Hey dames, Een vraag: mag ik tijdens de zwangerschap blauwe schimmelkaas ? Op de verpakking staat ingrediënten: melk, zout, zuursel, stremsel en schimmelcultuur. (in het frans lait, dus niet de au lait) Niet dat ik het zo eet, maar we doen (deden) het op de pizza, zelfgemaakt en de smaak is gewoon zo lekker sterk. Ik lees van allerlei tegenstrijdige berichten, van wel mag, niet mag... Maar eigenlijk, omdat het in de oven gaat, 220 graden, dik half uur... Mag het dan wel ?? Dan is het in ieder geval goed gaar en zijn dan de schimmels niet gewoon gedood ?? Ik zal het a.s. vrijdag ook nog wel even aan de vk vragen, maar we willen van 't weekend pizza eten, vandaar hier de vraag !! Alvast bedankt voor de reacties !!
mag je gewoon eten hoor!!! zowel "rauw" op een taostje als op de pizza. heb het ook al eens na gevraagd en er waren bij onze supermarkt maar 2 kazen die au lait waren en die niet. dus eetsmakelijk!!!!
Alleen de au lait cru mag niet, volgens mij gaat het ook echt om het woord cru wat rauw betekend.. Au lait is gewoon melk. Op de pizza mag trouwens alles omdat je het dan voldoende verhit
"pas de probleme" ( op mn beste Frans...) Sowieso als je de kaas in de oven heet stookt, stoken de verkeerde stofjes ( om ze zo maar te noemen) wel dood Zo heb ik gister bechamelsaus gemaakt met melk uit de koeltank ( echte rauwe/pure/onbewerkte/ boerenmelk) De saus moest 2 minuten koken en daarna nog op een gerecht in de oven..
oké dank jullie wel voor de reactie ! dat word smullen !!!!!! wat fijn zo'n forum om zulke dingen te vragen !!