Wie heeft er een? En dan bedoel ik zo'n authentieke, ongeglazuurde exemplaar. Ik wil er een kopen, maar wil weten of het geschikt is om op een keramische kookplaat te koken.
Ze kunnen als t goed is zo niet op een kookplaat, maar wellicht bestaat er zo'n plaatje voor zoals hier benoemd is.. ben daar ook wel benieuwd naar. Ik wil heel graag een tajine.
Ik heb een tajine . Weet niet of je op gas of elektrisch kookt. Ikzelf kook op gas en heb zo een plaat ertussen zodat het de warmte goed verdeelt.
Wij hebben de authentieke opgegeven. Was iedere keer na een 3tal maanden gebruik gebarsten. Hebben nu deze al een paar jaar in gebruik. Ok de smaak is niet helemaal hetzelfde maar verschil is niet enorm.
Ik heb een aluminium tajine. Een aardewerken is natuurlijk mooier, maar die moet met warm water ( zonder zeep ) afgewassen worden, vAn te voren in water staan als je hem weinig gebruikt en breekt snel op het fornuis. een aluminium is veel praktischer
Dank voor jullie reacties. Ik ben sinds ik mijn vraag plaatste niet meer op het forum geweest ivm slechte wifi en ziekzijn. Inmiddels ben ik weer terug in Nederland en heb ik een tajine aangeschaft. Er zit een metalen band om met handvaten en een rond plaatje op de bodem aan. Ik ben dus benieuwd of het gaat lukken met mijn keramische kookplaat. Ik ga hem morgen waarschijnlijk weken in water en daarna kan ik het uitproberen.
Voor een keramische kookplaat moet je echt geen aardewerken nemen, dat gaat niet goed. Tip: ga naar een Marokkaanse winkel die meerdere soorten hebben en laat je adviseren en koop een mooie aardewerken voor de sier
Klopt ik heb zowel een aliminium als een keramische en de echte gebakken tajine maar zonder die versieringen want dat is echt ongezond om op te koken i.v.m. die verf die gebruikt word.
Ik hoop het ook. Ik houd je op de hoogte. En ik zal zeker een recept delen. Eerst uitproberen. Wat maak jij er trouwens in?
Die heb ik ook Je moet hem 1 hele dag in water laten weken. Dan goed laten drogen. Insmeren met olie en even in de oven doen. Als die afgekoelt is kan je hem gebruiken. Dit zorgt ervoor dat die niet barst. Ik heb dit bij alle tajines gedaan. Heb ze ook in minivorm en soort panvorm.