Tot 12 jaar dus? Ik heb hier een puber van 12 die zó graag zou willen sporten. Ik vind het voor die leeftijd lastig hoor. Ik snap echt waarom alle maatregelen zijn en houd me er zeker aan, maar die groep pubers hebben het niet makkelijk. Maar ook wel vreemd, hij zou wel naar school mogen en niet mogen sporten. Nou ja, we gaan het zien.
Ik zou graag buiten les geven, als het weer het toestaat. Hoe zorgen ze bij jullie voor voldoende schaduw?
Groot gelijk heb je! Ook het inkorten van de vakabtie vind ik absurd daar zou mijn dochter echt verdrietig van worden. Het sporten idem gaat hier thuis prima met lessen van de balletjuf via YouTube. Ik val niet in de risico groep mijn man wel.
Ja, dat vind ik ook de slechtste optie van allemaal. Alhoewel onze jongste dochter er dan qua onderwijs, uitleg en contact met de juf flink op vooruit gaat. Maar zij heeft daar geen last van en bij de oudste is alles heel goed geregeld, dus dan zou ik liever op deze manier door gaan. Maar goed, ik maak geen beslissingen en ik zal me er ook volledig bij neerleggen. Het probleem wordt zo wel bij scholen neergelegd. En scholen nemen dan hun eigen beslissingen hierin. Dat lijkt me ook niet bevorderlijk voor de uniformiteit. Scholen die toch alles al wat minder op orde hebben worden er hierdoor niet beter op. Hoe kijk jij daar als juf tegenaan? Ik hoop vooral gewoon dat er, voor ouders en leerkrachten, duidelijke richtlijnen komen als scholen weer opengaan. En niet dat de ene school het een doet en een andere school het ander.
De school grenst aan een park, ze gaan dan in het park zitten. Gewoon op het gras onder de bomen, boeken en potlood mee. Ziet altijd gezellig uit vanaf een afstand Of met zn allen op de grote trap bij de hoofdingang, s middags hebben ze daar ook schaduw.
Nee hoor als ze weer naar school gaan dan wordt er voorlopig even niet afgesproken. School is dan meer dan voldoende om te socializen.
Dit is het grootste risico vind ik ook. Je krijgt dan weer een enorme uiteenloop van oplossingen. En dadelijk krijgen de scholen en leraren die het goed hebben opgepakt weer last van scholen die het niet doen. Heel veel dingen worden nu centraal landelijk gecoördineerd. Dat is voor het onderwijs ook nodig. Nu is echt geen moment dat iedereen zijn eigen wiel gaat uitvinden.
Ideaal als dat kan! Ons plein ligt echt volledig in de zon. En dat is zo'n stenen vlakte, dus dat wordt bloedheet. We hebben maar liefst 3 parasols... zet niet echt zoden aan de dijk.
Dat is dan onhandig inderdaad. Heb je ook niet 123 opgelost. Maar ook in de ochtend? Van 8.30 tot 11h is het best vertoeven in de zon. Ook op warmere dagen nu in mei en juni. Misschien meenemen in de overweging als dat wat ruimte biedt dadelijk met de nieuwe maatregelen.
Ben benieuwd hoe dat dan concreet gaat worden. Mijn oudste is net een paar maanden 12, dus valt buiten de boot waarschijnlijk. Maar mocht ze wel gaan sporten, ze danst 3 uur en turnt 4,5 uur, moet ze dan kiezen? En een deel van haar vriendinnen mag wel sporten (want 11 jaar), en zij niet? Of is het puur een advies en zijn wij de boeman als ze van ons toch niet mag. Nou ja, morgen afwachten dan maar. Wie weet worden de adviezen toch anders dan nu naar buiten is gekomen.
Bepaalde dingen zijn wel echt schoolspecifiek natuurlijk. Bijvoorbeeld hoeveel kinderen er dan in een lokaal kunnen. En dus ook in hoeveel kleinere groepjes je een klas moet verdelen. Want dat is afhankelijk van groepsgrootte en lokaalgrootte en dat verschilt van school tot school. Ook vraag ik me af: laat je alle kinderen van één klas op eenzelfde moment komen, met verschillende leerkrachten in aparte lokalen? Nadaal: sommige kinderen krijgen een andere leraar voor hun neus. Voordeel: je kunt ze in de pauze met elkaar laten spelen. Of splits je een groep en laat je die op verschillende momenten bij de eigen leerkracht komen? Dan is het prettig dat kinderen de eigen leerkracht hebben. Maar missen ze bepaalde klasgenootjes alsnog. Je zou dan eigenlijk ook per gezin moeten kijken, zodat kinderen van één gezin tegelijk naar school kan. Scheelt voor ouders ook een hoop. Al zou je vanuit didactisch oogpunt wellicht liever per klas een selectie maken welke leerlingen je aan elkaar koppelt, afhankelijk van instructie-behoefte. Maken we deze keuze per school of landelijk? Je moet kinderen van ouders met vitale beroepen gewoon altijd opvangen. Wordt dat een aparte opvang naast de klassen? Want anders kunnen de andere leerlingen alsnog minder vaak, omdat de leerlingen van vitale beroepen meerdere keren 'een plek bezet' houden. (En voor hunzelf ook vervelend: meerdere keren dezelfde uitleg wellicht.) Ook een keuze waarvan je moet bedenken of je die landelijk of per school gaat maken. Maar het grootste vraagstuk bij dit plan blijft voor mij: hoe gaan we tegelijk ook onderwijs op afstand verzorgen? Want 'mijn' leerlingen kregen gewoon elke dag uitleg over de lessen en konden bijna de hele (school-)dag door vragen stellen. Voor hun is het dus een achteruitgang, op dat gebied. En zo zijn er meer klassen voor wie het afstandsonderwijs best aardig geregeld was. Op sociaal gebied gaan ze er op vooruit (al zijn er geen garanties dat je met je vriendje of vriendinnetje in de klas zit). Maar op onderwijskundig gebied juist niet. Ik hoop echt dat dit advies niet opgevolgd wordt en iedereen tegelijk naar school mag.
Die meivakantie blijft wel staan. Zou wel heel abrupt zijn. Mijn kind kijkt er echt naar uit om even geen onderwijs van mij te krijgen. Ik denk dat er helemaal niks ingekort zal worden. Mijn jongste zit in groep drie en volgens mij gaat het best aardig qua planning van wat ze normaal zouden doen. We lopen weleens tegen dingen aan die ze lastig vindt maar dat komt later ook wel weer. Ik zou het wel fijn vinden als ze straks een ochtend naar school zou kunnen en dat ze de stof die ze als thuisonderwijs hebben gekregen in een hoger tempo herhalen, de valkuilen eruit halen en mogelijk met een kleine achterstand naar het nieuwe jaar te gaan en daar de gemiste stof behandelen en dan over op de aangeboden stof die bij het leerjaar hoort. We gaan het allemaal wel zien.
Vervelend voor ouders die niet meer met hun vakantie kunnen schuiven. Voor ons maakt het niet uit (beide in het onderwijs). Wij hebben heus wel een paar weken samen met onze kinderen vrij. Maar ik realiseer me dat dit niet voor alle ouders is weggelegd. Terwijl dat zulke waardevolle tijd is. Zeker in zo'n lastige periode.
@tupp misschien dat je die uitleg dan met een klein publiek kan opnemen als dit de tijdelijke oplossing word.
Zou ik ook wel willen weten want stel dat er straks weer gereisd mag worden dan komen ouders ook in de knel met hun geboekte vakanties. Al verwacht ik niet dat de vakanties naar het buitenland door zullen gaan.
Idd. Ik werk wel in het onderwijs, mijn man niet en die kan echt niet meer schuiven met zijn vakantie het was al een gedoe om het geregeld te krijgen. Dus die zomervakantie gaat er hier toch echt gewoon komen die hebben we allemaal nodig. Ik geloof ook nooit dat ze dat erdoor krijgen om dat te verkorten zullen ze toch de CAO moeten opbreken en ben benieuwd wat de bonden ervan zullen vinden. Denk niet dat die erg enthousiast worden