Hoi meiden. Ik was laatst in de Etos en wilde een nieuwe fles diksap voor Yara. Nu zag ik Diksap van etos eigen merk, stond ook netjes op voor kindjes vanaf 4 maanden. Daarnaast zag ik verschillende soorten rose-vice waar niet op stond vanaf 4 maanden. Ook een soort rose-vise soorten van etos merk en kant en klaar spul. Wat is nou het verschil? En wat kan ik het beste nemen? Nu heb ik de Etos merk diksap gekocht. Er staat ook bij na openen 3 maanden houdbaar, op die andere staat het niet. wie o wie heeft er meer verstand van? Alvast bedankt
In Roosvice zit naast fruit ook witte suiker. daarom is het nog niet geschikt voor kleine babies. Het is volgens mij allemaal wel lang houdbaar als je het in de koelkast bewaard. Hier heeft het de kans niet om 3 maanden te staan Je kunt het beste dixap geven, overigens niet zo sterk als op de verpakking staat maar wat meer aangelengd met water (dat lusten bijna alle kleintjes graag) en zo nu en dan afgekoelde lauwe thee als variatie bijvoorbeeld.
Het is hier zowiezo meer water met een vleugje hoor, vandaar dat na 3 maanden nog een halve fles staat! En dan drinkt ze nog geen halve beker per dag. Ze doet het voornamelijk nog op mijn melk kwa vocht Maar ik was gewoon benieuwd of ik het goede had.
of er nou 'witte' suiker in zit of vruchtensuiker maakt geen bal uit.. het is allemaal even zoet en slecht voor de tanden. Verder merkt je kind echt geen verschil. Gewoon geven wat jij denkt dat het lekkerst is en handig is. Oja, je kunt wel het totaal aantal grammen suikers met elkaar vergelijken.. maar wit, bruin, groen of rood.. maakt echt niets uit.
Maar witte suiker is toch heel erg bewerkt? Daar zitten geen vitamines e.d. meer in. Voegt dus niks toe en de suikers uit fruit wel. Voor de tanden wel even slecht ja.
In fruit zit vitamines. En in fruit zit suiker. Maar in de suikers van fruit, zitten geen vitamines. Dat zijn allemaal aparte pakketjes, om het zo maar te zeggen. De suikers uit fruit voegen dus net zo min iets toe als de suikers uit suikerbieten. Het enige wat suikers uit vruchten en suikerbieten doen, is een hoop snelle / kortwerkende energie geven. En als je die energie niet verbruikt, zijn suikers dikmakers. Het maakt daarbij niet uit of dat nu vruchtensuikers zijn of 'witte' suikers. Wij kiezen voor roosvicee omdat hier minder suiker in zit dan in diksap. Aangezien onze zoon wat betreft gewicht steeds op de 2+ lijn schommelt, vond ik dat wel iets om in de gaten te houden. Dus krijgt hij zo min mogelijk suikers en andere dikmakers. Helaas drinkt hij geen thee. (Daar zijn we mee begonnen toen hij voor het eerst ander vocht kreeg.) Water drinkt hij niet meer van daee paar slokjes. Dus krijgt hij nu heeele dunne roosvicee of een mengsel van half vruchtensap / half water.
Ik dacht dat het algemeen bekend was dat suiker anders is dan een fruitsuiker. Suiker is verslavend en het is lege calorie waar je lichaam niets aan heeft. Mijn ervaring is dat witte suiker kan zorgen voor eczeem, oorpijn en andere ontstekingen en daarom gebruik ik dit zo min mogelijk, en ook mijn kinderen krijgen het zo min mogelijk.
misschien ben ik heel dom hoor maar witte suiker komt toch ook gewoon uit een suikerbiet? Is toch ook gewoon natuurlijk? Voor mijn gevoel zit er niet echt heel veel verschil in. Ik geef zo min mogelijk toegevoegde suikers want extra suiker is voor mij niet nodig maar of dat nou uit een suikerbiet of een aardbei komt lijkt mij niet echt heel erg belangrijk...
nee maar als je kunt kiezen.. Fruit heb je nu eenmaal nodig, suiker heb je niet nodig. suiker kun je niet uit het fruit halen maar je kunt wel kiezen om geen suiker te nemen. kijk eens op deze site: SuikerWijzer - wijzer eten zonder suiker Overigens werkte het bij mijn zoontje om hem geen suikerproducten meer te geven, maar hij at dan wel fruitsuikers met mate. Hij had altijd oorontstekingen en toen was het weg. Iemand kwam met dit dieet en ik ben er altijd nog blij mee.
Het gaat om het feit of je met de suikers ook de rest van het fruit binnenkrijgt, bij fruit wel, dus dat biedt toegevoegde waarde (vezels, vocht, vitamine). Bij alle vormen van geraffineerde suiker zit verder niets nuttigs bij, dus gewoon zo weinig mogelijk geven. Je verpest er de smaak van je kindje mee, het is slecht voor de tandjes, en het zijn loze calorieën. Er zijn ook kruidenthee's die een zoetige smaak hebben, die worden vaak wel lekker gevonden. Overigens is er nog wel een verschil tussen glucose en fructose, in de manier hoe je lichaam erop reageert. Voor de die-hards die alles willen weten. Itt wat je zou denken is fructose daarbij de minder "goede" - ik kan niet meer reproduceren hoe precies. In veel fruit en ook suikerbieten zitten allebei, maar de verhouding verschilt.
De wetenschap is hier zeer over verdeeld hoor. Suiker is trouwens niet verslavend. Het enige verschil tussen witte suiker en andere suikers is de bewerking. Hier kan je wat tegen hebben maar de verschillen zijn erg klein. Natuurlijk kan je principieel kiezen voor het niet toevoegen van suikers, daar zit een kern van zinnigheid in maar tussen typen suikers zit eigenlijk geen verschil.
Diksap is beter kwa suikers. Emma gaven we ook lang diksap. Daarna op roosvicee overgestapt. Nu krijgt Julia ook diksap en Emma wil dat nu ook weer vaker dus geven we haar vaak weer diksap.
Tuurlijk van suiker krijg je oorontsteking, van zout blaasontsteking en van zoetstof krijg je.... Sorry hoor dat gaat er bij mij echt niet in... mijn kleine krijgt lekker roosvicee (wel een klein scheutje) en danootjes!
je piept wel anders als het jou was overkomen dat je kind oorontstekingen heeft en ze komen en gaan aan een stuk door 1 jaar lang (slapeloze nachten en hij sloeg op mijn oortjes en ging overdag steeds op de grond liggen tijdens het spelen omdat hij slaapgebrek had),en bij het stoppen met suiker blijven ze weg. Tuurlijk ga je dan geloven dat het daaraan lag. Het is dan TE toevallig.