Vandaag voor controle geweest met mijn zoontje. Vorige keren dacht de arts al dat hij een beetje loenst en ook nu leek het weer zo te zijn. Ik heb zelf van de week foto's terug zitten kijken en inderdaad zie ik het soms ook terug (niet altijd). Nu wordt hij doorgestuurd naar een orthopist in het ziekenhuis. Ik heb geen idee wat ze precies gaan doen, maar in ieder geval ook ogen druppelen. Heeft iemand ervaring hoe dat in zijn werk gaat bij zo'n klein kindje. Hij wilde vanmorgen al nauwelijks stil op schoot zitten, dus dat gaat bij dat onderzoek helemaal een uitdaging worden denk ik!
Niemand? Ik kan op internet weinig informatie vinden. Alleen maar dat een onderzoek wel meer dan een uur kan duren. Gaat wat worden!
Hier toendertijd met jongste dochter,toen net 2. Nou dat werkte dus voor geen meter helaas...ze wou niet stilzitten en rustig haar ogen bekijken werkte ook niet. .nieuwe afspraak gemaakt dat ik met 3 jaar terug zou komen. En toen ging het prima
Onze dochter van 21 maanden heeft al heel wat oogonderzoeken gehad, maar dan voornamelijk om te kijken hoe haar hersendruk was, maar dat is ook met oogdruppelen. ze loopt ook bij een orthopist en ondanks dat ons meisje echt heel ondernemend is en niet stil kan zitten hebben we gelukkig nooit problemen gehad. Het ogen druppelen doen ze ongeveer 10 minuten van te voren. Daarna gaan ze met een lampje in de ogen kijken ook kijken ze met glaasjes van verschillende sterkte hoe ze erop reageren. Dat is wat ik me zo snel kan herinneren. Bij onze dochter moeten we nu ook haar oog afplakken en dat vind ik een groter drama als die onderzoeken, want dat laat ze toe, maar die oogpleisters niet. Succes.
Quinten heeft een maand of 8/9 geleden de oogonderzoeken met druppels gehad. Wij moesten 1,5 uur , 1 uur en 30 minuten van te voren een druppel in elk oog doen. Hierdoor worden de pupillen groot waardoor ze het netvlies (?) beter kunnen bekijken. (Ook ivm prematuriteit en ROP.) Daar was niks raars in te zien, de orthoptist zelf heeft gekeken en een collega nog. Door die druppels worden ze wel gevoelig voor licht, dus wij hadden z'n dooky voor de wagen hangen. Ook zijn zijn ogen getest op sterkte, door glaasjes ervoor te houden. De orthoptist zag daardoor welke sterkte beide ogen hadden. Deze waren verschillend wat het scheelzien kon verklaren. Beleid toen was afwachten of het scheel zien verminderd. Quinten loenst zowel naar binnen als naar buiten. Inmiddels zijn we er nog 3x geweest. Het scheel zien verbeterd niet en we twijfelen nu ook of hij wel alles even goed ziet. Ook schijnen z'n ogen wat te bewegen, maar dat zien wij zelf niet. We zijn nu doorgestuurd naar Visio, omdat ze daar meer kunnen testen bij kinderen. De eerste onderzoeken liet Quinten goed toe, fiep in z'n mond en ze mochten doen wat ze wilden. Maar tegenwoordig vind hij het minder leuk, ze leiden wel af met poppetjes oid, maar hij heeft lichtelijke witte jassen vrees. Meestal blijven ze in zo'n situatie wel stiller zitten, omdat het toch wel indrukwekkend en een beetje spannend is. Eventueel wat te drinken of een koekje mee om hem af te leiden. En anders, ze hebben vast ervaring genoeg met kinderen! Zal echt wel goed komen .
Dank jullie wel voor de tips. Ik ga de oproep afwachten en bel dan ook wel even naar het ziekenhuis voor tips. Ik zou het wel jammer vinden als hij ook pleisters moet. Ik vind dat er altijd zo zielig uitzien. Maar we wachten het wel af!
Tis even wennen, maar het heeft wel effect! En ze hebben tegenwoordig ook leuke pleisters, speciaal voor jongens of meisjes. Die mag je zelf uitzoeken, dus dan kan je zoontje zelf aanwijzen. Op die manier is het voor een kind ook weer wat "leuker"..
Mijn dochter kreeg het rond de 10 en 14 maanden, incl druppels. Het onderzoek ging erg goed, ligt ook aan dr orthoptist zelf hoe leuk met kinderen. Mijn dochter vond het prima alleen dr druppels even vervelend. Gelukkig was er niks aan de hand en was het pseudo-strabisme.