Deze school was fel tegen op broers en zussen bij elkaar in de klas, voor welke lengte dan ook... Prima, ons maakte het niet zoveel uit.. Het zou idd om anderhalve maand gaan, maar nu denk ik prima als school denkt dat het te lastig zou zijn voor hem zonder ons.. Waarom dan niet bij z'n broer stoppen... Die volgt hij overal
Bij ons komen broertjes en zusjes in principe niet bij elkaar in de klas. Alleen tweelingen, indien gewenst. Of wanneer ouders een hele goeie reden hebben om broers/zusjes bij elkaar te willen. Ik vrees wel dat als school nu de maatregel heeft dat er geen nieuwe kinderen komen, ze hem ook niet bij zijn broer in de klas zullen zetten. Hier komen (normaal gesproken) kinderen in deze periode gewoon wennen en in de klas. Vanaf eind mei overleggen we met ouders of ze misschien niet liever willen wachten tot na de vakantie. Zit een kind er net helemaal in, start de zomervakantie. Als ouders willen dat een kindje op school komt, dan komt het kind gewoon. Daar heeft het kind recht op namelijk! deze crisis is helaas wel echt anders dan anders en vraagt dus een andere aanpak. Bij ons komen kinderen wel wennen. Maar als ouders het niet zien zitten is dit ook prima.
Nee hoor gezien en Daar mag ik wat van vinden. Goed m'n tekst lezen waarin ik uitleg dat sommige er op den duur misbruik van gaan maken/doorslaan.
Ik lees van jou alleen maar dat er boetes moeten komen omdat mensen er misbruik van maken. Dat is nog lang niet aan de orde. Bovendien moet je ze thuis houden bij een snotneus of hoesten.
Vind ik helemaal niet zo bijzonder. Het is een uitzonderlijke situatie en daar horen uitzonderlijke (afwijkingen van) regels bij. Daarnaast: mogelijk kan de leerplichtambtenaar wel controleren of een kind al dan niet in een risicogroep valt (dat weet ik verder niet), maar wat nou als bijv. papa/mama/broer/zus van de leerling een risicopatiënt is en de ouders de leerling dáárom thuis willen houden voorlopig? Ik denk niet dat de leerplichtambtenaar weet heeft van de medische situatie van gezinsleden van leerlingen. En denk ook dat mede daarom nu ook gezegd wordt dat er niet actief gecontroleerd gaat worden.
Klopt. En daarom zou een school dus ook niet nu in deze buitengewone situatie moeten zeggen "als uw kind geen medische reden heeft om thuis te blijven en uw houdt uw kind toch thuis, krijgt uw kind geen lesmateriaal voor thuis". Helaas gebeurt dat dus wel en dat is kwalijk.
Wij vinden het heel lastig om onze zoon na de mei vakantie weer naar school te sturen. Omdat we nog helemaal niet weten wat de gevolgen kunnen zijn op langer termijn. Ik bedoel waarom wachten we niet eerst af hoe het in Zweden, Spanje en Italië gaat. En dan kijken wat de volgende stap is. Mijn vriend wil hem echt nog thuishouden. Maar onze zoon wil wel graag naar school. Maar meer dat hij zijn vriendjes mist. Niet echt de school zelf.
Dat ben ik dan wel weer met je eens dat het vaak op angst is gebaseerd (feiten zijn er nu ook nog niet 100%). Maar ja, dat is voor iemand met deze visie wel makkelijk gezegd. Ik vind niet dat wij mogen oordelen over andermans keuzes hierin (waarmee ik niet zeg dat jij dat doet maar ik bedoel in general).
Ze komen op school bij verschillende volwassenen (leraren en leraressen) En je weet niet waar deze mensen in hun privé leven komen. Net zo min dat je dat van de kinderen niet weet. Volwassenen kunnen het wel overbrengen op kinderen en niet andersom. Ik ben niet echt bang, meer onzeker. We hebben nog niks besloten hoor. Maar deze gedachtes zijn er wel.
Ik begrijp dat wel hoor. En mensen die zeggen dat de keuze om je kinderen thuis te houden niet gebaseerd is op feiten moeten zich misschien beseffen dat de keuze om ze wel te laten gaan net zo goed niet gebaseerd is op feiten. Er zijn nog geen feiten, alleen vermoedens... Ik vind het bijvoorbeeld ook heel opmerkelijk dat Duitsland op basis van dezelfde onderzoeken en hun eigen aanvullende onderzoek dus juist een tegenovergestelde conclusie trekt over de besmettelijkheid van kinderen.... Dus ja, het is maar net wie je wil geloven. Ik laat mijn zoon straks denk ik wel weer gaan, maar ik hou ook een slag om de arm.
Er zijn genoeg feiten. Van alle covid gevallen onder kinderen in NL is er slechts 1 IC opname geweest en dat was een 16 jarige en die komt er weer helemaal bovenop. In gezinnen met Covid kregen de kinderen het van de ouders en niet andersom. Enzovoorts.
Vanmiddag dan toch bericht van school gehad Vanaf 11 mei 2 hele dagen les (maandag en donderdag of dinsdag en vrijdag) met continurooster, twee dagen thuis werken met hun schriften en woensdag vrij. En op 6-7-8 mei thuis werken, de leraren gaan dan alles voorbereiden dus geen hulp, dat komt de week erna als ze op school zijn. We krijgen op 1 mei het rooster, ze proberen broertjes/zusjes op dezelfde dag in te plannen. Ik ben tevreden (vooral als ze inderdaad ook tegelijkertijd naar school mogen, maar anders, zie ik ook wel voordelen).
Al die onderzoeken zeggen weer andere dingen. Of de resultaten worden anders geïnterpreteerd. Daarbij kan je onderzoeken uit andere landen niet altijd 100% vergelijken met Nederland omdat de bevolkingsopbouw, en dichtheid hier anders is. Daarbij heeft jullie strategie alleen succes als jullie je zoon nu ook al volledig binnen in isolatie houden. En dat ook de komende weken en de zomervakantie gaan doen. Dat lijkt mij zeker niet goed voor een jong kind om zolang opgesloten te worden, geen sociale contacten, niet spelen met andere kinderen, geen sport en geen gewoon onderwijs. En wanneer is het dan echt veilig? Dit virus lost niet op, het blijft. En een vaccin duurt nog een jaar of jaren. Daarbij blijkt uit de cijfers gewoon dat de gemiddelde leeftijd van overlijden 80+ is. En dat kinderen zelden tot nooit het krijgen, laat staan overlijden.
Maar waar ben je precies bang voor? Ben je bang dat je kinderen heel erg ziek worden? Ben je bang dat je zelf heel erg ziek wordt? Want die kans is bij jonge, gezonde mensen heel erg klein hè. Val je in de categorie jong en gezond, dan is er weinig reden tot angst. En daarbij is het goed om te bedenken dat we waarschijnlijk tot einde van het jaar sowieso geen vaccin zullen hebben. Wil je je kind dan tot het einde van het jaar thuis houden?
Maar dat is toch een keuze die je maakt als ouders en niet als school? Dan ligt de verantwoording voor het regelen van het onderwijs toch ook niet (volledig) bij school?
In Zweden zijn de kinderen al die tijd gewoon naar school gegaan en daar zijn de cijfers niet veel anders dan bij ons.
In niet alle gevallen ligt die keuze bij de ouder: kinderen die verkouden zijn, mogen niet eens komen. Als je kinderen verbiedt om naar school te komen (terwijl ze dat in wezen wel kunnen) dan vind ik dat je als school wel degelijk een alternatief programma moet verzorgen. En voor kinderen die zelf in een risicogroep zitten of waarvan huisgenoten in de risicogroep vallen, vind ik het ook nogal kort door de bocht om te zeggen "Nou, het is je eigen keuze om je kind niet naar school te laten gaan, dus dan mist ie maar onderwijs." Kinderen hebben recht op onderwijs. Punt. En als je dan toch bezig bent voor die kinderen die vanwege verkoudheid of risicogroep thuis blijven, dan kun je dat net zo goed ook doen voor kinderen die (nog) thuisgehouden worden uit angst. Want al zou je dan uit willen gaan van het standpunt "Dat is dan toch eigen keuze van die ouder" dan nog heeft het kind gewoon recht op onderwijs.