Iemand vroeg om recepten volgens mij. Als je via google zoekt vind je er ontzettend veel. Ik kook zo goed als zonder e nummers. Sommige e nummers kunnen geen kwaad, maar de e621 en 951 zijn toch wel de slechtste. In het afgelopen jaar heb ik hier heel erg veel over geleerd. Er zijn zo vreselijk veel mensen waarbij hun gezondheid vooruit ging toen ze stopte met het eten hiervan. Ook geestelijk gingen mensen met sprongen vooruit. Het is bizar dat een toevoeging zoveel schade kan maken. Zelf heb ik er heel veel aan gehad om het niet te eten.
Er zit echt geen E621 in natuurlijke producten hoor! Je bedoelt zeker glutamaat (het zuur van glutamine) dat voorkomt in moedermelk, tomaten en oude kaas ipv mononatriumglutamaat (het zout van glutamine). Gistextract is geen E621, het heeft geen E-nummer. Het wordt gewonnen uit gefermenteerd zeewier of het wordt industrieel bereid uit restproducten uit de levensmiddeldindustrie (gewonnen uit gluten en melasse, een restproduct van de suikerproductie). Producten met het EKO-keurmerk moeten vanaf 2014 biologisch gistextract bevatten. Tot die tijd mag de smaakversterker in biologische producten van niet-biologische oorsprong zijn.
Wil ik nog maar weer eens de kanttekening maken dat er tientallen natuurlijke onschadelijke E-nummers zijn!
Ik vond het ook al vreemd. Op de fles diksap staat ook 'citroenzuur' en daar kreeg ik net al de kriebels van. Dit lijstje klopt dus niet? Ik heb het gekopieërd van een site, iets met gezondheid - en... , weet het niet precies meer, zal het straks via google eens proberen terug te vinden. Aroma's is dat altijd e621?? Want dat staat er ook tussen bij de Toffifee's die ik hier heb liggen.
Citroenzuur is wat anders. Zit in alle sappen, siropen etc. Overigens ook wel goed om op te letten, schijnt een dikmaker te zijn.
Klopt! Soepen worden hier altijd zelf gemaakt, 100% van verse ingredienten. Heb weleens een Unox soeppak gekocht uit nieuwsgierigheid...na 1 hap alles weggegooid...Ieksss..wat is dat vies! Kids vonden het ook helemaal niet lekker. Wat wij wel lekker vinden is de groentesaus van Knorr.... Vooral lekker over de bloemkool. Hoe maken jullie deze saus zelf?
Ik heb de Stevia zoetjes gehaald. Normale zoetjes kosten 0,90 cent, maar voor deze betaalde 2,59... Wauw..maar vond het wel waard. Ik vind het alleen zo een raar gevoel geven op mijn tong en niet zo lekker als gewone suiker......... Je hebt ook Stevia suikerklontjes... 50 klontjes voor bijna 5 of 6 euro. Jeetje!!!
Die soeppakken vind ik ook altijd ranzig. Mijn man vindt ze heerlijk. Ik snap dat echt niet. Ik gooi liever zelf mijn groenten in de blender en dan in de pan..
Lepel boter of olijfolie smeten in pan, lepel bloem erdoor roeren. Heel goed roeren zodat bloem gaar wordt zonder te bruinen. Scheutje voor scheutje melk erbij, met garde roeren zodat er geen klontjes komen. Op smaak brengen met peper en zout en vooral nootmuskaat.
Afgezien van het feit dat ik kunstmatige zoetstoffen boerenbedrog vind, doe mij maar met mate gewoon suiker, het 'gevaar' van aspartaam, oftewl e951 wordt schromelijk overdreven. Het is alleen gevaarlijk als je PKU hebt, een ziekte die opgespoord wordt met de hielprik bij de geboorte. En ook e621 krijgt meer slechte pers dan het verdient. Glutamaten zijn helemaal niet zo erg als de E-bangmakers je willen laten geloven. Er circuleert heel wat nonsens over E-nummers. Maar goed, kijk vooral uit met E300 en dihydrogeen monoxide
Wij letten hier niet op E-nummers maar eten toch wel heel bewust sommige dingen niet. We eten kort gezegd zo vol mogelijk: roomboter, volle zuivelproducten, en absoluut geen light-producten. Mijn overtuiging is dat dit slechte producten zijn: als je bv van die hele magere yoghurt ( 0 % vet)eet dan proef je gewoon dat het chemish is!! Dit voedsel is veel te veel bewerkt! Ik begrijp ook echt niet dat door dietisten light producten wordt aangeraden, zelfs aan kinderen! Buiten dat het in mijn ogen schadelijk is, houden de meeste mensen die light-producten eten zichzelf voor de gek en eten er meer van omdat je er minder dik van zou worden...
Oh ja, wij eten dus vol maar hebben alle 4 een heel normaal(slank) lijf! Ik denk dat de dikmakers dus ook weer de veel bewerkte producten zijn: taart, chips, snoep, enz enz. Dus dit met mate.
Ja doe ik vaak over mijn zelfgemaakte lasagne! Wel geraspte kaas nemen, dat smelt beter Ik denk dat wanneer je met mate eet en de bewerkte producten zo veel mogelijk laat liggen, je al goed op weg bent.
Dat is jouw mening. Het is wel degelijk slecht voor je. Misschien niet waar jij woont niet, maar hier is het echt niet goed voor je.
Huh.. Aspartaam is toch aspartaam ? Ook in timboektoe?? Ik ben er qua e nummers nog niet overuit. Waarom zou e621 zoooo vreselijk slecht voor je zijn? Buikpijn en dan soort zaken? Of een 'groter' iets?
Gaat niet om buikpijn alleen. Hier een kleine lijst Te veel van alle additieven zijn kankerverwekkend! hyperactiviteit astma slapeloosheid eczeem neusverkoudheid netelroos darmstoornissen misselijkheid en overgeven maagstoornissen onvruchtbaarheid !! voor man en vrouw aandoeningen aan nieren en lever Overgewicht.