Ik zou denk ik echt oorlog krijgen met mijn kinderen. De hele klas viert hier feest omdat ze eindelijk bijna mogen.
Echt? Mijn kind echt niet die geniet van elke minuut thuis. School vindt hij ook prima hoor maar thuis heeft hij ongebeer 50 x zoveel geleerd dan op school. Veel rust en structuur en geen gehaast. Hij gaat dan ook nog niet nasr school tot de onderzoeken binnen zijn
Hier blijven ze thuis. Onze school heeft besloten om HELE klassen a 30 kinderen halve dagen les te geven. Ook is er geen rekening gehouden met broertjes of zusjes. Mijn ene dochter zou in de ochtend 3 uurtjes moeten en mijn andere dochter 3 uurtjes in de middag. Aangezien ik ook bijna ga bevallen, blijven ze hier thuis. Ze zullen maar wat mee naar huis nemen, al is de kans klein. Ik ga het niet opzoeken en kijk het aan tot na 1 juni
Wat idioot. En dat is toch niet de bedoeling hele klassen in 1 lokaal. Of splitsen ze de kinderen op school op?
hier in de omgeving 1 kindje dat nog even thuis blijft vanwege o.a. astma in overleg met school. Netjes afgesproken en (t)huiswerk en begeleiding ook gewoon geregeld.
Volgens mij valt het wel mee met verkoudheden maar er is denk ik altijd wel iemand in een gezin een keer snotterig en vooral met hele kleine kinderen. Mijn oudste zoon was tot zijn vierde jaar echt chronisch verkouden. Ook in de zomer. Daar doelde ik meer op. Hier is gelukkig nu niemand ziek of snotterig, houden zo.
Klopt niet. Dit staat er op Rijksoverheid.nl Basisscholen verkleinen de groepsgrootte in de klas; kinderen gaan daarbij 50% van de tijd naar school. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs Staat helemaal bovenaan. En later nog eens. Dit vind ik ook nog: In het regulier basisonderwijs is de helft van de leerlingenpopulatie aanwezig (plus noodopvang) en hierbij wordt de beschikbare ruimte en lokalen zo goed mogelijk benut Hoeveel kinderen mogen er maximaal in een lokaal? Het uitganspunt is dat de helft van de leerlingen van een school op een dag aanwezig zijn en dat deze optimaal gespreid worden over de (lokalen van de) school. Er geldt geen absoluut maximumaantal leerlingen per lokaal of school. Waarom heeft het kabinet besloten dat in het regulier basisonderwijs de helft van het aantal leerlingen aanwezig mag zijn in de school en bij speciaal (basis)onderwijs en kinderopvang alle leerlingen? Het kabinet heeft daartoe besloten omdat het gemiddeld aantal leerlingen per klas in het regulier basisonderwijs aanzienlijk hoger ligt dan in het speciaal (basis)onderwijs en de kinderopvang. Vanuit epidemiologisch oogpunt is daarom halvering in die scholen niet nodig. Daarbij heeft het kabinet niet besloten dat er een uitzondering is voor reguliere basisscholen waar het aantal leerlingen per klas laag is ten opzichte van het gemiddelde. Moeten alle scholen nu alle klassen in halve klassen naar school laten gaan of anders geformuleerd, wat betekent ‘alle leerlingen 50%’ in de praktijk? Alle leerlingen komen 50% van de onderwijstijd naar school. De reguliere bezetting op een school mag nooit meer dan 50% tegelijkertijd zijn, tenzij de school ook voorziet in noodopvang (het is dus 50% plus noodopvang). De school organiseert het zo dat daarbij maximaal gebruikt wordt gemaakt van de beschikbare ruimte. Dit kan betekenen dat gewerkt wordt met halve klassen of andere vormen van kleinere groepen, maar het is aan de school hoe dit precies vorm te geven. Deze vormgeving is uiteraard afhankelijk van grootte van de huidige groepen t.o.v. de lokaalgroottes, het onderwijsconcept, beschikbare leraren en andere school-specifieke situaties. Daarom schrijven wij geen expliciete groepsgrootte of oplossing voor. Dit plan kan het beste op het niveau van de school gemaakt worden. Wel geldt dat de leerlingen zoveel mogelijk gespreid worden over de school/lokalen. https://po.lesopafstand.nl/lesopafstand/weer-op-school/veelgestelde-vragen-over-weer-naar-school/ Dat staat hier.
Deze info kregen we erbij Vraag & Antwoord 1. Waarom kiest de Fonkeling ervoor hele groepen naar school te laten gaan? Bij de berekening van halve groepen komen we in de knel met de noodopvang. Daarnaast heeft SAAM* besloten dat hele groepen de school bezoeken iedere dag. De school is zelf verantwoordelijk voor de opvang buiten die van de VSO/BSO. AVEM verzorgt de opvang alleen tussen 07:00 en 08.30 uur en van 14:30 tot 18:00. We hebben berekend wat het inhoudt wanneer we leerlingen geselecteerd op alfabet (achternaam) naar school laten komen. We hebben echter veel leerlingen uit samengestelde gezinnen die hiermee alsnog in de knel komen en daarbij hebben ouders soms onderling de opvang geregeld. Ook zijn er veel gezinnen waarvan niet iedereen dezelfde achternaam draagt, of waarvan er kinderen uit één gezin op beide stromingen zitten. Dan hebben we nog niet over de oppasadressen die er tevens zijn. Tenslotte zien we een grote meerwaarde in het ontvangen van de hele groep zodat je ook met elkaar stil kunt staan wat het met ons, de groep en je omgeving doet. 18. Er zijn nu verschillende lestijden binnen mijn gezin, hebben jullie daar wel over nagedacht? Wij realiseren ons heel goed dat het voor ouders en kinderen alles behalve praktisch is. Onze veiligheid staat echter voorop. Wij vragen uw medewerking voor 13 schooldagen 25. Zit mijn kind in de eigen klas en allemaal bij elkaar? We zitten allemaal bij elkaar in de eigen klas. We hopen dat ook de leerkracht in goede gezondheid is en dat alles snel zo ‘normaal’ mogelijk wordt. 15. SAAM geeft aan: iedereen voor 50% naar school. Wijkt SAAM daarmee af van het advies van het RIVM? Het advies van het RIVM is om te starten met voorbereidingen voor een halve bezetting per dag, dat is 50% van de gehele school. Daar houdt school zich met dit model aan.
T staat er echt heel duidelijk bij ons bij.. En nee, echt verkouden niet, maar zowel zoon als ik kuchen en niezen al een paar weken ivm hooikoorts...
Ik weet het. Ze zeggen in feite we starten de dag met 50% van de leerlingen en dat mag dus omdat ze halve dagen, hele klassen laten gaan zeggen ze te voldoen
Dit is absoluut níet de bedoeling dus! Het protocol is gewoon beschikbaar via ik meen rijksoverheid.nl, het is absoluut de bedoeling dat klassen worden gehalveerd en telkens maar 50% van de lln tegelijk aanwezig is op school, die 50% mag in principe niet overlappen met de andere 50% met uitzondering van de noodopvang. Het is zeer zeker een lastige puzzel, maar school móet dus bv groepen door de helft hakken en dan kun je daarna schuiven ivm samengestelde gezinnen. Ik zou dit ook met klem aangeven bij de MR, aangeven dat je je kind thuis houdt vanwege het niet navolgen van het protocol.
Hier idd wel en ik snap er niets van. Van de 7 weken thuis zijn mijn twee jongste afwisselend iedere keer verkouden. Terwijl ze geen contact hebben met andere kinderen heel raar. De jongste heeft nu al een week een snotneus, verder niets dus geen verhoging, hoesten etc. Maar ja zo gaat ze dus niet naar de peuterspeelzaal al heb ik goede hoop dat het over een week over is. Maar stel dat ze een snotneus heeft en we daarom allemaal thuis moeten blijven... dat is dus ook niet wat het rivm zegt.