Dat kan je checken via mijnoverheid met je DigiD. Daar vind je een overzicht van al jouw adres historie. Mijn man heeft van de week al even gekeken, in totaal 13 adressen vanuit jeugdzorg.
Dan loop ik stuk op de adresgegevens. Zo te zien ben ik daar niet ingeschreven geweest. Ik zie nu ook dat foto's ook geaccepteerd worden. Misschien dat dat samen met het vonnis genoeg is.
Wat vreemd! Ze hadden jou moeten inschrijven! Staat er nergens een adres tussen van jeugdzorg? Bij mijn man staat dan ingeschreven door hoofdinstelling, maar volgens mijn man staan lang niet alle adressen er tussen! Hij mist een aantal pleegzorg adressen. Maar misschien worden pleegkinderen niet automatisch op het pleegadres ingeschreven, maar blijven ze geregistreerd/ingeschreven op het adres van de instelling? Wij wachten nog op de het dossier, heb ook direct gevraagd/aangegeven dat we de beschikkingen willen ontvangen.
Het moment wat ik wil gebruiken voor het invullen van die papieren sta ik officieel ingeschreven bij mijn vader. Daarvoor en daarna staan er wel adressen tussen, maar mist ook een hele boel. Met wonen op pleegadressen heb ik geen ervaring.
Stond jouw man onder voogdij van Jeugdzorg of onder toezicht van Jeugdzorg? Want daarin zit verschil mbt adressen waar ingeschreven wordt.
Het ligt er een beetje aan waar de maatregel (OTS of Voogdij) is uitgesproken. Als dat bijvoorbeeld Utrecht is, dan heeft rechtbank Midden Nederland die beschikking(en) nog in het bezit en kun je die daar opvragen. In het systeem van Jeugdzorg staan ze ook nog en in het papieren dossier vast ook. Dat moet wel. Het probleem met het systeem is echter, dat de gemiddelde Gezinsvoogd nu niet meer verder kan kijken in het systeem dan tot 2 jaar geleden. Het kan wel, maar dan moet er in de regio waar de maatregel uitgevoerd werd, een verzoek gedaan worden aan een nu daar werkende gezinsvoogd. Die kan met ICT regelen dat een dossier voor een X aantal uur wordt opgezet. Maarrrr.... ik weet niet hoe lang het geleden is dat de maatregel er überhaupt liep. Soms is dat nog ver voor het echte digitale tijdperk waar we nu in leven en dan ligt het op het hoofdkantoor van de Jeugdzorg instelling in papieren versie.
Heb je inmiddels als iets gehoord? Ik wil niets goedpraten maar ‘we’ hebben het mega druk. Juist in deze tijden (Corona) zijn de meldingen van huiselijk geweld buitensporig hoog. Dus ik ben bang dat het nog even kan duren ook al zou dat niet mogen.
Heb het even aan mijn man gevraagd, maar voor zover hij zich kan herinneren heeft jeugdzorg uit eindelijk ook voogdij gehad. Hij weet het niet zeker en aan zijn ouders vragen is nog al een ding, zeg maar. Mijn man kan veel adressen terug vinden, ook de adressen waar het één en ander is gebeurd. Alleen de adressen van de pleeggezinnen staan er niet tussen
Nee, nog niets gehoord. Gisteren een reminder gestuurd. We wachten het even af. Kan me voorstellen dat het druk is
Zou het kunnen dat het geheime plaatsingen waren? Dan verschilt het ook per organisatie weer. Sommige schrijven het kindje wel in bij pleeggezin maar dan nergens geregistreerd alleen bij de gemeente zelf. En soms schrijven ze dan kinderen in op een soort schuiladres.
Het zouden geheime adressen kunnen zijn geweest. Maar dan nog moet jeugdzorg wél weten waar dat is. Als kindjes op mijn caseload in een geheim pleeggezin wonen, dan komt er in het systeem een dikke rode pop-up omhoog en dan weet iedereen dat het een geheime plaatsing is. Als ik dan bijvoorbeeld een rapportage maak of een verzoekschrift naar de rechtbank, dan neemt het systeem dat adres ook niet over. Bij kindjes zonder geheim adres wel.
Oké, dat zou het kunnen verklaren. Mijn man zegt net dat één adres van een internaat er ook niet tussen zat. Maar zou dat kunnen omdat het een onderdeel is van een hoofdinstelling van Jeugdzorg?
Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met een onderdeel van een hoofdinstelling van Jeugdzorg? Mag ik vragen hoe oud je man is? Want een internaat is niet echt meer van de laatste jaren. Dat zijn de woongroepen geworden een x-aantal jaar geleden. Ik zeg niet dat hij het fout heeft hoor: ik wil het snappen.
Als we inloggen bij mijn overheid dan zie je daar al jouw adreshistorie. Bij de adressen van jeugdzorg staat ingeschreven door: hoofdinstelling. Dit zal dan geregeld zijn door de instelling van Jeugdzorg waar hij destijds verbleef. Mijn man is 35 en in zijn periode dus nog wel gebruikelijk. Hij is op zijn 8e uit huis geplaatst.
Ja als Jeugdzorg je ergens plaatst, dan moeten zij dat adres bij de gemeente bekendmaken. Dus inschrijven. Afhankelijk weer van de maatregel. Ik denk dat Jeugdzorg, afgaande op wat je vertelt, de voogdij uitvoerde over je man. Hun taak dus.
Heb je ook enig idee waarom een internaat dan niet tussen de adressen historie zou kunnen zitten? Het ging om een internaat in Brabant, terwijl hij onder Jeugdzorg Limburg viel. Alle overige adressen van de jeugzorg instellingen staan er wel tussen, zelfs de adressen waar je zelfstandig woont en toch wekelijks begeleiding ontvangt, maar de pleegadressen en die internaat in Brabant staat nergens.
Misschien omdat zijn hoofdverblijf toentertijd elders was? Heeft hij er kort gezeten? En misschien heeft hij ook te kort in bepaalde pleeggezinnen gewoond, was dat in de buurt van elkaar, etc. Of hij had een gezinsvoogd die het niet netjes in het systeem hing. Dat kan ook nog
Hier mist het internaat met de slechtste gebeurtenissen ook in zijn lijst. Ook in Brabant staat een ander adres van Jeugdzorg vermeld. Hier de eerste stukken een paar weken geleden kunnen ophalen. De medewerkster boot meteen haar excuses aan. Zijn voogd had niks gedocumenteerd. Enigste bewijs wat we vanuit hun hebben zijn de beslissingen van de raad van kinderbescherming. Ze raden ons ook aan daar meer gegevens te gaan opvragen. Dit gedaan maar kan tot 6 weken duren.
Wij hebben ze inmiddels al 3 mails gestuurd, maar gewoon nul reactie! Edit: check net m’n mail en ze zijn er mee bezig. Als het dossier compleet is dan horen we of ze het kunnen versturen of dat we het moeten ophalen.
Geen idee of iemand hier interesse in heeft maar minister Dekker heeft gister kamervragen beantwoord over dit onderwerp: https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/sander-dekker/documenten/kamerstukken/2021/02/02/antwoorden-kamervragen-over-de-schaderegeling-voor-slachtoffers-in-de-jeugdzorg Wil jullie (partners) veel sterkte wensen hiermee. Het is afschuwelijk als je zoiets mee moet maken en er nu ongewild weer mee bezig moet zijn.