makkelijk en simpel moet het worden. we gaan vanavond doperwten,(verse)gebakken aardappelen en tartaar eten ,maar dat is zo simpel. wat zou jij doen om die doperwten wat specialer te maken? heb geen tijd meer om naar de winkel te gaan..
ik eet mijn doperwten altijd met een beetje mayo, dan is het wat minder droog. Niet echt een spectaculaire tip, maar wel lekker.
uitgebakken uitjes en spekjes erdoor heen? Mais erdoor.. Je kan het ook even gratineren met kaas onder de gril
in een omelet met groene en rode pepers wij eten eigenlijk nooit doperwten als groente in het eten maar meer in salade of omelet verwerkt salade: wat rijst koken, mais en tonijn en zwarte olijven peper en zout en wat mayo toevoegen en de doperwtjes koken en ook erbij en door elkaar mengen
Als ik doperwtjes eet eet ik het eigenlijk alleen met wortelen. En dan doe ik er nog mayo bij of een flinke plens jus overheen.
Inderdaad een hele saaie erwt.. Maar mijn dochter is er dol op dus soms moet ik wel... Dan doe ik er worteltjes bij en een vers worstje. Als er aardappels bij moeten dan zijn ze gebakken. Maar ohhh, wat zijn die erwten saai!
russiche salada ei hard gekookt augurk gekookte aardappel ( afgekoel) Mayo Dorperwten en worteltjes Erg lekker ! wel in de koelkast zetten koud is het erg smakelijk!
appelmoes....... dan is het inderdaad niet zo droog. of een lekkere roomsaus evt. met kruiden of een simpel pakje kerriesaus. als je de volgende keer wel wat meer tijd heb haal dan eens zo'n pakje van maggi, kip dagschotel met doperwten, kip, krieltjes en milde indiase kerrie. ben zelf ook niet zo gek op doperwten maar dit was zeker voor herhaling vatbaar.
uitje in stukjes snijden ff fruiten in de koekenpan en er doorheen gooien en als je blikje mais heb er ook doorheen gooien
Vroeger deed mijn moeder altijd satehsaus over de doperwten. Gewoon een kwak pindakaas, water, knoflook, boemboeh en sambal (beetje je eigen verhoudingen zoeken) en je hebt heerlijke pindasaus!
Ik hoouuu van doperwten, ik zuig ze zo van mijn bord EN dat van mijn man als ie niet opschiet met eten "Vers" uit de pot lekker genoeg in mijn optiek hihi.. koud,warm... allemaal egaal! Dus eigenlijk heb ik nooit nagedacht over het specialiseren van doperwten. Boontjes dan weer wel, maar daar heb je nu niks aan.. al helemaal niet om 4 uur 's nachts vrees ik... :-k
Maar volgens mij heb je het allang op.[/quote] hihi, idd. het is gewoon doperwten geworden (vind ze eigenlijk helemaal niet droog) met verse gebakken aard (met mayo) en tartaar. dus toch gewoon heel saai
oh ik ga ook proberen, ik denk dat het lekker moet zijn. ik eet ze ook meer in salade(boeufsalade), maar ook op het fornuis bereid met uien+tomatenpuree+dille naast kip bvb. tartaar eet ik nooit om eerlijk te zijn.