Lasagne: op dag 2 smaak weg, hoe voorkomen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Linana, 3 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linana

    Linana Niet meer actief

    Misschien een wat rare vraag, maar als ik lasagne maak is dit meestal voor 2 dagen.
    Het is altijd heerlijk en ik maak ook altijd veel te veel en eten we er vaak de dag erna ook van.

    Alleen lijkt dan de smaak van de tomatensaus te zijn verdwenen...
    Ik gebruik vaak voor de saus gepelde tomaten uit blik en tomatenblokjes en voeg hier wat bloem, kruiden en parmezan aan toe (uiteraard ook groente en gehakt)
    Lang laten sudderen en dan de boel opbouwen.

    Wie herkent dit en weet hoe dit te voorkomen is?
     
  2. Klein

    Klein Fanatiek lid

    4 jan 2009
    1.405
    1
    0
    Het enige wat ik kan bedenken..

    Je zet waarschijnlijk je lasagne in de koeling voor de volgende dag? Tomaat verliest zijn smaak als hij gekoeld wordt, misschien dat daardoor je smaak verloren gaat?
     
  3. Linana

    Linana Niet meer actief

    Dat klopt! Ik zet hem inderdaad in de koeling!
    Dus niet in de de koeling bewaren :p

    Bedankt :D
    Dat het antwoord zo simpel zou zijn....
     
  4. Marleen31

    Marleen31 Fanatiek lid

    5 aug 2011
    2.586
    475
    83
    NULL
    Noord Holland
    Ik heb dat probleem dus ook altijd, hetzelfde met spaghetti. Niet in de koelkast zetten dus? Ben dan altijd bang dat het de dag daarna niet meer goed is.
     
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Of gewoon een goede bolognesesaus maken. Die vries ik altijd in (maak een enorme pan) en verliest geen smaak. Kun je ook gewoon door pasta doen, en ook een heerlijke lasagne mee maken.
     
  6. Zonnestraal2

    Zonnestraal2 Bekend lid

    28 jul 2009
    793
    0
    0
    Ik heb dat ook en idd ook met spaghetti etc de saus word erg droog en "hard". Daarom maak ik dat nooit voor 2 dagem. Ik hoop dat iemand de tip heeft voor je:D
     
  7. Linana

    Linana Niet meer actief

    Een goede saus maak ik al :) Het staat ook behoorlijk lang te sudderen voor ik het gebruik.

    Het lijkt trouwens alsof de pastabladen de saus opzuigen, maar de smaak vergeten haha
    Ik ga vandaag lasagne maken en dan maar buiten de koelkast, afgedekt, bewaren... In zo'n afgesloten doos.
    Het is nu nog niet zo heel warm, vooral in de keuken niet, dus bederven doet het dan hopelijk niet...
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Zat ook meteen te denken: Niet koelen! Kan best een dag buiten de koelkast staan, als alle ingrediënten vers waren.
     
  9. Eli1984

    Eli1984 Fanatiek lid

    1 jan 2013
    1.583
    0
    36
    Misschien een idee om als je de saus hebt gemaakt dat je een iets kleinere lasagna maakt. En de volgende dag de andere lasagna vers maakt met opbouwen. Zo zuigen de lasagnabladen niet de saus op voor de volgende dag maar heb je m toch ook vers.
     
  10. snoeppapiertje

    snoeppapiertje Bekend lid

    24 feb 2014
    582
    0
    0
    tomato frito gebruiken ipv tomaten uit blik!
     
  11. Linana

    Linana Niet meer actief

    Tomato frito icm tomatenblokjes van Heinz? Is dat ook een optie?

    Ik heb hier een man die graag stukjes tomaat terugvindt ;)
    Met verse tomaten blijft er dan na lang sudderen vaak niks van over
     
  12. blauwespeen

    blauwespeen Fanatiek lid

    20 mei 2012
    2.133
    0
    0
    NULL
    Gelderland
    Het recept graag :D
    en hoe maak je er dan lasagne saus van?
     
  13. Kiekies

    Kiekies Fanatiek lid

    17 sep 2012
    2.264
    0
    0
    Leerling VIG
    Waar liefde is
    Oke nu heb ik trek in lasagna :D sorry heb geen tips..
     
  14. Middagdutje

    18 apr 2014
    95
    0
    6
    NULL
    NULL
    Ik hetzelfde :D
     
  15. BeebieBeeb

    BeebieBeeb Fanatiek lid

    6 mrt 2011
    4.672
    591
    113
    Groningen
    Als je gewoon de kant en klare lasagne van de supermarkt neemt, heb je er geen last van. Dan heb je op dag 1 al geen smaak :D


    Ik doe altijd gewoon een groot italiaans groentepakket door het gehakt en dan van honig een pakje 'saus' in poedervorm er door heen samen met een kan melk. Ik weet niet beter, smaakt altijd lekker, ook na invriezen en opnieuw opwarmen. :)
    Maar jullie maken dus zelf je saus zegmaar? (Wat ik in poedervorm gebruik?) leg eens uit :)
     
  16. marjolinos

    marjolinos Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    2.953
    0
    0
    tilburg
    Ik heb geen tips want vind zelf lasagne lekkerder de dag erna en zet het altijd in de koeling. Misschien meer kruiden gebruiken?
     
  17. snoeppapiertje

    snoeppapiertje Bekend lid

    24 feb 2014
    582
    0
    0
    Mijn recept voor 4 personen

    pond gehakt
    3 paprika's
    champignons
    ui
    1 prei
    evt wortel
    2 tenen knoflook
    1 pakje tomato frito
    1 blikje stukjes tomaat of 4 verse tomaten
    flink wat italiaanse kruiden
    Beetje komijnpoeder
    beetje kaneel
    kopje water met een boullionblokje erin opgelost.

    Snijd alles fijn.
    Kruid het gehakt met de ui, kruiden, en knoflook.
    Meng het goed en rul het gaar.
    Voeg de groente toe en roerbak dit even mee.
    Voeg de frito toe, warm deze even op en meng alles goed.
    Voeg het water met de boullion toe en laat het geheel op de laagste stand met de deksel op een redelijke kier minmaal 45 minuten pruttelen.
    voeg als laatste de stukjes tomaat toe (anders koken ze tot prut) en maak de lasagne op.
    Ook lekker met wat spinazie tussen de lagen!
     
  18. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik heb dit eerlijk gezegd niet, maar maak lasagne dan ook altijd gewoon voor 1x en dan blijft er af en toe een klein beetje over, wat mijn dochter de volgende dag tussen de middag eet. Maar volgens mij smaakt het dan nog gewoon goed.
    Komt het niet door de kruiden die je gebruikt?
     
  19. Kittehs

    Kittehs Niet meer actief

    Ik zou iig tomatenpuree toevoegen en misschien de verse tomaten weglaten.
     
  20. Linana

    Linana Niet meer actief

    Hahaha beebiebeeb
    Ik zal je een geheim vertellen: die smaakloze kant en klare lasagne vind ik soms echt heerlijk :)
    En dan vooral die van de Aldi haha

    Mijn saus:
    2 pakjes tomatenblokjes van Heinz
    1 blik gepelde tomaten
    1 blikje tomatenpuree
    1 grote ui
    2 teentjes knoflook
    1 grote winterpeen in kleine stukjes
    Een halve groene en een halve rode paprika
    Een courgette in dunne plakken
    Peper, zout, Italiaanse kruiden
    Eventueel 1 lepel bloem om het wat dikker te maken
    parmezaanse kaas of een andere pittige kaas
    En uiteraard een pond gehakt

    Ui, knoflook, paprika, wortel aanfruiten. Gehakt erbij en het blikje puree en de kruiden. Courgette en tomaten erbij en dit verder op smaak brengen met de kruiden. Ik laat dit altijd vrij lang sudderen (minimaal een uur) en doe er op het eind de kaas en bloem bij.
    Dan opbouwen en de oven in :D

    Ik heb trouwens nu de lasagne in de oven en ga zo maar eens even proeven hoe de smaak is :D
     

Deel Deze Pagina