Mijn vriend en ik zijn van plan om geregistreerd partnerschap 'aan te vragen.' Het valt me toch tegen want ze dan allemaal van je verwachten en willen. Het is wel de beste optie in ons geval. Voor het geval je erover denkt om me de tip te geven om te trouwen: nee. Verder ga ik er niet op in. Nog meer dames die voor het geregistreerd partnerschap hebben gekozen? En om welke reden? Mij is het puur te doen om het regelen van de juridische zaken, mocht ons of 1 van ons 2 iets overkomen. Vriendlief zou wel willen trouwen, die is wat romantischer/traditioneler/emotioneler wat dat betreft. Zijn jullie daar ook tegenaan gelopen?
ik lees even mee, wij twijfelen of we willen trouwen of geregistreerd partnerschap willen. We moeten sowieso iets regelen, vooral omdat we nu een kleintje hebben.
Wij hebben het ook gedaan, twee maanden voordat Isabella kwam. Ook om de Juridische redenen. Ik geloof niet in traditioneel trouwen. ( heel verhaal, maar trouwen is eigenlijk helemaal niet zo romantisch bedoelt als mensen denken. ) Verder geloof ik wel in de liefde, Maar wij hebben het vroeger helaas meegemaakt dat er wel iets is gebeurd. Mijn vader overleed en mijn moeder, toen 32, bleef alleen achter met 3 kinderen. Gelukkig hadden ze het inderdaad goed geregeld.
Precies het is voor mij ook puur een zakelijke overeenkomst. Maar het stomme is dat het eigenlijk precies hetzelfde is als trouwen....geregistreerd partnerschap was eigenlijk een variant voor homoseksuelen omdat die toen nog niet konden trouwen in Nederland. Maar ik vind het gewoon ongelofelijk irritant dat je door allerlei stomme voorwaarden toch richting huwelijk 'gedwongen' wordt als zijnde ideale optie. Ik voel daar nog een stukje traditie in, traditie is voor mij alleen maar het vasthouden van oude energie, normen en waarden. (oke ga ik er toch weer op in he... ) Daarom wil ik niet trouwen maar come to think of it: je moet getuigen hebben, dokken, in ondertrouw. Het is me teveel gedoe he, ik wou dat er een simpelere oplossing was. Een samenlevingscontract leek onze optie maar dat blijkt nog omslachtiger te zijn! Tevens vind ik het raar dat ik ineens een andere achternaam (erbij) zou krijgen. Ik vind dat helemaal niet romantisch. Of stoer of wat dan ook.
Je hóeft geen andere achternaam te krijgen Maar wat je beschrijft klinkt als trouwen. Ik heb verder geen idee hoe het zit, maar is het niet op te lossen met een testament?
Weet ik, maar ik kwam er vrij laat achter dat geregistreerd partnerschap dezelfde opties heeft. Dan is de enige optie die ECHT anders is, een samenlevingscontract. Maar dat is heel omslachtig, kost veel geld. Trouwen / geregistreerd partnerschap kan gratis. Behalve dan dat je 595495 documenten nodig hebt wat veel geld kost.
Ik vind het juist wel leuk om een "andere" achternaaam te krijgen. Ik denk (heb ik nu al wel ondervonden) dat het veel makkelijker is. Als ze mij vragen hoe mijn zoontje heet en ze weten mijn achternaam al, wordt het gelijk zoon met moeders achternaam. Heel irritant. Ook lijkt me het een mooi idee dat je als gezin gewoon één achternaam hebt. Maar dat is natuurlijk ieder voor zich! Heb je al eens bij een notaris informatie aangevraagd? Want volgens mij gaat geregistreerd partnerschap via de notaris. (verbeter me als ik fout zit hoor!) Voor ons is een samenlevingscontract ook geen optie meer. We hebben nu zoiets (omdat we een klein hebben) dat we het dan ook "goed" willen doen en dan eventueel met naamsverandering zodat we een "echt" gezin zijn (komen we dus uit op wat jij zegt dat mensen ideaal vind.) Wil er trouwens niet mee zeggen dat mensen die niet de achternaam van hun vriend hebben, geen echt gezich zijn hoor, vandaar de aanhalingstekens.
Even een korte opmerking. Het is NIET hetzelfde als trouwen. Met name voor de kinderen is er niets geregeld in het geregistreerde partnerschap. Dus voor de partners is het wel ok en wettelijk hetzelfde als trouwen. Er wordt al gezegd het is het oude homohuwelijk en dat klopt en juist omdat in die periode homo stellen nog geen kinderen konden adopteren is het hele kinderverhaal eruit gehaald. Homo paren kunnen nu wel trouwen en ook kinderen adopteren. Wij hebben ons geregistreerd partnerschap inmiddels om laten zetten in een huwelijk maar hebben destijds ook voor GP gekozen omdat het voor ons ook een zakelijke overeenkomst was ivm de koop van een huis. Het was goedkoper dan een samenlevingscontract en aangezien er geen kinderen waren was dit ook geen probleem. Wij zijn nu inmiddels getrouwd omdat dit nu voor ons een toegevoegde waarde heeft en werken hard aan een kleine.
Ik ben ook en geregistreerd partnerschap aangegaan met mijn vriend. Dit vooral omdat ik wilde dat hij dezelfde plichten, maar vooral rechten zou hebben als ik mbt onze kinderen. Kwam ook bij dat we toen net een huis hadden gekocht en dit was daarvoor de beste oplossing. Wij hebben het heel simpel gehouden. We zijn gratis geregistreerd, op dinsdagmorgen 9.00 uur. Niet in de trouwzaal(veel te groot) maar in een kleinere vergaderzaal. Het was heel intiem en toch best bijzonder. Ik heb mijn eigen achternaam gehouden en we hebben het nog steeds over vriend/vriendin. Denk niet dat we ooit echt gaan trouwen maar wellicht wel een groot feest geven als we 5 jaar geregistreerd zijn ofzo.
Nog even dit. Met een geregistreerd partnerschap moet er nog wel erkent worden, maar er hoeft niet apart gezag worden aangevraagd.
Tja helemaal prima als je als vrouwzijnde de achternaam van je man/vriend neemt, maar ik vind het bullshit. Mijn vriend mag mijn achternaam erbij haha Nee grapje. Yelena heeft zijn achternaam, boeit me niet zo. Maar het stomme is dat je eigen achternaam toch nog voor veel officiele zaken gebruikt wordt. Het is bij mij heel erg een principekwestie. Voor mij zit er ook geen feest of iets dergelijks aan verbonden, het is puur mijn zaken regelen. Ik vind het dan uitermate irritant dat andere mensen die te maken hebben met dat partnerschap er weer iets bijzonders van moeten maken. Ik wil gewoon een handtekening zetten, klaar, geen verklaring en getuigen enzo. Ik zie mezelf al staan: jaaaahaaaa kan ik nu eindelijk mijn handtekening zetten? Ik moet zo boodschappen halen joh! Mijn nicht werkt op een notariskantoor dus dat is gelukkig zo geregeld. ladouce: het is ZO GOED ALS hetzelfde.....
Wij zitten met hetzelfde; We willen alles NU goed geregeld hebben, maar later nog trouwen... We zijn er nog steeds niet over uit helaas.
Wij hebben ook een gereg. partnerschap. Het werd ons heel duidelijk gemaakt dat dit OOK trouwen is.. Je belooft de ander immers trouw te zijn.. Het is geen huwelijk. Alleen kinderen moet je erkennen. (alleen in het stadhuis, niet in de rechtbank, want dat is alwel geregeld via het partnerschap) En je zou de kunnen flitsscheiden als het nodig is..
Tja dat vind ik ook zoiets trouw beloven...soms maak je een belofte niet waar, daar heerst een taboe op, maar wat geeft het eigenlijk? Waarom zou je tegen een stroming ingaan als je merkt dat het jouw stroming niet meer is en scheiden misschien wel de optie is? Anyways, vind het wederom bullshit dat een overheid beslist dat ik trouw moet zijn aan iemand....en dat ik ineens al mijn bezittingen moet gaan delen met diegene (als je dat niet wilt, is het weer omslachtig). Ik vind het teveel op trouwen lijken en dat staat me zo tegen omdat ik niet wil trouwen. Maar voor mijn kind is dit dus de beste optie, terwijl het zo tegen mijn eigen gevoel ingaat...heel irritant...ik kan daar echt niet met volle overtuiging een verklaring afleggen als je snapt wat ik bedoel. Ik weet niet hoe het in de toekomst gaat. Ik kan geen belofte doen. Poeh...eigenlijk ben ik er helemaal nog niet uit zo te lezen!
@Melloncollie: je hoeft bij geregistreerd partnerschap geen trouw te beloven. Zelf geen ja te zeggen. Wij hebben alleen maar getekend. Ja, je moet wel minimaal 2 getuigen hebben maar dat waren bij ons 2 mensen van het stadhuis, dus geen bekenden. Wij hebben het echt zo zakelijk mogelijk gehoude. Bij een notaris moet je tenslotte ook tekenen op een samenlevingscontract.
@melloncollie: vraag het even na bij de gemeente. Wij zijn in Amsterdam geregistreerd en daar hoefde het echt niet. Zag dat jawoord ook niet zitten want daardoor leek het teveel op trouwen en dat was het voor ons niet. Ik zag trouwens net dat het verhaal over kinderen inderdaad is aangepast sinds 2002. Wij zijn voor die tijd al geregisteerd dus dat was mij niet bekend.
Dat wil weleens verschillen per gemeente. De ene gemeente neemt het niet zo nauw met regels en de andere misschien weer teveel, Wij moesten wel een jawoord geven. Trouwens wel leuk, mijn moeder heeft ons als Ambtenaar van de burgerlijke stand "getrouwd" Dat maakte het wel speciaal.