camembert en croute

Discussie in 'Gezondheid' gestart door iniminie, 16 okt 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. iniminie

    iniminie Bekend lid

    11 okt 2008
    974
    0
    0
    ik vraag me af of ik dit dus mag eten?
    kan namelijk niks op de verpakking vinden of het met rauwe melk is gemaakt
    ik denk dat het wel mogelijk is te eten,want kwam dit stukje tegen op internet

    Verreweg de meeste kaas die in België en Nederland wordt verkocht, kan veilig worden gegeten tijdens de zwangerschap. Zachte kaas van Belgisch en Nederlands fabrikaat is bijna altijd gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat geldt ook voor de meeste buitenlandse kaassoorten die in België en Nederland te koop zijn. Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is, kan de listeria-bacterie hierin niet overleven of groeien. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, feta, smeerkaas en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen en dus veilig
     
  2. Amfy

    Amfy Niet meer actief

    als er niet op staat au lait de cru of zo iets dan mag het gewoon hoor
     
  3. iniminie

    iniminie Bekend lid

    11 okt 2008
    974
    0
    0
    ja er stond op internet dat meeste kaas in nl en blgie toch al goed zijn gemaakt om te kunnen eten
    alleen boerenkazen enzo niet
    ik zie er niks van op de verpakking,dat is het gekke ervan
    staat alleen bij ingredienten dat er camambert inzit in droge(poedervorm)voor 55%
    en die word smeuig van het bakken,zit ene korstje omheen
     
  4. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Lekker opeten :)
    In NL staat het echt op de verpakking als het rauwmelkse kaas is.
    Eet smakelijk :)
     
  5. Stier11

    Stier11 Bekend lid

    26 mei 2008
    811
    0
    16
    Begeleider van jongeren met gedragsstoornissen
    Huisje Weltevree
    Nou, ik weet 't niet hoor... Laatst had ik verpakte kaas gepakt en daar stond op als ingrediënt; melk...
    Tja, wat moet je daar dan mee?
    Dus ik naar de winkeleigenaar, met de vraag of het rauwe melk of gepasteuriseerde melk is. Hij zei; als er alleen maar "melk" op staat, is het niet gepasteuriseerd.
    Ik heb het maar teruggelegd. :(
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je hebt camembert die wel en niet van gepasteuriseerde melk is gemaakt. Volgens de richtlijnen moet het op de verpakking staan. Doet het dat niet; dan gewoon niet kopen.
    Feit is wel dat je de camembert en croute verwarmd, dus de eventueel aanwezige listeria-bacterie kan daardoor wel verdwijnen (als je goed genoeg verhit iig).
     
  7. iniminie

    iniminie Bekend lid

    11 okt 2008
    974
    0
    0
    nu ben ik aan het twijfelen zeg
    ik ga toch is proberne na vraag te doen bij de winkel waar ik het vandaan heb,op internet kan ik er niks over vinden namelijk ook
     
  8. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Als het rauwmelks is uit de supermarkt, staat het er echt op!
     
  9. raspberry

    raspberry Niet meer actief

    En als je het dus bakt, maakt het niet uit dat het rauwmelkse kaas is, want dan gaat die listeriabacterie hardstikke dood door de warmte, :)

    Voor de goede orde: kaas waarop staat au lait cru mag dus niet, tenzij je het verhit..
    Ik neem bijvoorbeeld nog regelmatig een broodje mozzarella uit de oven... Heerlijk! Dat kan dus gewoon dan!
     
  10. Foxter

    Foxter Niet meer actief

    Gewone mozzarella van bijv de lidl mag ook :)
     
  11. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Alle mozzarella is godenzijdank gepasteuriseerd! :)
     
  12. iniminie

    iniminie Bekend lid

    11 okt 2008
    974
    0
    0
    dus jullie denken dat ik het toch gewoon mag eten?
     
  13. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Het is toch camembert met zo'n korstje om te bakken in de pan?
    Gewoon goed verhitten!
     
  14. OemHudaifa

    OemHudaifa Fanatiek lid

    12 mei 2008
    1.074
    0
    0
    Huisvrouw and proud to be!!!
    ik heb camambert van de lidl en er staat achter dat het van gepasturiseerde koemelk is gemaakt dus...
     
  15. iniminie

    iniminie Bekend lid

    11 okt 2008
    974
    0
    0
    zogelukkig....

    ja klopt,is van die camambert met een korstje,van het merk:alpenhain
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je kan ze een email sturen of bellen, want bij de productinformatie staat het niet (is in Belgie kennelijk niet verplicht):
    Antwerpse Kaas Centrale
    Ter Stratenweg 46
    B-2520 Ranst
    België
    Tel: +32 (0)3 470 11 80
    Fax: +32 (0)3 204 10 80
    info@akcbelgium.be
     
  17. iniminie

    iniminie Bekend lid

    11 okt 2008
    974
    0
    0
    ooh erg bedankt voor deze info en gegevens
    ga nu gelijk een mail sturen,krijg ik na maandag niks terug,ga ik ze even opbellen
    nu wil ik het weten ook :D
     
  18. iniminie

    iniminie Bekend lid

    11 okt 2008
    974
    0
    0
    nu heb ik nog even een vraagje,want ben nu echt toch erg voorzichtig
    nu zat ik vanavond aan de sinaasappelsap,van de aldi staat er bij ingredienten,licht gepasteuriseerd,maar het is toch geen melk?
    hoe kan dit dan erbij staan?
    snap er geloof ik echt even niks meer van :rolleyes:
     
  19. OemHudaifa

    OemHudaifa Fanatiek lid

    12 mei 2008
    1.074
    0
    0
    Huisvrouw and proud to be!!!
    zover ik weet heb je ook gepateuriseerde sinasappelsap. Heeft te maken met de houdbaarheidsduur denk ik.(zo is het langer houdbaar)

    Anders even gepasteuriseerde sinasappelsap googlen en dan zal je vast wel wat vinden.
     
  20. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Je kan alles parteuriseren = kortstondig verhitten zodat de bacterieen gedood worden zonder het product te beschadigen.
     

Deel Deze Pagina