot het na ongeveer 10 minuten flink borrelt en donkerder (bruin) wordt. Dan pas roeren en blijven roeren (ik deed het met een garde).
    Tot het een mooie donkerbruine kleur heeft, dan pan van het vuur afnemen en 200 ml slagroom (omgeklopt) scheutje voor scheutje toevoegen. Eventueel kan je de slagroom ook eerst verhitten, bijna tot het kookpunt.
    Als je de slagroom koud erdoor doet stolt je karamel gelijk en mengt het niet. Als dit gebeurt kan je je karamel inclusief slagroom weer op een laag vuurtje zetten en net zo lang blijven roeren tot de karamel volledig is opgelost.
    Als het een mooie saus is geworden, voeg je 50 gram (room)boter toe en goed roeren tot dat weer is opgenomen.

    Klaar!

    Voor een dikkere saus kan je minder slagroom toevoegen 😊

    Succes!
     
  8. juf Mariska

    juf Mariska Fanatiek lid

    15 dec 2008
    1.200
    0
    36
    Zo heb ik 'm net ook gemaakt. De smaak is heerlijk, alleen wat te dun.
    Misschien probeer ik het zo nog een keer.
    En dan misschien wat zout erbij?!
     
  9. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Nee merk weet ik zo niet, maar zal me niks verbazen als ze gewoon Aro gebruiken (huismerk van de Makro) aangezien het uit een witte fles komt.
     
  10. famke80

    famke80 Bekend lid

    2 aug 2012
    730
    1
    18
    NULL
    NULL
    Gecondenseerde melk, blikjes onder water koken en voor dunnere saus iets korter.
     
  11. MamaR

    MamaR Fanatiek lid

    4 jul 2010
    3.420
    17
    38
    De karamelsaus van McDonald's zit in een zak, niet in een fles.. En die van de Makro smaakt niet hetzelfde, helaas.. ;)
     

Deel Deze Pagina