Chinees opwarmen, geen probleem?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Yuni, 31 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yuni

    Yuni Actief lid

    28 dec 2008
    170
    0
    0
    Wij gaan vanavond chinees eten. We moeten het eten al om 5 uur ophalen, dus ik ga het in de koelkast moeten zetten om nadien weer op te warmen. Maar mag dit wel als je zwanger bent? Ik lees dat rijst niet zo heel veilig is... Maar voorheen hebben wij regelmatig al eens restjes terug opgewarmd de dag nadien, nooit ziek van geweest.
     
  2. Creamams

    Creamams Niet meer actief

    Ik ben altijd heel erg voorzichtig geweest tijdens de zwangerschap. Ik kon alles eten, nooit echt ziek geweest. Maar we hebben 1 keer chinees gegeten toen en daar ben ik behoorlijk ziek van geweest. We dachten eerst dat het toeval was, dus na een aantal weken weer geprobeert. En ja hoor, weer alles eruit. Ik zeg niet dat het kwaad kan, maar ik zou het risico niet nemen.
     
  3. mysteriousgirl1

    mysteriousgirl1 Fanatiek lid

    23 sep 2013
    1.303
    0
    0
    Amsterdam
  4. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Heb er nog nooit van gehoord dat het niet mag dus lekker doen :)
     
  5. Yuni

    Yuni Actief lid

    28 dec 2008
    170
    0
    0
    Bedankt voor die link mysteriousgirl! Heel goed opwarmen en dan zou ik dus zeker safe moeten zitten.

    Bedankt iedereen en een heel fijne avond gewenst!
     
  6. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    776
    113
    Waarom zou het niet kunnen?;)
     
  7. Amy1983

    Amy1983 Niet meer actief

    Chinezen zijn viespeuken hoor! Ben gek op Chinees eten, maar heb er altijd last van (diarree en/of misselijk)...
     
  8. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    776
    113
    Chinezen viespeuken?;) Ik denk dat je dan gewoon om de een of andere reden niet goed op het soort eten reageert. Ik denk niet dat het iets te maken heeft met slechte hygiëne. Misschien dat jouw Chinees heel slecht is, maar dat wil niet zeggen dat alle Chinese restaurants zo zijn. Hier nog nooit ziek geworden van Chinees!
     
  9. Amy1983

    Amy1983 Niet meer actief

    Nog nooit goed gekeken naar die mensen? En naar die keukens in Chinese restaurants? Bah, echt vies. Volgens mij is ook algemeen bekend dat Chinezen viespeuken zijn :D
     
  10. Niekske78

    Niekske78 Actief lid

    18 nov 2013
    484
    0
    0
    NULL
    NULL
    ?? Ook nog nooit van gehoord... Waarom zou dit slecht zijn?
     
  11. Audrey2014

    Audrey2014 Actief lid

    24 dec 2013
    335
    7
    18
    NULL
    Flevoland
    Ik doe het altijd als ik over hou
    en nog nooit problemen ermee gehad
     
  12. Lumiere

    Lumiere Fanatiek lid

    11 dec 2012
    3.622
    593
    113
    doktersassistente
    Brabant
    De Chinees zelf zou ik niet opwarmen als ik jou was:p:p

    Maar het eten doe ik normaal ook gewoon, althans de dag erna, ik bewaar het niet langer dan een dag. En in de koelkast bewaren.
    Rijst eet ik bijna iedere dag en ik maak regelmatig voor 2 dagen, nooit problemen mee gehad, ook niet met Chinees voedsel trouwens
     
  13. Jenala

    Jenala Fanatiek lid

    16 apr 2010
    1.906
    60
    48
    Hmmm, ik krijg gelijk trek in chinees!
    Hier eten we er ook altijd 2x van. Goed door warmen, dan moet het wel kunnen volgens mij.
     
  14. mano82

    mano82 Fanatiek lid

    15 mei 2007
    1.554
    0
    0
    grafisch ontwerpster
    Ik weet niet waar het aan kan liggen maar ik hoor het af en toe wel eens dat ziek worden van chinees eten. Zal wel aan de hygiëne liggen denk ik, en hun vlees/kip hoe vers is dat eigenlijk wel??
    Vraag me soms ook af of er voldoende controle is in chinese keukens, vind het overigens ook heerlijk met momenten maar ben ook wel eens goed ziek geweest. We zaten onlangs nog in Frankrijk in een Chinees restaurant waar het er erg vies was, achter de zetels was het vol viezigheid en stof en de bamboeplanten hadden ze allicht nog nooit afgestoft... dan wil je er niet aan denken hoe 't er in de keuken aan toe gaat... Ben gelukkig niet ziek geweest hierna... Denk dat het goed is om eerst rond te vragen welke chinees in je stad een goeie is bijvoorbeeld alvorens er een stap binnen te zetten. Dat doe ik alleszins wel vanaf nu.
    Maar dus, wat betreft het eten terug op te warmen, ik zou het eens goed verhitten ;)
     

Deel Deze Pagina