Tip; pap maken van moedermelk

Discussie in 'Voeding' gestart door ah1234, 5 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ah1234

    ah1234 Lid

    12 dec 2014
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Na een aantal mislukte pogingen om pap te maken van mijn melk is het mij gelukt met behulp van onderstaand artikel:
    Pap maken van moedermelk | Mens en Gezondheid: Kinderen
    De moedermelk moet eerst opgewarmd worden tot minimaal 80 graden. Af laten koelen tot een eetbare temperatuur en dan kan de pap er bij.
     
  2. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.328
    10.294
    113
    Fijn dat je de tip wil delen,wel jammer dar de belangrijkste stoffen en vitamines verloren gaan.
     
  3. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Volgens mij kan je dan beter biobim gebruiken. Dit schijnt beter te binden met bv, maar zelf geen ervaring mee kwa bv.
     
  4. ah1234

    ah1234 Lid

    12 dec 2014
    5
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het klopt dat soms Biobim nog wel eens de oplossing is voor het maken van pap van moedermelk. Helaas werkte dit niet met mijn moedermelk. Het blijft dan vloeibaar.

    Helaas raak je bij 80 graden wel belangrijke stoffen in de moedermelk kwijt, maar als je perse je eigen moedermelk wilt gebruiken dan kan het dus op deze manier.

    Mijn zoon vond pap uiteindelijk niet echt lekker, dus ik meng soms Biobim (verschillende soorten zijn aanwezig) door de fruithap om het iets steviger te maken.
     

Deel Deze Pagina