Wat is er nou beter om het brood van de kleine (10 maanden) mee te smeren? Halvarine of margarine? Wij gebruiken zelf altijd halvarine, dus heb eigenlijk tot nog toe automatisch het brood van de kleine met halvarine gesmeerd. Zit er in halvarine net zoveel vit. D als in margarine? Kan iemand even de ingrediënten van margarine hier neerzetten, dan vergelijk ik ze even met onze halvarine. Thanks!
Liever margarine of zelfs roomboter. Hierin zitten vetten die erg belangrijk zijn voor kinderen in de groei. Net als in volle melk, 48+kaas, volle joghurt/kwark etc... Ja, tegenwoordig wordt de het cb vaak de halfvolle variant geadvisseerd, maar de meeste voedingsdeskundigen adviseren dus de volle producten. Halfvolle producten worden vaak gegeven/geadviseerd ivm overgewicht. Maar juist die halfvolle (of zelfs magere) producten werken eerder overgewicht in de hand, dan de volle. Van volle producten raakt je kindje eerder verzadigt, waardoor het op het natuurlijke volgevoel reageerd en stopt met eten. Bij de halfvolle (magere) producten duurt dat seintje langer, waardoor het langer door eet en zichzelf dus grotere porties aanwent en dus op latere leeftijd te grote porties eet (gewenning) en juist dààrdoor eerder overgewicht krijgt.... Maar voor nu is het gewoon erg belangrijk dat je kindje de juiste vetten binnenkrijgt om het lichaam te ondersteunen in de groei. En die vetten zitten dus juist in de onbewerkte, volle producten...
Hier werd op het CB juist de volle variant aangeraden (misschien per kindje verschillend?) in verband met de goede vetten.