Werkt dat serieus zo? Wij hebben het namelijk andersom; onze remmen faalden waardoor mijn man met een paar kilometer per uur tegen een andere geparkeerde auto aanreed. De enige schade was een kras achterop. Uiteraard netjes alle papieren ingevuld en het via de verzekering laten lopen. Nu is er echt een belachelijk hoge rekening ingediend bij de verzekering, voor enkel en alleen die kras, maar die kras zit er dus nog steeds. Ik heb echt altijd gedacht dat een verzekering pas iets vergoedt als het ook daadwerkelijk gemaakt is en daarna de rekening wordt ingediend bij hen. Dat is dus niet zo? Je kunt ook gewoon laten vaststellen wat het zou kosten áls het gemaakt zou worden, en er vervolgens voor kiezen om het niet te laten maken en de vergoeding van de verzekering gewoon in je zak te steken?
Apart. Ik dacht dat ook altijd. Even navragen bij jouw verzekeraar. Misschien heeft die persoon gefraudeerd.
Ja je kan er voor kiezen om de schade niet (volledig) te laten repareren, maar de verzekering kan dit naar mijn weten ook weigeren. Ik heb ook begrepen dat je als veroorzakende partij, ook na het invullen van het schadeformulier niet per se de schade door je verzekering hoeft te laten betalen, maar ook zelf aan de verzekeringsmaatschappij mag vergoeden. Dit kan interessant zijn als je anders veel meer premie moet gaan betalen terwijl het een kleine schade betreft. Maar hoe dat precies in zn werk gaat weet ik ook niet. Maar als benadeelde partij zou ik altijd een formulier invullen als er iemand in de auto zat of de schade meteen al heel groot is. Scheelt je later een hoop gedoe.
Ligt eraan. Toen ik een tijdje terug aangereden werd, moest ik een garage kiezen die aangesloten was bij die verzekering. En daar kwamen ze dan ook even kijken of de schade wel echt zo erg was. Een rekening heb ik nooit gezien. Duurde wel eindeloos voor ze de kosten op zich namen en hij gerepareerd kon worden. Maar goed de schuldige had haar middelgrote auto total los gereden op mijn koekblik. Moet je ook maar niet met je mobiel gaan spelen.
Ik ben 1 x aangereden en heb zelf 1 x Een auto aangereden. Wat ik geleerd heb: altijd!!!! Schadeformulieren invullen en ondertekenen, getuigengegevens noteren (liefst niet eigen inzittenden) en anders politie bellen. Ik ben 1 x aangereden voor het ziekenhuis door een man die zijn zieke dochter ging bezoeken, hij was er met z'n hoofd niet bij en was zeer aangeslagen. Ik was ook jong en liet alle papierwerk aan hem over in de veronderstelling dat hij vast eerlijk was. Die vent had dus een dubieuze tekening gemaakt en later een eigen draai aan gegeven, waarna onze verzekering moest uitkeren. Tot de dag van vandaag vervloek ik die man omdat hij me zo bespeeld had. Ik heb er zelfs ff aan gedacht om naar z'n adres te rijden en z'n auto van top tot teen te bekrassen. Maar de 'goede' burger in mij zag t niet zitten om evt een nachtje in de cel te belanden voor dit. Inmiddels 10 jaar geleden en nog vergeet ik die naai actie niet. Toen ik zelf tegen een auto aanreed, was ik zeer geschrokken (had net 2 weken nieuwe auto) de tegenpartij wilde afslaan maar besloot last minute toch rechtdoor te rijden en zo is t helaas gebeurd. De bestuurder tegenpartij (man) en zijn vrouw kwamen direct op mij af schreeuwend of ik niet goed kon kijken blabla, terwijl ik helemaal shakend achter het stuur zat te huilen van de schrik.. Ik kon alleen maar sorry sorry zeggen. Uiteindelijk bedaarde die man snel en later ook z'n vrouw en stelde ze mij gerust dat het maar materiële schade is (voornamelijk tegen hun band ingereden). Ter plekke formulieren ingevuld en naar mijn weten is dat direct goed geregeld door de verzekering. Onderhands regelen zou ik niet doen met onbekenden na mijn eerste slechte ervaring, totaal geen vertrouwen.
Ja zo werkt dat inderdaad. Er vind namelijk waardevermindering van de auto plaats. Daarbij, Schade valt niet alleen met het blote oog te zien. Als je alleen een kras ziet kan het nog wel zijn dat ook de achterkant of onderkant van de auto is ontzet. Daarbij, bij een kras moet toch een heel deel van de auto worden overgespoten. En dat kost meer dan je denkt. De eigenaar ontvangt vergoeding voor de schade, of hij het laat repareren of niet. Laat hij het niet repareren dan voelt hij het in zijn portemonnee bij de verkoop van de auto. Dus de kosten zijn er sowieso.
Ik zou het nooit zonder de verzekering doen. Heb 2 jaar geleden schade gehad doordat iemand achteruit ging inparkeren en mijn auto daarbij meepakte. Hij vond het wel meevallen en wou het ook zo regelen zonder de verzekering. Met een paar honderd euro zou het dan wel goed zijn. Later bleek bij de reparatie dat de kosten bijna 1700 euro waren dus was blij dat we gewoon de papieren hadden ingevuld.
Ik heb 1 keer schade gereden. Reed achteruit keek echt goed maar toch niet goed genoeg en ik knalde heel zachtjes met mijn trekhaak tegen een wielkas op. Was echt een piep klein plekje maar wel 1200 euro schade wel netjes via de verzekering gedaan, mijn verzekerings agent gaf aan als ik binnen een jaar aan hun het bedrag betaal dan betalen hun het aan de verzekerings maatschappij en ging ik niet omhoog mrt mijn premie omdat ik het zelf betaald had. Aangezien ik nog beginnend was op dat moment toch voor die optie gekozen en dus uit eigen zak betaald. Maar wel eerst netjes door de verzekering etc. 1 keer ben ik aangereden bij een stoplicht toen een hoop gedoe gehad uiteindelijk wel goed gekomen. Die man wilden mijn schade betalen maar het bedrag wat hij wilden geven was veel lager als de werkelijke schade. Dus ik wilden het gewoon via de verzekering doen. Dat vond meneer niet zo leuk!
ik dacht dat de verzekering pas zou uitkeren als de schade gemaakt is en in dat geval maken ze het bedrag over aan het bedrijf die de schade heeft gemaakt.
Dit. Ik heb 1x iemand aangereden, was mijn schuld. Formulieren ingevuld maar ook afgesproken dat ze langs zou komen met de offerte voor reparatie. Die bleek 350 euro te zijn. Ik belde de verzekering en zou over 3 jaar 1150 euro meer premie gaan betalen!! Dus toen ook onderhands geregeld.
Verzekering keert uit ongeacht of je repareert of niet. Dat is echt keuze eigenaar. De auto is immers minder waard geworden. Je moet bij een erkend schadebedrijf een offerte vragen en die kan je toezenden aan de verzekering. De verzekering komt bij een offerte soms controleren of de opgegeven schade ook echt klopt (ivm fraude). Klopt het dan keren ze uit, ongeacht wat jij met het geld doet. Autoschade die je bij een ander veroorzaakt valt in het rijtje uitvaart, geboorte, huwelijk. Daar betaal je helaas meer voor..... Persoonlijk vind ik dat je niet moet zeuren of zielig doen als je de auto van een ander beschadigd hebt. Gewoon gegevens achterlaten en netjes afhandelen. Als je zelf schade aan je auto hebt vind je dat ook wel zo fijn dus hoor je anderen net zo te behandelen. Een andere benadering vind ik echt asociaal.
Ik ben 1x aangereden en we hebben netjes papieren ingevuld. Onderhands afhandelen vertrouw ik niemand in. Zal niet voor het eerst zijn dat iemand valse contactgegevens opgeeft en je dus niemand kan bereiken daarna om de schade op te verhalen. Of wat als de schade meer blijkt te zijn dan op het eerste oog zichtbaar is? Je bent niet voor niets verzekerd. Mensen wordt tegenwoordig steeds asocialer dus als ze gaan dreigen, omdat je niet onderhands wil afhandelen. Als je in een auto stapt loop je altijd risico van een aanrijding.
Nooit meer zonder papieren! Iedereen wil altijd zonder verzekeraars regelen maar inmiddels zijn we al twee keer genaaid en ben ik er heeeulemaal klaar mee. Laatste keer vond de beste man het bedrag op het schaderapport van onze garage te hoog en eiste hij dat we onze auto bij zijn garage zouden brengen (1,5 uur verderop). Wij hebben vervolgens de gegevens gevraagd van zijn verzekeraar maar die wou hij niet meer geven. Hij vond dat we hem belazerden terwijl hij ONS heeft aangereden op 2e kerstdag. Gekke gast. We hebben het er bij laten zitten want we deden de auto weg maar als ik ooit in zijn woonplaats kom, steek ik al zijn banden lek.
Ik heb 2x schade veroorzaakt aan een andere auto. De eerste keer heb ik iemand van achter aangereden, netjes papieren ingevuld en de verzekering heeft het verder geregeld. Premie natuurlijk omhoog gegaan maar was mijn eigen schuld. De tweede keer heb ik een zijspiegel van een langs de weg geparkeerde auto af gereden, ook deze keer weer papieren ingevuld. De dag erna belde de eigenaar van de auto, dat hij bij de garage was geweest en dat het niet veel zou kosten, of ik het niet liever zo zou regelen. Ben dat geld dan gaan brengen en heb achteraf van hem een kopie van de factuur gehad.
Ik heb ruim 1,5 jaar geleden per ongeluk met parkeren tijdens een andere auto aan gezeten. Er was een klein krasje schade, maar heb een briefje onder de ruitenwisser gedaan. De eigenaresse was daar erg blij mee toen ze me belde. De volgende dag ben ik naar haar toe gegaan met een bosje bloemen om de schadeformulieren in te vullen. Tja, daar gingen m'n schadevrije jaren. Maar daar ben je voor verzekerd toch? Ik snap niet waarom sommige mensen zo moeilijk doen! Jij staat in je recht hoor!
Wij hebben ook de kras aan onze auto niet laten repareren. Reparatie zou 800 euro kosten; de kras zou weggewerkt moeten worden en daarna zou de hele motorkap overgespoten moeten worden.
Een auto met schade is bij inruil minder waard dan een auto zonder schade. Het schadebedrag dat je uitgekeerd krijgt, is een compensatie voor de geleden schade. Ook als je niet laat repareren, komt die schade op een zeker moment gewoon terug, bijvoorbeeld bij de inruil. Je kunt het dan gebruiken als compensatie voor wat je minder aan inruil krijgt. Als mensen dus gaan zeuren dat je het in eigen zak steekt, snappen ze het niet helemaal. Verder is schade gewoon schade. Maakt niet uit hoe oud een auto is. Een expert maakt een berekening van de schade en bepaalt het bedrag dat uitgekeerd moet worden. Als je dat als tegenpartij niet leuk vindt, had je beter op moeten letten. Onderhands regelen is niet bedoeld als regeling voor oude auto's. Dat gebeurt vooral als het schadebedrag niet heel hoog is en de verhoging van de premie bij regelen via de verzekering dan uiteindelijk hoger uitvalt. Wij hebben zelf om die reden eenmaal een schadebedrag van 300 euro zelf uitbetaald aan de tegenpartij. Onderhands regelen is zeer zeker niet bedoeld om er over de hele linie als veroorzaker van de schade goedkoper af te komen. Het is geen handjeklap.
Ja, dat recht heb je. Je auto is namelijk minder waard geworden door de schade, dus dat bedrag komt ergens echt wel terug en het is dus niet zo dat je winst maakt met aangereden worden. Repareren is tegenwoordig heel erg duur, dus je krijgt soms echt achterlijke bedragen bij schade waarvan je denkt: dat valt toch wel mee? Bij krassen moet vaak een heel deel opnieuw gespoten worden. Da's een kostbaar verhaal. Bovendien kan bij een aanrijding van achteren de boel ook ontzet zijn. Dat zie je niet altijd met het blote oog, zeker niet als je een leek bent.
Hier gaat het ook altijd met het papiertje via de verzekering. Wij hebben een verzekeringspolis met een soort extra module waarbij we 1x per jaar schade kunnen claimen, en we geen verlies in schadevrije jaren krijgen. Ik heb echter nog nooit iemand gehad die moeilijk deed over het invullen van de papieren.