Schoolmoeders irritatie

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door kippiekip, 2 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. loetje

  loetje VIP lid

  6 jun 2006
  6.897
  865
  113
  Dat is inderdaad een beetje een lullige uitspraak.. Daar heeft het ook helemaal niets mee te maken. Bij ons op school zie ik zat moeders (en/of vaders) die naast hun werk hun handen uit de mouwen steken. Daarbij zijn er ook zat die niet werken en evengoed niets doen... Dus voel je niet aangesproken joh, beetje ongelukkig gekozen uitspraak denk ik;)
   
 2. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  @loetje: ik ben gewoon beetje teleurgesteld... Ik werk wel maar niet ZO interessant dat ik dat als excuus kan gebruiken.. :(

  :D

  Overigens zijn het bij ons ook vaak dezelfden hoor.
  Zowel werkende als niet-werkenden... Kwestie van prioriteiten denk ik dan altijd maar.

  (van die ouders die wel elk keer dat school in/uit gaat een uur kunnen ouwehoeren kunnen ook wel even helpen denk ik dan.. Maar ook die schijnen soms te druk te zijn. :)
  Nahja.. Ik betaal wat meer belasting... Zij doe wat meer op school
  Ieder z'n aandeel in onze maatschappij hoor. Zowel handjes als geld voor de overheid is hard nodig uiteindelijk)

  En oner schooltijd werk ik.. Na schooltijd kunnen ze altijd vragen. Sms komt het wel uit, soms niet.
   
 3. mamaSuusenTessa

  mamaSuusenTessa Bekend lid

  8 okt 2010
  893
  0
  16
  NULL
  Eindhoven
  Ik ben een werkende moeder en wel degelijk helpen.Vreemde uitpsraak idd.En ik vind onder schooltijd wel zo fijn,na schooltijd ben ik er voor de meiden,en niet om te gaan poesten op school.
   
 4. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Mja onder schooltijd zit ik op werk... Maar 's avonds wil ik best even helpen.
  Enige is dat ik daarna nog 20 minuten terug moet lopen in mn eentje dus bij voorkeur niet te laat. Zo welgesteld woon ik dan helaas toch niet :)
   
 5. mamaSuusenTessa

  mamaSuusenTessa Bekend lid

  8 okt 2010
  893
  0
  16
  NULL
  Eindhoven
  Ik zit onder schooltijd ook op mijn werk,alleen de woensdag niet.Voor de ene is het gewoon makkelijker te regelen dan voor ander.Ben wel blij dat ze heerlijk vakantie hebben nu.Dus hier geen irritaties onder schoolmoeders op dit moment.Wel onder de kinderen thuis.;)
   
 6. Anne1985

  Anne1985 Fanatiek lid

  17 okt 2007
  1.350
  2
  38
  Tja, ik voel me echt niet te interessant om te helpen, maar ik werk wel 32 uur. Ik wil af en toe wel meehelpen, maar ik ga er geen vrij voor nemen. En nee, ik sta dus ook niet als eerste te springen om mee te gaan met de 'leuke' dingen.

  Ik kan me wel ontzettend ergeren aan ouders die altijd maar zeuren dat andere ouders te weinig helpen. Dat zijn vaak moeder zonder baan buitenshuis of een kleine baan. Zijn ook vaak de moeders die van het halen en brengen van de kinderen hun carriere hebben gemaakt (Bijvoorbeeld al 3 kwartier van te voren op het schoolplein staan) Sorry, maar daar heb ik echt geen tijd voor. Dan denk ik "mens, ik ben blij dat ik het leven heb, dan ga ik hier echt niet nog 's avonds staan poetsten".

  Mijn vrije tijd breng ik door met mijn kinderen en bij voorkeur niet op school. Ik begrijp dat het voor mijn dochter leuk is als mama af en toe helpt op school, daarom probeer ik wel zo af en toe mee te helpen met bijv verkeerslessen ed.

  Nogmaals, ik ben niet te beroerd om te helpen, maar het moet leuk blijven!
   
 7. Aszz

  Aszz VIP lid

  3 jan 2007
  21.367
  4.347
  113
  Vrouw
  In ieder geval interessant genoeg om te weten hoe ze dat moeten schrijven.

  Hier onlangs een schoonmaakavond gehad. En volgens mij waren alle moeders er hahahaha.
  Wat een kippenhok.. pffft.
  Maar goed, dat organiseren ze op een maandagavond om 20 uur. Ideaal. Kindjes liggen op bed, papa was thuis dus ik kon wel even poetsen.
  Was met een uurtje klaar, die 2 lokalen van de kleuters.
   
 8. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Mja hier ook van die ouders... Ik kom met het Ov. Rechtstreeks vanuit werk dus heb een half uur/drie kwartier marge ingebouwd zodat als ik vertraging heb er niet direct paniek is.

  Maar dan zitten Zele,ker te kletsen in het zonnetje... Alsof ze überhaupt naar huis zijn geweest :)
  Wat te eten erbij enzo.. Bijzonder :)

  Zo is je kinderen van/naar school brengen inderdaad wel een dagtaak ja :)
  Zou het vast niet anders doen als ik niet werkte.. Maar nu besteed ik de tijd thuis liever rechtstreeks aan m'n dochter en aan m'n eigen doorgaans achterstallige poetswerk.
   
 9. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Gisteren het kleuterlokaal met een handje vol moeder schoongemaakt. Het was best gezellig en eigenlijk zo klaar.
  Fijn dat ook mijn kleuter volgend jaar weer een fris lokaal heeft met schoon speelgoed :D

  Voor juf ook fijn. Alles netjes achterlaten en na de zomer weer fris beginnen.
  Kleine moeite, groot gemak.
   
 10. MadeInUSA

  MadeInUSA Fanatiek lid

  27 dec 2011
  4.861
  2.001
  113
  mmmm ik lees alleen maar moeders, zijn er geen vaders die een poetsdoek pakken? Of met een schroevendraaier, boormachine en pot verf het lokaal doorgaan om alles er weer leuk en heel uit te laten zien, een nieuwe decoratie knutselen etc?
   
 11. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Die vaders zijn er vast... Maar het forum zit vol moeders uiteindelijk :)
   
 12. loetje

  loetje VIP lid

  6 jun 2006
  6.897
  865
  113
  Hier zijn er zeker ook vaders die met een emmertje sop op de schoonmaakavonden aanwezig zijn, maar het merendeel is moeders..

  Mijn man zit dan weer wel in de MR.. En is ook niet te beroerd om een handje te helpen mocht er even wat mannenkracht nodig zijn, maar dat komt niet zoveel voor.. Maar er zijn wel meer werkwillige mannen op school, ook met uitjes. Altijd gezellig die papa's mee die een groepje met kleuters begeleiden:D
   
 13. puzzelstukje

  puzzelstukje VIP lid

  13 mei 2010
  10.382
  1.565
  113
  ik had een hele lieve schoonmaakvader die heel veel dozen mee naar huis nam en thuis schoon ging maken. :) toppie!:D hier alles schoon, nog 1 dag:D
   
 14. Laika

  Laika Fanatiek lid

  23 jul 2006
  2.334
  3
  38
  Zo, ik ben weer terug! We waren met 8 moeders (nee, geen vaders, wie moet er anders oppassen;)). Heerlijk gekletst en gelachen en alles geboend. Wat was het smerig! Morgen de laatste schooldag en dan hebben ze vakantie. :D
   
 15. Eevie

  Eevie Fanatiek lid

  7 mrt 2010
  2.491
  0
  0
  NULL
  Brabant
  Ik vind dit niet echt n gepaste opmerking. Ik was praktisch iedere dag van 07.45 tot 18.00 op school, dan ga ik echt niet een half uurtje langer blijven om nog schoon te maken. Nu ik n kindje heb ga ik die uren natuurlijk niet meer zo maken, maar dan zal t nog steeds van 08.00-17.00 zijn. Er zijn weinig beroepen waar deze hulp bij gevraagd wordt, omdat daar personeel voor ingehuurd wordt. Maar dat zijn meestal ook de beroepen waar je gewoon af kunt sluiten omdat het papierwerk ook morgen wel kan. Voor veel mensen is werk ook 'maar werk'. Voor veel leerkrachten is t meer dan dat. Ik werk zo hard en zo veel omdat ik het beste voor m'n leerlingen wil. Ouders zien dat en willen dan wat terug doen. En zij helpen indien nodig en mogelijk. Ik kijk ze er niet op aan als ze t niet doen. Bij ons mogen trouwens alleen vaders mee op schoolreis. En dan hebben we echt meer dan genoeg aanmeldingen en moeders vinden dat prima!! We gaan ook vrij vaak op excursie. Hebben we niet genoeg ouderhulp; helaas, dan gaan we niet. Ouderhulp is erg belangrijk, voor ons, maar ook voor de kinderen. Als ik "n uurtje langer" op school moet blijven om materialen schoon te maken, dan gaat dat ten koste van de tijd die ik aan m'n leerlingen besteed. Ik heb ook n gezin en dat is nu belangrijker dan m'n baan, hoe leuk ik het ook vind en hoeveel ik ook om m'n groep geef. En normjaartaakuren? Daar zit ik ieder jaar met bijna 100 uur overheen. (door alle dingen die wij voor kinderen én ouders organiseren). Fijn die vakanties, maar ik maak m'n uren dan ook wel!
   
 16. puzzelstukje

  puzzelstukje VIP lid

  13 mei 2010
  10.382
  1.565
  113
  Gelukkig nog zo iemand die haar hart en ziel erin legt, maar wel beseft dat dit heel veel uren kost, wat niet erg is... Maar schoonmaken... Nee, ook ik wil mijn gezin blijven zien.
   
 17. luckybird

  luckybird Fanatiek lid

  2 sep 2009
  1.274
  0
  0
  NULL
  NULL
  Bij jullie mogen alleen vaders mee op schoolreis?!? wat is daar de ratio achter?
   
 18. Eevie

  Eevie Fanatiek lid

  7 mrt 2010
  2.491
  0
  0
  NULL
  Brabant
  Dat is de dag voor vaders. Het zijn eigenlijk altijd de moeders die mee gaan en er is ooit bedacht dat de schoolreis voor de vaders is; een speciale dag voor hun zeg maar. Eerst vond ik t ook vreemd, maar iedereen vindt t helemaal fijn! Van n kind met 2 moeders mag trouwens natuurlijk n moeder mee :) Alleen de onderbouw wordt begeleid, de Bovenbouw heeft dat niet nodig (we hebben echt nog nooit problemen gehad; is echt een stuk zelfverantwoordelijkheid die onze leerlingen kunnen dragen). Het is wel echt heel leuk om die papa's met die kleintjes door bijv de Efteling te zien lopen. Maar goed, ik zeg dit omdat ik las dat er vooral moeders dingen doen. Onze vaders helpen ook met grote klussen zoals bijv de bomen snoeien of bij vieringen enz.
  Nu hebben wij n school waar best wat ouderparticipatie gevraagd wordt (gastlessen, excursies, leesouders, enz) maar waar dat ook aangeboden wordt. Uiteindelijk komt t allemaal ten goede van hun kind.
   
 19. bagheera

  bagheera Bekend lid

  2 aug 2011
  746
  0
  0
  NULL
  NULL
  De zorg is zn beroep. Hoevaak we wel niet met tekort staan door zieken (vaak door overbelasting, burn out, aangestoken door bewoners) komen haast vaker voor dan dat iedereen er is. Ook ik heb dagen gemaakt van 8 tot 8. Als begeleider moeten staan op twee huizen dus zorg voor 24 bewoners! Waaronder een hoop mensen afhankelijk zijn van mij voor eten/drinken toiletgang én toezicht want dementerenden ouderen. Tijd uitbetalen kan vaak niet ondat het geen overuren zijn maar meeruren en je hoort dus tijd voor tijd te krijgen. Echter de werkelijkheid is dat je vaak niet eens je vakantieuren kan opmaken laat staan je meeruren. Ook wij zijn afhankelijk van familie. Met uitjes, geld voor de kapper/pedicure voor de ouderen, begeleiding zodat ze meekunnen doen met activiteiten.

  Je wordt er naar van als iemand wel familie heeft maar 100x gebeld moet worden en je haast moet smeken voor nieuwe kleding waar geen gaten inzitten. En ondertussen hebben juist die familie leden een grote mond en eisen. Terwijl de familie die vaak komt precies weet hoe hard we werken en wat ze wel en niet kunnen verwachten van ons.

  Wou dat het in de zorg zo geregeld was als in het onderwijs en je wel al je tijd voor tijd terug krijgt...
   
 20. Eevie

  Eevie Fanatiek lid

  7 mrt 2010
  2.491
  0
  0
  NULL
  Brabant
  @ bagheera; dat is idd ook zo'n beroep. Daar ga je ook met heel je gevoel in en is het geld bijeen schrapen. Zo zonde; die mensen lijden er onder.
  Maar al die meeruren krijg ik niet uitbetaald hoor! Moet blij zijn als ik mn adv-dagen krijg. En als ik heel veel geluk heb dan kan ik die ook nog n beetje plannen op dagen die voor mij prettig zijn. Als ik aangeef dat ik ergens geen tijd voor heb omdat ik al aan m'n tax van uren zit, dan is dat "jammer maar doe het toch maar". Al die uren die we s avonds terug moeten komen of thuis werken of die ik op school te veel werk of thuis op m'n adv-dag aan school besteed, worden echt niet vergoed in geld of tijd voor tijd.

  Maar goed, dat was even off topic. Ook wij hebben ouders op school die heel veel doen en ouders die niets doen. Dat verschil houd je altijd.
   

Deel Deze Pagina