Wij zijn trouwens ook op partnerschapsvoorwaarde geregistreerd bij de notaris. Was ik vergeten te vermelden, maar gelukkig door de toevoeging van Belle bedacht ik me dat weer. Enne... voor iedereen, mocht je zwanger zijn en je bent niet getrouwt, laat je vriend dan zo snel mogelijk het vruchtje erkennen. Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan staat hij wel als de vader geregistreerd. Toch wel een prettig idee. Wij gaan dit regelen na onze eerste echo.
als je ook voor de kerk wil trouwen kan je het ook splitsen: nu gratis even snel en klein voor de gemeente, en dan sparen, en later met een groot feest en alle toeters en bellen in de kerk... heb je ook de kosten voor partnerschap ofzo niet. groetjes, lidwina
Voordat we getrouwd waren hadden we een samenlevingscontract. Dat kostte 375 euro. Daarnaast moest nog een testament worden opgemaakt, dat kost rond de 500.
Hallo, Ik ken iemand die had geregistreerd parterschap en had zijn dochter erkend natuurlijk, maar hij heeft nu helemaal geen recht op zijn kind omdat hij het niet geregeld heeft bij het kantongerecht! Als jullie willen trouwen kun je dat natuurlijk het beste doen, maar als jullie niet getrouwd zijn voor jullie een kindje hebben zorg dan dat je vriend jullie kind erkend en als het geboren is dat je naar het kanton gerecht gaat om de wettelijke macht te regelen want die hebben vaders niet vanzelfsprekend, dus ook niet na geregistreerd partnerschap!!
Ok, ik heb net het 1 en ander op tafel gegooid. Mijn vriend denkt ook dat we dan op zich net zo goed kunnen trouwen, maar we gaan er nog even een nachtje over slapen en hier is rondbellen over de notariskosten. (Of misschien gaat hij nu wel stiekum een manier bedenken om mij ten huwelijk te vragen haha, Vast niet. Maar goed, leuk geprobeert) Nou ja, maar duimen!! Bedankt allemaal voor jullie goede tips en voor het delen van jullie ervaring.
Succes met jullie keuze! Wij hebben gekozen om te trouwen (nog 6 daagjes)... We willen een huis bouwen en dan is het gewoon makkelijk om getrouwd te zijn, zo ook met een kind. Ik ben nooit gevraagd, het initiatief kwam meer van mij. We zijn allebei geen trouwlustige types, schoonouders hadden al zo vaak gezegd dat m'n vriend me moest vragen... (we zijn deze maand al 8 jaar samen) Toen ik onze vakantie aan het plannen was vroeg ik of hij het geen leuk idee vond om op Hawaii te trouwen. Het was eigenlijk altijd een soort droom om, als we zouden trouwen, het ver weg op het strand te doen... Ik het internet afgezocht en zo hebben we besloten in Hawaii te trouwen. Als we terugkomen gaan we met familie en wat vrienden lekker wat eten om het te vieren. Trouwen is de goedkoopste 'oplossing'. We horen wel wat jullie beslissen!
ik dacht dat je bij een geregistreerd partnerschap wel als man het ouderlijk gezag hebt, dus extra aanvragen bij het kantongerecht voor wettelijke macht hoeft volgens mij alleen bij een samenlevingscontract. Erkennen moet wel bij een geregistreerd partnerschap en samenlevingscontract.
Nou blijkbaar dus niet, want die kennis van mij had een geregistreerd partnerschap en zij zijn nu uit elkaar en hij heeft geen recht op zijn kind! Hij mag zijn kind gewoon bijna tot niet zien! Dus laat het allemaal goed nakijken en regel het goed!!
hey hey, ook wij hebben om alles goed te regelen een ger. partnerschap.. Wij willen niet trouwen maar wel alles goed geregeld hebben, alleen moet hij dus nog het kind erkennen verder is alles precies hetzelfde als trouwen..... wij zijn afgelopen 2 januari 's morgens om 900 naar het stadhuis geweest en het kostte ons 56 euri..(administratiekosten) liefs mandy
Wij hebben een samenlevingscontract en een testament. Straks (als alles natuurlijk goed blijft gaan) gaan we naar het gemeentehuis om te erkennen en daarna inderdaad naar het kantongerecht om het ouderlijk gezag te regelen (kan pas na de geboorte). Ik denk dat we het dan best goed geregeld hebben. Trouwen kan altijd nog (zo denken wij er tenminste over)
Wij hebben een samenlevingskontract ivm het aanschaffen van een hypotheek. Ik vind het pure afzetterij al dat gezeur. Na het regelen waren we helemaal ontdaan, want je hebt het alleen maar over het hoe en wat als je dood of uit elkaar gaat. Wat we wilde regelen dat kan niet, daar moeten we weer een andere regeling voor afspreken. Wat weer een hoop zakkenvullerij is voor de notaris. Voor de kids vinden wij alles maar onzin en geldklopperij. Als mijn vriend het kindje erkent (gratis bij de gemeente), dan zijn alle rechten voor het kind en de plichten voor de vader geregeld. Na de geboorte kan dan ook de ouderlijke macht nog geregeld worden (niet echt hoge kosten bij de kantonrechter). Die zorgt voor de rechten van de vader. Wij hebben gekozen voor alleen erkennen.
Vroger had ik niet zoveel met trouwen ( het voegt voor mijn gevoel niets extra's toe aan mijn relatie). Nu ben ik gevraagd en we trouwen in september. Nu ik er mee bezig ben vind ik het heel leuk. Mijn a.s. wilde liever getrouwd zijn als er eventueel een kindje komt.
Wij zien ook niets in trouwen, zijn al 6 jaar bij elkaar. Maar ik ben nu wel benieuwd naar dat geregistreerd partnerschap. Want het is me nog steeds niet duidelijk wat nu het verschil is tussen dit en trouwen?
hoi hoi. wij zijn nu bezig om ons huis te kopen en dan wordt je aangeraden om een samenlevingscontract af te sluiten maar dat kost dik 400 euro dus wij doen het niet omdat we toch binnen twee jaar ofzo willen trouwen.. xxx
Wij hebben een geregistreerd partnerschap, sinds april. Dit hebben we gedaan omdat we alles goed geregeld wilden hebben. We hebben namelijk samen een huis gekocht. We hebben dit gedaan op een donderdag om half 10 (tijd van het gratis trouwen/partnerschap, bij onze gemeente) en heeft ons ongeveer 60 euro gekost aan uittreksels uit het gemeenteregister en geboorteregister en we hebben een partnerschapsboekje voor dat geld
Voor ons was een samenlevingscontract ook te duur, want alleen met een contract ben je er niet, je moet elkaar ook nog erfgenaam maken middels een testament en dat kost NOGMAALS 400 euro, met een geregisreed partnerschap van amper 65 euro waren we klaar. idd op maandagmidag, 'gratis'.
Wij hebben ons ook gratis geregistreerd als partner. Omdat we een huis hebben gekocht en vanwege ons kindje. Ik vind het belangrijk dat mijn partner dezelfde rechten en plichten heeft op het moment dat ons beebje geboren word dus vandaar. Jolanda volgens mij is alleen het kinderen verhaal anders bij een geregistreerd partnerschap. Je moet het kindje als man dan nog wel erkennen. Ook is een geregistreerd partnerschap makkelijker weer te ontbinden volgens mij. Ook wel de zogenaamde flitsscheiding genoemd.
toen wij ons huis kochten zijn we geregistreerd partners geworden (gratis). Samenlevingscontract + testament vonden we te duur. Maar door geregistreerd partnerschap wordt je ook meteen elkaars erfgenamen. Verder is het hetzefde als een huwelijk met uitzondering van de kinderen. Daarvoor is in principe niets geregeld. Dit zou je dus apart moeten laten vastleggen. We wisten toen al dat we op termijn wel eens zouden willen trouwen, maar op dat moment nog niet. Uiteindelijk zijn we 2 jaar geleden getrouwd met toeters en bellen en een super dag gehad. Toen is ons geregistreerd partnerschap dus omgezet in een huwelijk. Je tekent dan geen huwelijksacte, maar een omzettingsacte. Da's het enige verschil met direct trouwen. Omdat je nu ook met kinderen bezig bent, zou op het eerste zicht trouwen dus handiger zijn dan een geregistreerd parnterschap (met of onder huwelijkse voorwaarden).