Eens, iedereen zal dan moeten inleveren. En dan allemaal een bepaald percentage, zodat het ook eerlijk blijft. Want de meneer die bij mijn man zijn werk 'de baas' is, verdient heel wat meer dan een paar miljoen. Dus als dat systeem zal worden ingevoerd; ja dan zijn wij daar toe bereid. En anders over my dead body. Gelukkig werkt mijn man in een sector waar nog steeds veel geld wordt verdiend.
Ik zelf zou het wel doen als het nodig is. Werk in een klein bedrijf. Zou wel eerst willen weten hoe het er inderdaad allemaal precies voorstaat en of we het met z'n allen aan kunnen om de zaak te "redden". Maar dan bedoel ik ook echt met z'n ALLEN (ook de baas zal er op achteruit moeten). Mijn man zal het waarschijnlijk niet doen. Hij werkt in de technische sector. Daarin is veel persoon gevraagd. Zijn functie is echt in opkomst en veel vraag naar, maar weinig personeel. Dus als hij zou besluiten om voor zichzelf te beginnen dan verdient hij bakken met geld, helaas is hij dan wel vaak weg.
Ik zit in de zorg. Mijn directeur behoord tot de best verdienende van deze provincie. Samen met de directrice van de zorgverzekering. Daar valt nog genoeg te halen. Zij eerst dus.
Mijn man heeft een deel van zijn salaris ingeleverd. Het was of dat, of de ww. in. Heg bedrag wat hij ingeleverd heeft is nog vele malen minder als de ww.
Ik heb ja gestemd, maar dat is wel tenzij. Het moet eerlijk gaan (iedereen doet mee in dit plan, van schoonmaker tot directeur en inleveren naar rato), het moet van tijdelijke aard zijn (max 6 mnd tot een jaar), het moet ook resultaat hebben (als t bedrijf alsnog failliet gaat, dan heeft het geen nut) en in tijden van voorspoed moet het nu inleveren dan weer iets opleveren.
Nee, in elk geval niet zomaar. Ik wil eerst weten of het voor alle lagen van het bedrijf geldt dus ookde directie. Daarbij zitten we al 5 jaar op de nul-lijn en hebben via die weg ook al salaris ingeleverd!
Nee. Ik (en mijn collega-secretaresses met mij) verdienen al belachelijk weinig terwijl (met name) onze vestiging hartstikke goed draait. Laat de maten dan maar inleveren, die verdienen meer dan genoeg .
Als ik dan ook wat kosten van mijn vaste lasten terug mag geven maar wel hetgeen krijg wat ik nodig heb.... geen probleem. Zo zie ik het; je werkgever krijgt gewoon de 40 uur werk van jou, maar jij krijgt er maar (bijvoorbeeld) 30 uur voor betaald. Tegenwoordig kan dat toch niet zeg, alles is al zo duur geworden dat je helemaal niet meer enorm uit de ban kan springen, altijd op de centen letten wat je uitgeeft en dan nog willen ze dat je salaris inlevert. Ik snap niet waar deze economie naartoe gaat.
Voor nu zeg ik heel hard Nee. Maargoed ik zie ook niet gebeuren dat ze dat gaan vragen binnen nu en een jaar.. Maar mocht het wel hard nodig zijn dan kies ik er eerder voor om mijn atv uren te laten vallen(en ze in dit geval te werken) dan om salaris in te leveren. En nee dat kost mij niks extra's aan opvang.
Nee! Als ik zelf financiële crisis heb, zegt mn baas ook niet...aah hier heb je meer dan is het opgelost
Dit was bij ons 3 jaar geleden al aan de orde. Iedereen werd gevraagd 6% van zijn loon in te leveren. Wel met een verklaring erbij dat het tijdelijk was en het was een bepaalde constructie waardoor er geen invloed zou zijn op een eventuele WW. Het gold overigens alleen voor de fulltimers, dus ik had er geen last van. Hierdoor konden ze gedwongen ontslagen voorkomen, dus best belangrijk. Liever allemaal een paar tientjes inleveren, dan meerderen hun baan kwijt. Ik weet niet of dit meegespeeld heeft, maar ons bedrijf is er wel helemaal bovenop gekomen en het gaat weer prima, vorig jaar gewoon weer een prima jaar gedraaid en ook dit jaar weer erg positief. Het was echt tijdelijk, het heeft meen ik een half jaar geduurd. En ja, ook de directie heeft ingeleverd, wel meer dan die 6% ook.
Ik ben wel benieuwd of jullie nog steeds die keuze maken als het ook écht aan je gevraagd wordt en je écht voor die keuze staat. Krijg een beetje het idee dat er te makkelijk over gedacht wordt.
Bij ons is er nog niet gevraagd loon in te leveren. We hebben we wat andere maatregelen gehad om het bedrijf te helpen uit de financiele crisis te komen. Zo worden over- en reisuren alleen nog tijd voor tiijd gegeven. Iedeen heeft drie maanden lang 5 uur extra gewerkt zonder dat dit als overuren werden geschreven. Klinkt als weinig, mar in een bedrijf met 60 man is dat in drie maanden tijd 900 uur extra omzet. Ik weet dat onze directie heel veel in levert momenteel. De managment vergoeding loopt bijna een half jaar achter. Met andere woorden, ze hebben allebei al 6 maanden geen loon gehad. Bovendien hebben ze al meerdere malen eigen geld op de bedrijfsrekening gestort om leveranciers te kunnen betalen. Dus ja, als dat van mij gevraagd zou worden zou ik het wel doen. Omdat ik weet dat de directie ook inlevert en omdat in goede tijden er ook altijd veel voor het personeel wordt gedaan.
Ligt eraan hoeveel! Zag laatst op het nieuws een bedrijf waar de werknemers ermee ingestemd hadden dat ze 1000 euro loonsvermindering kregen, netto! Tja er was een man voor en die verdiende 6.300 netto per maand en nog een vrouw die 4.300 kreeg Als ik zoveel verdiende wou ik er ook wel ff over nadenken
Nee, ik zou niet bereid zijn. Mocht ik wel ontslagen worden dan wordt mijn uitkering berekend naar mijn laatste loon.