Als iemand er anders over denkt wil dat niet gelijk zeggen dat iemand er geen verstand van heeft. Niet iedereen denk en doet zoals jij denkt dat goed is, er zijn meerdere wegen naar Rome.
Nou volgens mij zit je echt fout hoor. Als het beleid van school 'geen koek, snoep ed' is, zal een leerkracht dat moeten handhaven. Ook in de kleuterklas. En dat is dan echt geen te kakken zetten, maar gewoon het beleid volgen. Natuurlijk zegt dan de juf tegen Pietje dat de frikandel weer in het trommeltje moet, en ja dan kan de juf aan het eind van de schooldag ook nog even de ouders aanschieten en het even kort bespreken. Maar als je het toelaat, zal je zien dat er steeds meer kinderen toch af en toe wat anders bij zich hebben. 'want Pietje mocht van juf zijn frikandel gewoon opeten' Hier op school ook, dinsdag en donderdag is het fruitdag, heeft een kind dan een koek mee heeft het echt pech, die mag weer terug in de tas. Niks te kakken zetten, maar de regels handhaven. Als er een vriendje bij jou thuis komt spelen en het doet iets wat van jou niet mag, laat je het dan ook toe en spreek je later de ouders aan? 'want ja hij kan er niks aan doen dat hij mijn regels niet weet' of zeg je er zelf wat van? 'joh pietje, hier mag je niet op de bank springen'
geen geld word hier ook altijd benoemd en heb echt nog nooit meegemaakt dat kinderen dan alsnog zulke bedragen uitgeven. Wel dat kinderen toch een paar euro mee hebben voor iets lekkers maar meer dan dat nooit gezien (gelukkig).
Leuk om jullie meningen te lezen. Oudste was helemaal blij met zijn zelf samengestelde snoepzakje (en ook met de hoeveelheid). Dus dit houden we erin voor volgend jaar en bij de Avond4Daagse ga ik het ook zo doen denk ik.
Schoolreisje: hier mogen ze dit jaar niks mee. Ook geen snoepje voor in de bus. Als er al tassen meekomen smorgens dan blijven die op school. Andere jaren wisselde het wat ze meekregen. Afhankelijk van de activiteit, wat ze zouden krijgen (wel/geen lunch/ijsje), welk weer het is
Ik voel me met mijn selectieve eetster hier wel op aangevallen. Ze lust al zo weinig dus moet wel wat eten tijdens de lunch. Dit is dus eigenlijk altijd brood zonder korst met boterhamworst of salami, een droge witte bol of witte bol met boterhammenworst of salami. Op het moment dat ze een droge witte bol eet krijgt ze er een bifi bij. En dan nog een stuk komkommer en wat druifjes / aarbei / meloen. De dat dat ze geen bifi mee heeft krijgt ze een knijpdanone mee in de lunchtrommel. Dit is al 4 jaar lang haar afwisselende lunch. Het is dit of een volle trommel terug en van de kinder diëtiste moet ik aan blijven bieden wat ze wel lust en alles wat ze niet lust thuis in vertrouwde omgeving minimaal 15x alleen laten proeven (ze mag dan uitspugen) van alles wat ze geproefd heeft lust ze nu 2 dingen die ze eet zonder te gaan kokhalzen en spugen.
dat heb ik met dochter gehad bij de kleuters rond Pasen. 3 kleine paaseitjes in haar trommel. Mocht niet, sprak de juf mij op aan. Ik snap het wel maar aan de andere kant eet mijn dochter dus altijd droog brood, of brood met boterhamworst of salami en zijn er kinderen die dagelijks Nutella op brood hebben. Dan denk ik wat maken die paaseitjes dan uit?! Maar snap dat er een lijn getrokken moet worden.
hier is de meerwaarde dat het gewoon niet opgegeten mag worden als het tegen de regels is dus dat de rest van de klas word gevraagd wie er wat met Pietje wil delen omdat die geen geschikte lunch heeft.
Precies iedereen denkt en doet iets anders Daarom zijn er vaak regels nodig om 1 lijn te trekken vooral bij kinderen Dat het dan niet word nageleefd door ouders tja zulk soort ouders zijn er altijd en kan de school ze ook de schoolregels nog een keer uitleggen aan deze mensen
Precies zo denk ik er ook over. Hoort er wel een beetje bij op zo’n dag. Kan me zelf van vroeger ook niet anders herinneren dan dat ik misselijk in zo’n pretpark liep Heerlijk toch voor een dagje. Mijn zoon is meer van de koekjes dus dat krijgt hij mee. Hij deelt ook altijd uit.
Oh maar je moet je niet aangevallen voelen hoor. Ik heb het nl niet over kinderen die onder begeleding zijn van een diëtiste en een eetprobleem hebben. Dus uitzonderingen daar gelaten.
Om eerlijk te zijn ben ik alleen maar blij als een leerkracht mijn kind (en ja, natuurlijk op normale wijze!) op de geldende regels en afspraken wijst. Mijn kinderen krijgen (nog steeds ) geen frikandellen of puntzakken snoep mee naar school, maar het maakt zeker voor de oudste wel uit dat de ‘juiste gezaghebbende’ haar aanspreekt én dat het gebeurt op het moment dat iets gebeurt. School en thuis zijn twee aparte omgevingen, zij (en ik denk vele kinderen met haar) maakt best een scheiding tussen die twee omgevingen. Als een leerkracht op school haar ergens op wijst mbt school, heeft dat vele malen meer invloed dan wanneer ik dat doe. En natuurlijk moet het beide, dat gebeurt ook, maar als een leerkracht niets doet, dan heeft ze zo iets van ‘laat mijn moeder maar kletsen, die snapt er niets van’. Heel veel leerkrachten doen dit niet. Helaas wat mij betreft. Je maakt het jezelf als leerkracht en ook de kinderen volgens mij veel makkelijker door het wel te doen. De omgeving waarin je lesgeeft zal vast ook wat uitmaken. Hier ook al ‘rare dingen’ voorbij zien en horen komen. Prima als een ander dat als bemoeienis ziet, maar ik hielp op de basisschool wel eens (vrij regelmatig, want er waren niet veel ouders die dat wilden doen kennelijk) en dat zie en hoor je dingen. Mijn kinderen zien en horen ook (bijna) alles. En ze vertellen thuis ook gewoon wat ze zien en horen, dit wordt dus gewoon verteld tussen wat ze zelf die dag gedaan hebben, dus ook via hen kwam en komt het eea binnen. Meestal blijft het niet bij een enkele keer een frikandel in een lunchbox. Je ziet als leerkracht zoveel dingen en ik vind het wel een taak om dat op te pakken. Voor dat specifieke kind, maar ook voor de andere kinderen in de klas. Doet een leerkracht dat niet, dan verschuiven de normen in veel klassen heel erg. Dat gaat natuurlijk om veel meer dan een keer een leerling die een frikandel als lunch of een kilo snoep naar schoolreis meeneemt, maar soms is het een begin of een signaal. Ik vind dus dat je ook op zo iets prima kan (en eigenlijk ook moet) reageren. Niet door iemand ‘te kakken te zetten’, maar op een pedagogisch correcte manier. En er zijn genoeg manieren om dat te doen. Ken je die manieren als leerkracht niet, dan is het tijd om je handelingsrepetoire uit te breiden.
@Mop81 Yep, tijdens de preek krijgen ze een paar snoepjes. En rollen snoep zijn het makkelijkst om mee te nemen. Wij hebben thuis twee snoeptrommels: 1 met gewone snoepjes voor na schooltijd ed. En 1 met rollen 'kerksnoep'
Misschien ook wat ongelukkig geformuleerd? Weet niet meer of het nog op het KDV of in de kleuterklas was, maar ik ben ook wel eens aangesproken omdat mijn jongste een pannenkoek ipv een boterham bij zich had. Daar gaven ze aan dat andere kinderen er jaloers om werden, dat klinkt toch net wat acceptabeler. De redenen in ons geval was toen puur dat het glutenvrije brood op was (soms at ze maar een boterham en dan weer opeens heel veel, was dus slecht te voorzien), was dus een uitzondering. Dat hebben ook uitgelegd en toen was het ook prima. In hogere groepen doe ik er minder moeilijk over. Veel avondeten is gezonder dan een boterham met chocopasta (en het meeste andere beleg wat er op gaat op die leeftijd ).
Ik vind een pannenkoek eigenlijk prima kunnen. Brood is bloem, water en gist een pannenkoek is melk, eieren en bloem, en de melk kan je ook vervangen voor bv havermelk of zelfs water. Dus behalve het bakken in vet vind ik een pannenkoek niet per se ongezonder dan een boterham. En een beetje gezonde vetten zijn ook niet verkeerd. Dus ik zou daar als juf eigenlijk geen problemen mee hebben. Misschien wel als er roomboter en poedersuiker op zit, maar goed ik check ook het broodbeleg niet, dus een pannenkoek zou ik ook niet open gaan rollen