Pff wat voel ik me een zeikert maar k heb weer een vraagje! Ik heb bij de supermarkt een salamiworst gehaald. Dat zijn van die harde spaanse salami's uit een plastickzakje. Ik heb daar lekker van gegegten maar ik kan er helemaal niet achter komen of dit van rauw vlees is....het is wel gedroogd en gezouten.....nou maak ik me echt heel veel zorgen.....wie weet of ik dit had mogen eten en of het eventueel schadelijk is? Alvast heel erg bedankt!
Laatst op de dameszitting (carnaval) hadden we ook van die kleine salamiworstjes, en toen zei iemand tegen me dat ik die niet mocht eten tijdens de zwangerschap? Nou ik heb al de hele zwangerschap salami en dergelijke op dus, nou weet ik het ook niet meer.
Ik ben nog even verder gaan inlichten en het schijnt dat deze worsten eerst worden gekookt in nederland. Daarom zijn ze ook zo lang houdbaar buiten de koelkast. Wanneer ze rauw zouden zijn, waren ze niet lang houdbaar. Ze raadde me alleen aan om het niet op het boerenplatteland bij de boer zelf te kopen soms zijn die wel rauw. Dus ik blijf het gewoon eten (misschien niet te vaak door het vele zout zoals hierboven al werd aangegeven )
Hier de dochter van een slager. Salami is niet rauw en mag je gewoon eten. Heb wel is gehoord dat iemand zei dat ie t niet mocht eten omdat t rood vlees was, met rood vlees wordt rauw(rood van t bloed) bedoelt en niet de kleur van salami. Waarschijnlijk dacht die van de dameszitting dat ook. Ze zou niet de eerste zijn die dat dacht. Dus gewoon lekker salami eten hoor.
Hallo Ik ben nieuw hier en ben ook net zwanger maar zit ook met een vraag. Ik werk in een slagerij als verkoopster en heb dus konstant rauw vlees in mijn handen. Ben erg bang dat het daardoor mis gaat. Ik kan geen handschoentjes aan doen en heb slechte gewoontes aangeleerd zoals vuil onder mijn nagels halen met je tanden.... Moet ik voor deze bacterie echt zo huiverig zijn?