Schoolmoeders ergenisje

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Debaky, 14 dec 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jaimio

  Jaimio Bekend lid

  5 nov 2015
  972
  323
  63
  Vrouw
  Mijn dochter heeft al op 4 verschillende basisscholen gezeten en er was er maar 1 waarbij je moest aanbellen en de deuren dus gesloten waren tussen de breng- en haaltijden in. Ik denk dus dat het eerder uitzondering dan regel is dat je niet zomaar naar binnen kan lopen.
   
 2. mel78

  mel78 VIP lid

  12 feb 2008
  8.320
  241
  63
  Als je mijn kind helpt, bespreek je de resultaten met de leerkracht. Dat vind ik niet prettig als een moeder van een klasgenootje dat doet. Een kerststukje maken is voor mijn gevoel echt anders.
   
 3. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  36.488
  17.242
  113
  Hier kun je ook niet binnenlopen hoor. Bij de kleuters zit er een cijfercode op en bij het hoofdgebouw valt de deur in het slot en moet je bellen.
   
 4. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  30.882
  4.221
  113
  Vrouw
  Brabant
  Dat geloof ik zo. Is denk ik vooral in de dorpen dat alles open is.
   
 5. Jaimio

  Jaimio Bekend lid

  5 nov 2015
  972
  323
  63
  Vrouw
  En de multifunctionele accomodaties ook. De volgende school waar mijn dochters waarschijnlijk naar toe gaan is ook weer open (een MFA) en de peuterspeelzaal waar mijn jongste nu zit is ook een MFA en open. Het psz gedeelte is dan weer wel gesloten.
   
 6. Eliza78

  Eliza78 Niet meer actief

  Hier alleen open tijdens brengen. Daarna dicht en wordt alleen geopend nadat ze je gezien hebben dmv een camera.
   
 7. MamavanLiv

  MamavanLiv Actief lid

  5 mei 2012
  156
  0
  16
  NULL
  NULL
  Een speech? Nou, jij hebt mijn stukje ook niet helemaal begrepen geloof ik!

  Ik zou mezelf niet ergens durven vertonen als iemand zijnde die doet alsof ze geholpen heeft, maar er eigenlijk nooit geweest is. Alleen om het bedankje in ontvangst te nemen met de daarbij behorende 'dingen'. Het was namelijk ook daadwerkelijk alleen voor de ouders die zich ingezet hadden bedoelt!
  Dat vind ik persoonlijk onder 'liegen/de boel bedonderen' vallen. Ook niet bepaald een goed voorbeeld voor diens kinderen (om ook gelijk maar even gelijk te reageren op degene die zelf het meest reageert als een kleine kleuter op mijn berichten op pagina's terug). Eerlijkheid begint bij de ouder zelf...
   
 8. MamavanLiv

  MamavanLiv Actief lid

  5 mei 2012
  156
  0
  16
  NULL
  NULL
  Hoezo, je hebt toch geholpen? Je steentje bij gedragen op school?! ;)
   
 9. pietje1987

  pietje1987 Niet meer actief

  Jeetje zeg... Ben ik blij dat de basisschool nog een paar jaar weg is!!

  Er zitten hier echt een aantal dames die zich zouden moeten schamen, overigens ook een paar scholen (ouders de toiletten laten boenen?? Zijn ze helemaal wijs??).

  Ik ga er van uit dat alle ouders doen wat ze kunnen. Of dat nou met een schoolreisje mee is, speelgoed boenen, voorlezen etc. De een heeft nou eenmaal meer tijd dan de ander, dat maakt niet dat je dan ook meteen meer rechten hebt ofzo?!? Het heet toch niet zomaar vrijwilligers werk??

  En als de manier van kiezen je niet bevalt, dan ga je naar de docent en laat je de docent lootjes trekken. Iedereen gelijke kansen. Of je maakt een systeem dat marietje dit jaar mee mag en volgend jaar klaartje. Prima toch??
   
 10. amdaa

  amdaa VIP lid

  28 mrt 2015
  7.310
  6.330
  113
  Ik hoop toch echt dat de school jou als leerkracht inhuurt en als vervanger inzet in de klas, en dat je niet als ouder daar aanschuift.

  Zo niet, gaat er heel wat fout dan en als leerkracht besef jij dat ook wel. Dit heeft niks met wel of niet bevoegd te maken, of de privacy van de kinderen, maar met personeelsbeleid en naleving van de cao en vervangingsfonds-richtlijnen
   
 11. Strijkkraal

  Strijkkraal VIP lid

  11 apr 2008
  10.069
  1.821
  113
  Wat een vreselijk overtrokken reactie ... Ze zijn bij een bijeenkomst voor ouders, niet de lintjesuitreiking bij de burgemeester. Voor hetzelfde geld doen ze dingen achter de coulissen, dingen waar jij geen weet van hebt. En dan nog ... Ze komen naar een bijeenkomst en je doet net alsof ze stelen of een andere grote misdaad begaan.

  Je stelt je aan ... En ik hoop echt echt ECHT dat mijn dochter niet naar een school gaat waar ouders zoals jij rondlopen. Ik neem dar dus ook echt mee als puntje aks wij op zoek gaan naar scholen...
   
 12. tupp

  tupp VIP lid

  13 jun 2009
  18.508
  6.039
  113
  Vrouw
  lerares basisonderwijs
  Wij hebben een oudervereniging en elke klas heeft 1 of 2 klassenouders. Als we op schoolreis gaan, vragen we eerst de mensen van de o.v. en de klassenmoeders als begeleiders. Hebben we te weinig mensen, dan kijken we bij de klassen die nog begeleiders nodig hebben wie er nog meer geregeld op school helpt, zoals de verkeersouders of mensen die regelmatig helpen met lezen of knutselen. Meestal hebben we dan al genoeg. Een enkele keer komen we nog mensen te kort. Dan kijken we verder, bijvoorbeeld of er dat jaar in die klas een goede stagiair is (geweest). En anders benadert de leerkracht gewoon iemand.
  We hebben ook wel eens meer hulp-aanbod dan dat we begeleiders nodig hebben. Dan loten we. Mensen die uitgeloot zijn, hebben het jaar erop voorrang.
  No way dat we ouders dit onderling laten regelen. Dat is vragen om gedonder. En als je dan uiteindelijk als leerkracht de knoop moet doorhakken, krijg je natuurlijk helemaal gezeur. Overigens: gezeur krijg je toch. Maar het is wel handig om dat binnen de perken te houden.

  Ik vind het trouwens ook wel opvallend hoor: bij schoolreis is er altijd hulp genoeg. (En dan vragen we dus niet eens alle ouders.) Voor de sportdag is het altijd weer een drama om genoeg mensen te krijgen. Ik vind dat vreemd. Zelf kan ik geen vrij nemen. Maar er zijn dus mensen die best een dag vrij kunnen nemen (of oppas kunnen regelen) voor een evenement dat ze zelf leuk vinden en waarbij je -eerlijk is eerlijk- geen piep hoeft te doen. Maar voor een dag die voor hunzelf minder leuk is (want meer werk) maar die voor de kinderen ook erg leuk is, willen ze niks regelen. Dan kijk je dus meer naar je eigen belang dan dat van je kinderen?
  Ik ben daardoor onderhand wel klaar met die sportdag. Het is sneu voor de kinderen, maar wat mij betreft schaffen we hem af. Dat heb ik wel eens voorgesteld ook. Maar dan krijg je massaal de reactie dat een sportdag er toch echt wel bij hoort en dat er toch echt iets georganiseerd moet worden. Tja... help dan ook. En echt: we doen er alles aan om die dag door te laten gaan hoor! Afgelopen jaar is zijn er leerlingen van een middelbare school komen helpen omdat wij het anders niet door konden laten gaan. Vervolgens krijg je de reactie dat ouders de begeleiders te jong vonden. Zucht.
   
 13. amdaa

  amdaa VIP lid

  28 mrt 2015
  7.310
  6.330
  113
  Ik heb bij beide weleens geholpen en vind persoonlijk een schooluitje veel meer werk hoor, een ouder krijgt verantwoordelijkheid over een groep kinderen en dient ervoor re zorg en dat kinderen een leuke dag hebben, veilig zijn, gegeten en gedronken hebben, alles gezien hebben, niet weglopen, niet ruzie maken enz enz

  Ik snap eerlijk gezegd niet hoe iemand dat als 'beloning' kan zien voor zijn inzet, want daarvoor wordt zo ongeveer het meeste inzet gevraagd. (Als de ouder het serieus aanpakt)


  Bij de sportdag moesten wij bij de spellen staan, korte uitleg geven en scores noteren. De rest vd dag zat ik in het zonnetje. .

  Dus hier volkomen omgekeerde ervaring..

  Daarnaast is het afhankelijk van de periode waar activiteiten plaatsvinden, hoe druk is zo'n periode voor een gemiddeld gezin?
   
 14. Aszz

  Aszz VIP lid

  3 jan 2007
  21.367
  4.347
  113
  Vrouw
  Ik vind het altijd zo bijzonder dat mensen zoveel bezig is met 'wat een ander doet'
  Lekker belangrijk wat een andere ouder doet, ik help waar ik kan helpen en zo doen vele andere dat. Mijn beste vriendin werkt vrij veel en is een alleenstaande moeder, die helpt zeer weinig. Ook logisch en helemaal prima. En zo zijn er moeders die altijd helpen, top!
  En niemand wordt uitgesloten, anders benaderd of benadeeld.
  En hier wordt aan het einde van het jaar een grote schoonmaak gehouden, van dingen die het schoonmaakbedrijf niet meeneemt. Laatjes, puzzels, heel veel kleuterspeelgoed, het buitenspeelgoed.
  Daar helpen altijd vrij veel ouders aan mee, is gezellig en nuttig 👍🏻
   
 15. SushiLover123

  SushiLover123 VIP lid

  22 jul 2008
  18.619
  29
  48
  Zelfs als ik dat niet had gedaan, was ik uitgenodigd geweest en had ik er bij mogen zijn. Althans, van onze school en de andere ouders. Van jou dus niet.

  Maar het hangt helemaal af van de insteek natuurlijk. Als zo'n bijeenkomst bedoeld is, om de actieve ouders te bedanken, waarom mogen de andere ouders er dan niet bij zijn, om óók hun dank te betuigen? Een cadeautje in ontvangst nemen, die bedoeld is voor de actieve ouders, terwijl je niks hebt gedaan.... sja dat is wat anders natuurlijk. Maar daarom stelde ik ook die vraag. Bij het kopen van die cadeaus hebben ze toch zeker wel iets van een lijst gemaakt? Van het aantal actieve ouders? Of hebben ze gewoon voor iedereen, die zich aanmeldde, iets gekocht?
   
 16. lies276

  lies276 Niet meer actief

  Als overblijfouder mag je jongere broertjes/zusjes gewoon meenemen.

  De school waar onze kinderen naartoe gaan staat bekend om de vele (buitenschoolse) activiteiten.
  Juist daarom is de school uitgeroepen tot excellente school.
  Voordat je kind naar deze school gaat wordt je duidelijk uitgelegd (en het staat ook duidelijk op de website) dat de activiteiten veelal (mede) begeleidt worden door ouders en dat de ouderbetrokkenheid bij de school erg groot is en ook zeer gewenst.
  Waarom zou je in vredesnaam voor een school kiezen waar ouders erg actief zijn en jij bent als ouder niet van plan daar aan mee te doen?
  Mijn kinderen zijn altijd heel blij om me te zien op school.
  Alle ouders zijn vaak op school.
  Dan is het toch bijna zielig voor een kind als jouw ouders er nooit zijn?

  Dan wordt je als fulltime werkende ouders misschien uitgesloten (alhoewel je het overblijven ook af mag kopen, maar niemand doet dat), Misschien is het dan ook gewoon geen geschikte school voor deze groep.
  Dan kies je gewoon voor een basisschool waar dit niet verwacht wordt.
   
 17. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Ook hier prima ervaringen met de sportdag.
  300x roepen "niet rennen op de gang! Let even op elkaar dat je niet straks ieder bij een ander spel staat!"
  "Is hij nou alweer plassen? Tja dan moeten we even wachten".

  Relaxt was niet direct de juiste omschrijving maar erg leuk was het wel :)
   
 18. megacarls

  megacarls Niet meer actief

  Vorig jaar verschillende keren geholpen.
  Gereden bij een uitje (alleen brengen en halen, niet blijven), geholpen bij de spelletjesmiddag, geholpen bij het kerstdiner en van hen uit benaderd voor de carnavalsoptocht. Keileuk!
  Maar schoolreisje? Mij echt niet gezien. Ieder zijn ding denk ik dan maar.
  Dit jaar heb ik een nieuwe (drukkere) baan en heb ik nog niks kunnen doen. Zo kan het dus ook.
  Wat is beter, ja tja beide begrijp ik. Ik zou ook geen vrij vragen om werkjes in te plakken. Kost me dan toch een vakantiedag. Maar voor een schoolreisje zou ik het wel over hebben. Maar wederom, schoolreisjes trekken mij persoonlijk (nog) niet.
   
 19. femkes

  femkes VIP lid

  24 jul 2007
  6.177
  2.461
  113
  Bij ons op school is een groep ouders die van alles regelt. Er is wel gevraagd om extra ouders voor knutselen en extra sport-activiteiten tijdens de pauzes, maar de jongste mag niet mee. Dan wordt het voor ons dus niet te doen. Ik werk 4 dagen, op mijn vrije dag heb ik de jongste bij me. Mijn man is fulltime thuis, maar op slechts 1 ochtend per week gaat de jongste naar de psz tijdens schooltijd. Dus dat zou de enige optie zijn. Maar mijn man heeft meestal al genoeg moeite met onze eigen kinderen en vriendjes. Die wordt echt heel zenuwachtig van zo'n hele club bezig houden (knutselen bij de psz ging goed omdat alle kinderen hun eigen ouder hadden), maar ik zie hem echt niet een groep bij elkaar houden. Maar ik begrijp uit dit topic dat wij dus niet voldoende van onze kinderen houden, dat de juffen ons uitlachen achter onze rug en dat we zeer slecht scoren bij de andere ouders op de meetlat. Dat is goed om te weten.
   
 20. Sic

  Sic Bekend lid

  17 dec 2010
  628
  148
  43
  Dat vind ik echt onzin. Dus de school is misschien zeer passend voor sommige kinderen, maar wanneer je een alleenstaande werkende ouder bent of beide ouders werken, dan moet je hier maar niet voor kiezen voor je kind? Ik zou hier als ouder echt geen rekening mee houden bij de keuze van een school. Jammer dat wij als ouders dan niet aan de verwachting kunnen voldoen, maar wanneer de school goed aansluit bij mijn kind, dan kies ik om die reden voor die school. Niet omdat de werksituatie van mijn vriend en ik niet zou aansluiten ...
   

Deel Deze Pagina