Gerecht met ietsje (afgebluste) wijn .. mag dat?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Linda1975, 22 jul 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Linda1975

    Linda1975 Actief lid

    1 mrt 2008
    156
    0
    0
    Ik drink sowieso nooit, dus alcohol laten staan is voor mij tijdens mijn zw.schap erg makkelijk ;)

    Maar nu vroeg ik me af .. je hebt in restaurants wel eens gerechten waar bijvoorbeeld een wijnsaus bij zit of dat er wijn / likeur of wat dan ook doorheen zit (dat is van tevoren zo'n scheutje waar het mee afgeblust is, zodat de alcohol verdampt). Mag dat dan eigenlijk wel?

    En ik zag bijvoorbeeld net een heeeeeeeeeerlijk recept van een vispotje, wat me heerlijk leek om dit weekend te gaan maken. Dat moet worden afgeblust met 1dl witte wijn.

    Iemand een mening?
    Lijkt me dat van zo'n klein beetje het geen kwaad kan. En het is tenslotte afgeblust (dus alcohol is verdampt). Maar ik dacht, ik vraag het toch ff...
     
  2. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    Ik denk niet dat het kwaad kan en heb in de afgelopen maanden wel eens een keertje iets gegeten waar alcohol inzat (verdampt of niet). Het is maar heel weinig wat je binnenkrijgt. Natuurlijk kan je proberen alle risico's helemaal uit te bannen maar ik vrees dat dat niemand helemaal zal lukken. Dus waarom dan niet even lekker eten in de tussentijd? De regel 'geen alcohol' is ingesteld omdat de medische wereld niet kan bepalen welke hoeveelheid alcohol geen risico met zich meebrengt en welke wel, om die reden maar geen.
     
  3. Elke1984

    Elke1984 Niet meer actief

    Als je wijn of dergelijke kookt of verhit in een gerecht, verdampt de wijn dus...smakelijk! ;)
     
  4. Niet meer actief

    Inderdaad.. wat Elke zegt klopt!
    Dit kan, door de verhitting, totaal geen kwaad
     
  5. Merijn

    Merijn Niet meer actief

    De alcohol verdampt :) Kan inderdaad geen kwaad! Sowieso kan zo'n klein beetje alcohol geen kwaad.
     
  6. Claartje79

    Claartje79 Fanatiek lid

    17 aug 2006
    4.862
    1
    0
    huismuts
    Groningen
    oppassen dames met wat we beweren ;)

    http://www.alcoholinfo.nl/index.cfm?act ... vraag=8556

    alcohol verdampt niet geheel in het eten, bij even mee laten koken, zoals bij de meeste gerechten het geval is, verdampt slecht 15%, na een uur is 75% verdampt.

    het is aan jezelf waar je je grens legt natuurlijk en welk risico je wilt lopen én hoeveel alcohol er in het eten zit, maar alcohol verdampt dus zeker niet goed in het eten, ga daar niet klakkeloos van uit.

    nu gaan er heel veel mensen roepen dat er nauwelijks alcohol in een saus gaat en dat af en toe een glaasje alcohol best mag en dat je geen gevangene van je eigen lijf moet worden........... ;)

    maar ik wil je enkel de juiste informatie geven ;)

    mijn mening wil ik hier ook best geven: ik neem geen énkel risico na het zien van een documentaire over een fas klinkiek hier in nederland en de wetenschappelijke onderzoeken die zij hier doen, ook naar kleíne hoeveelheden alcohol. 9 maandjes zonder, da's toch niet zo'n punt, dat sausje is er volgend jaar ook nog ;) ik zou niet met mezelf kunnen leven als er wel iets mis zou gaan en dat kán! altíjd! bij welke hoeveelheid dan ook! maar zoals gezegd....... da's míjn mening, dus ehm.... laten jullie me wel leven?!
     
  7. ElleNY

    ElleNY Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.987
    1
    0
    Gos meis, zijn we zo erg hier op het forum? Jeetje.. mmm.. misschien moeten we ons toch even achter de oren krabben. Goed hoor dat je het zegt. Het is belangrijk om alle informatie te hebben zodat iedereen zijn eigen keuze wel overwogen kan maken! Enne.. jij wordt heel gelaten, net zoals die ene die 3 glaasjes wijn drinkt over haar hele zwangerschap of een keertje een gerecht neemt met een beetje afgeblust, niet volledig verdrampte alcohol. Ja toch, dames?
     
  8. San79

    San79 Fanatiek lid

    10 apr 2008
    2.212
    0
    0
    Den Haag
    Nooit geweten dat het niet geheel verdampt. Ben ik even blij, eindelijk heb ik iets om mee te slaan als mensen zeggen dat ik "niet moet zeuren" als ik geen wijnsausje wil. :D

    (ik drink normaal ook nooit, zelfs geen champagne met oud&nieuw, moet je eens kijken wat een gezeur je daarover krijgt, haha)
     
  9. Syl72

    Syl72 Bekend lid

    14 mrt 2008
    817
    176
    43
    Ik hou graag van een drankje, maar kan het gelukkig makkelijk laten staan nu ik zwanger ben. Ik drink helemaal geen alcohol nu, maar eeeh, af en toe een kersenbonbon; die pak ik wel! ...mag zeker eigenlijk ook niet.... :D
     
  10. San79

    San79 Fanatiek lid

    10 apr 2008
    2.212
    0
    0
    Den Haag
    Nee.

    Dus kijk maar uit, anders bel ik de pliesie!
     
  11. Niet meer actief

    Whahaha
     

Deel Deze Pagina