Hoi! Mijn dochter is nu 10 maanden En weegt 6,5 kg...(geboren met 1600 Gram). Ze heeft een net schema: 'Sochtends rond 6-7 uur pap met 150 opvolgmelk 08.45 fruit 9-11 slapen 12.00 boterham met beleg en water 14.00-16.00 slapen 16.00 fles 150+5 17.30 warm eten, groente aardappels en soms klein beetje vlees, eet hier heel veel van! Zelfs kdv geloofd niet hoeveel ze eet terwijl ze zo Licht is 20.00 fles 150+5 soms 180+6 maar ze heeft eigenlijk nooit meer dan 150+5 gedronken behalve tijdens een spurtje. 'S avonds om 23.00 uur extra flesje droomvoeding want ze kan het wel gebruiken die extra calorieen. Alles gaat op en tussendoor krijgt ze meestal rijstewafels En drinkt ze water uit een gewone beker. Nou wil ik graag tips Hoe ik haar een beetje spekjes kan laten kweken... Alvast bedankt! Liefs!
Sommige kindjes zijn lichter dan andere kindjes. Onze jongste is ook klein en dun. Door volle melkproducten te gebruiken proberen we hem in iedergeval te voorzien in voldoende vet. Dus volle melk, griekse yoghurt, roomboter ipv gewone boter etc. Echter ook hij blijft dun. En ach, ik was het vroeger ook.
Volle producten inderdaad. En ipv de rijstwafels tussendoor fruit geven, of Griekse yoghurt. Daar zit tenminste iets in.
Onze dochter groeit slecht en van de diëtiste in het ziekenhuis kregen we de tip s ochtends wat boter door de pap te doen boter op brood en Griekse yoghurt als toetje ook krijgt ze als fruit zo af en toe avocado lekker vet.
Ik zou tussen de middag melk bij de boterham geven en dan 's middags een tussendoortje geven dat wat meer vult: fruit, yoghurt, etc.
Hier ook een dunne den. 15 maanden en net geen 8 kilo (geboren met 3024) Volle producten indd hier helpt het niet veel, eet als een volwassene maar blijft weinig tot niet bijkomen😞
Ik vind je schema netjes, hoor. Ik denk dat ze voldoende krijgt. Als ze tevreden is, dan is het toch oke? Een beetje olie extra in haar vaste voeding is best oke, maar ga niet overdrijven. Vetcellen worden aangemaakt in de vroege jeugd en zorgen voor je gewicht op latere leeftijd. Ik snap dat je haar iets steviger wilt hebben (onze dochter was 10 kilo op 2 jaar), maar kijk uit dat je niet doorschiet
Bedankt voor de tips! Super! Ik denk idd dat ik met de boterham nog wat melk geef...ik Geef nog geen melkproducten als yoghurt ivm KMA (geen ernstige dus hoop dat ze er binnenkort overheen is) Ik maak me ook geen zorgen hoor...dat stadium zijn we allang gepasseerd! Dit is ook echt haar bouw! Ik ben zelf ook slank maar wel heel lang (dat is zij niet) ...maar tips Zijn natuurlijk altijd fijn!
Dat is niet waar. Baby's hebben veel meer vetten nodig dan volwassenen om goed te groeien en te ontwikkelen.
Dat zeg ik toch niet? Ik zou alleen niet overal extra vet op gaan smeren of bij doen Ik vind spekkies kweken nl gewoon niet echt slim Lees dit maar eens: Hoe word je dik? - Hoe werkt mijn lichaam?
Als ze al zoveel vast voedsel eet, zou je ook verse soep kunnen proberen smiddags. Dl (23 maanden al) was ook erg mager een tijd, maar is inmiddels goed op gewicht. Vooral door elke middag een kopje vette soep (verse kippenbouillon met gepureerde groenten en scheutje room) en 'savonds dikke turkse yoghurt als toetje.
Waarom vetjes kweken? Ieder kind is verschillend. Doet me denken aan vroeger. Kinderen die tenger waren moesten gesmolten boter door hun eten eten etc., want alleen gevulde kinderen vonden ze er gezond uitzien. De kleinste van de drieling was 1450 gr. bij de geboorte en ze is nog steeds de lichste van de drie, terwijl ze net zoveel eet als de andere twee. Een zwaarder kind willen 'kweken', doet meer kwaad dan goed.
Ok misschien geen handige titel...ik wil haar niet vetmesten Hoor maar ze Past met 10 maanden nog in romper maat 56...spekjes kweken in haar situatie kan geen kraad op een gezonde manier uiteraard!! Ik gebruik alleen maar pure, Verse En biologische producten maar tips in een Schema om haar wat extra te geven zijn altijd welkom . Ik kook Elke dag voor haar, en ze eet behoorlijk veel in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Ik geef als tussendoortje nu wat meer fruit en melk bij de botherham.