ik heb gister van me moeder een hele eend!!! gekregen zij had die ook weer gekregen maar paste niet bij haar in de diepvries (t is nogal een ding) en bij mij moet ie voor de kerst weg zijn want dan heb ik de ruimte hard nodig (kom altijd ruimte tekort met kerst) dus ben ik op zoek naar een lekker recept voor een HELE eend iemand ideeen of tips?
Een hele eend aan 1 stuk? Dus geen filetjes enzo? Zit de hagel er nog in? Ik houd helemaal niet voor eend, maar ik zou hem rustig braden in de oven. Kijk maar even op smulweb.
Jummie!! Met huid? Dan ff op de huid bakken... Is dit niet wat? Recept Eend met Sinasappelsaus @ tastyweb.nl
thanks allemaal @zogelukkig ja hij is uit 1 stuk (niet normaal) en er zit een plastic folie omheen dus ik verwacht dat de hagel er uit is
Ooh gedver!!! Ik zou ( heel naief, want ik eet kip,rund en vis wel ) echt een lief eendje , kwakend voor me zien als ik zo'n stuk aan mn vork had. Zelfde met konijn.... Dat werd me ooit eens voorgezet, heb geen hap kunnen nemen!! Brr. Of duif.. Ik weet dat dit niks toevoegd, maar ik wou het even kwijt! Eetsmakelijk!
Gewoon braden, met een beetje zout en peper en alle kruiden die je lekker vind. In de oven niet warmer dan 180 a 200 graden. Maar liever in de pan, in de oven droogt eend snel uit als je het niet constant bedruipt, en dan heb je rauwe eendeborst en verbrande pootjes. In de braadpan rondom aanbraden en dan ongeveer een uur op laag vuur sudderen, steeds bedruipen. En gooi er maar iets van port of rode wijn bij in, dat berduipt makkelijker Standaard, de eend is gaar als je hem met een vleesvork prikt bij de aanhechting van de poot en er helder vleesvocht uitkomt. Ik doe de eend meestal aan het einde nog wel even 10 min in een heel hete oven omdat ik van een knapperig korstje houd.
Borsten eraf snijden (met vel) en lekker bakken en de rest koken en arroz de pato, hmmmm! Arroz de pato « Koken met nrc.next
Heerlijk.. met een sinaasappelsausje of andere fruitsaus.. (kersen of pruimen).. ook lekker met port.
Ik heb nog een lekker recept gevonden: Recept EEND MET WHISKY Ingrediënten: Whisky Eend van 1 a 2 kilo Bereidingswijze: Twee grote flessen Schotse whisky Spekreepjes en een fles olijfolie De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky De whisky opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken Het tweede glas opdrinken en de eend in de oven zetten Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en 2 graven vubben met whisky De glaven opdrinken en de schelven van het eerste glay oprapen Nog een halve glav insjenke en opdlinke Na een halve uur de ove opedoen om de eend te sjekkn Blandwondesjalf in de badkamel ganaale en op de bovekant van de linke land doen Nog twee glave whisky insjenke De ove opedoen nadat et eerste glav leeg is en de sjotel vastpakke De blandwondesjalf op de binnenkant van de legteland doen Deend oprape Deend nog ?s oprapa en met handdoek de blandwondesjalf van deend vege De land ontvette met visky en tube sjalf veer oprape Ut kapotte glazz opvege en deend trug in de hove zette De heend oprape en de hove eers opedoen De tweede fjes biski opedoen en ovejeindzette Opstjaan van de floer en et spek ondre kas vege Nogis opstjaan van de floer en tochma blijve sjitte De vjes op de gjond zette Uide vjes djinke wande glave sjijn ob of kabot Den ove afsjette De oge sljuite en omvalle