Scherp/pittig eten

Discussie in 'Gezondheid' gestart door -, 18 okt 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Hey allemaal

    Hoe zit het nou precies met scherp/pittig eten tijdens je zwangerschap, kan dit kwaad? Heb net een paar vlammetjes opgegeten met naderhand het gevoel dat mijn mond in brand stond, dus toen kreeg ik enigzins spijt :rolleyes: Vraag me dus af of dat kwaad kan voor het kleintje?
     
  2. Zeeuwsmeisje

    Zeeuwsmeisje Fanatiek lid

    9 aug 2006
    3.051
    1
    0
    zeeuws-vlaanderen
    Nee hoor... gewoon van genieten.
     
  3. Panda

    Panda Fanatiek lid

    6 feb 2006
    2.248
    0
    0
    't is meer dat je er zelf maagzuur enzo van kan krijgen.
     
  4. Niet meer actief

    Thnx, ben weer gerustgesteld :D
     
  5. Sweetpee

    Sweetpee Fanatiek lid

    22 jun 2006
    1.605
    1
    0
    Leeuwarden
    Hahaha, ik vreet me suf aan alles met met extra sambal. Heeeeeerlijk! Heb trouwens geen last van maagzuur gelukkig :D

    SAMBAL BIJ hahahahahahaha
     
    Britje123 vindt dit leuk.
  6. mieltje

    mieltje Bekend lid

    19 jan 2006
    913
    0
    0
    Ik kan daar echt niet meer tegen. Mijn darmen slaan op hol.
    En heb er spijt van dat ik gekruid gegeten heb.
     
  7. Chanel

    Chanel Bekend lid

    19 mrt 2006
    761
    0
    0
    Amsterdam
    Ik heb tijdens me gehele zwnagerschap pittig en gekruid gegeten. Had alleen soms een beetje last van maagzuur.
     
  8. Carvi

    Carvi Lid

    10 jul 2006
    38
    0
    0
    Ik wou inderdaad dat ik het nog kon..... nu krijg ik zelfs brandend maagzuur van pannekoeken....
     
  9. Daphne

    Daphne Fanatiek lid

    1 jan 2006
    4.615
    0
    0
    Roosendaal
    Ik doe het niet meer. Inderdaad, je kan er goed last van je maag van krijgen. Overigens heb ik ergens gelezen dat als je zoet eet, je vruchtwater zoeter is en de baby meer drinkt. Als je scherp eet, wordt het vruchtwater ook scherper en zou de baby minder graag drinken.

    @Carvi: Fijn, waarom moet je nu over pannenkoeken beginnen? Geloof dat ik het beslag maar ga maken, hihihi.
     
  10. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Ik eet ook niet té gekruid en pittig meer...maagzuur :(
     
  11. Salomina

    Salomina Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.225
    0
    0
    Voor de zwangerschap hield ik niet zo veel van pittige eten, al ben ik zelf indonesiche. Nu vindt ik het best wel lekker, al krijg ik wel maagzuur van, ik eet nu regelmatig pittig gekruid eten.
     
  12. Karina

    Karina Fanatiek lid

    31 mrt 2006
    1.987
    0
    0
    Mamma & masseuse
    Rotjeknor
    Ik heb weleens gehoord, dat als mensen die zwanger zijn en pittig eten het kindje na de zwangerschap er beter tegen kan, net zoals knoflook eten! Ik eet heel veel knoflook, bijna overal in, denk ook dat het meer met maagzuur te maken heeft dan iets anders, dat je het beter kan laten staan!

    Wel moet je met pittig eten oppassen dat je bloedruk niet omhoog gaat, want dat kan wel gebeuren, maar dat geldt ook voor meerdere dingen, netzoals teveel zout!

    Nog even terzijde: als je tegen de tijd borstvoeding gaat geven dan zou ik het wel veel minder eten, want dan kan het kindje wel darmkrampjes krijgen, maar dat zal je vanzelf wel van je kraamhulp te horen krijgen!
     

Deel Deze Pagina